2017.02.01. 13:00 – Lángoló Gitárok

Menedék - Új szöveges videó a Cadaverestől

Emellett videós múltidézés és nyereményjáték

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

00024.jpg

Nemrég jelent meg a Cadaveres ötödik nagylemeze, mely a Fifth House címet kapta. A Menedék című dalhoz, melyben két vendégénekes, Siklósi Örs (AWS), és Veres Gábor (Watch My Dying) is szerepel a napokban készült el egy szöveges videó, melyet először itt, a Lángoló Gitárokon nézhettek meg. A videópremier mellett játék és klipes múltidézés is vár rátok a hajtás után.

Most pénteken tartja lemezbemutató koncertjét a Cadaveres a Dürer kert középső termében, a RCKSTR magazin születésnapi buliján. A koncert, melyen a Menedék című dalban vokálozó énekesek is részt vesznek vendégként, abból a szempontból is különlegesnek ígérkezik, hogy egy készülő DVD-hez az egész bulit rögzíti majd a csapat, és lemezbemutatóhoz méltón sok friss dalt játszanak majd. A most közzétett friss szerzeményt szövegét rendhagyó módon a Watch My Dying frontembere, Veres Gábor követte el, aki a következőket mondta a dalról:
Bölcsföldi Zolival nagy vonalakban átbeszéltük a lemez koncepcióját. Feldobott pár érdekes témát, engem az Ötödik ház szimbolikája fogott meg leginkább. Az asztrológiában ez az Oroszlán jegyéhez kapcsolódik, a kiteljesedés, a felnőttkori harcok és az azokban lévő bukás lehetősége. A szöveg végül egy olyan helyről szól, ahová el lehet menekülni ezek elől, de komoly árat kell fizetni érte, mint minden döntésért általában.
Ha már számmisztika, érdekes egybeesés, hogy az idén tizenegyedik születésnapját ünneplő zenekarnak éppen 10+1 videója készült az évek folyamán, ezért a mostani premierhez mellett egy kis visszatekintés erejéig a zenekarvezető Körmöczi Péterrel együtt felidéztük a korábbiakat is pár gondolat erejéig. 
 
1. Blueshift (2016)

Az új lemezünk egyik keménykedős húzónótája. A klip forgatása a régi dél-budai hűerőműben zajlott, ami egy igazi filmes helyszín, a végeredmény is elég izgalmas lett.

2. The Mother of All Tales (2016)

Az első előzetesként kihozott dal volt a friss anyagunk mellé, és ősz óta stabilan beépült a koncertprogramunkba. Egy nem kifejezetten átlagos szöveges videót készítettünk hozzá.

3. A képlet (2015)

A Hazai című, főként magyar nyelvű számokat tartalmazó EP-nkről származik a dal. Vonzódásunk az amatőr filmekhez nyilvánvaló kinyilatkoztatása ez a filmes megvalósítás is, amely A Hívó című filmből készült. Dudás Miklós ötletéből.


4. The Quest (2014)

Talán a legnagyobb közös videós kedvencünk, eddigi legkomolyabb klipünk. A nagy része számítógépes grafika. Témájában kapcsolódik a Twenty-Twelve klipjéhez, amit ugyanaz a filmes gárda, a SkyClad jegyez. Készülőben van a folytatása az új lemez egyik dalához, de hogy melyik lesz az, az egyelőre maradjon meglepetés.

5. The Questions (2013)

Egyik személyes kedvencem a DeMoralizer lemezünkről, melyben érezhető, tőlünk talán szokatlan grunge hatásokat mutat Bölcsföldi Zoli éneke. Kicsit mostoha lett a sorsa ennek a számnak, valahogy soha nem foglalkoztunk vele sem mi, sem a közönség annyira, amennyire szerettem volna. Így aztán megmaradt egy titkos kedvencnek. Bírom a szöveges videóját is, amit egy barátunk, Baki Zoltán csinált.

6. Elveszett Szavak (2011)

A DigitalStream című kislemezünk egyik magyar nyelvű dala. A hozzá kapcsolódó videó az Éjszakai előadás című, kissé elvont film képeinek felhasználásával készült, Lichter Péter munkája. 
7. Twenty - Twelve (2010)

A MindStream lemezünk egyik legjobb dala, igazi koncertfavorit. A klipje egy érdekes számítógépes munka, amelyben egyfajta képekbe foglalt világvége-hangulatot próbáltuk visszaadni.
8. MindStream (2010)

A harmadik, 2010-es lemezünk címadó dala, Gulyás Bence egyik első munkája velünk, az új lemezhez készült Blueshift - videót is ő jegyzi. Itt mutatkozott be a zenekar új felállása. Hangulatos, egyszerű klip.
9. Nadie (2008)

Szerintem elég bátor húzás volt részünkről ez a videó, hiszen ez volt az első elvontabb jellegű filmes adaptáció. Persze sokan félre is értették, vagy rosszabb esetben egyáltalán nem értették. A Gerócs László és Amfer Ferenc által készített A Mártír című film képeinek felhasználásával készült. Valahol az amatőr filmes műfaj is egy underground művészeti megnyilatkozás, ezért érzek némi párhuzamot a mi műfajunkkal, ezért is nyúlunk ilyen filmekhez néha.
10. Soul of A New Breed (2006)

"

Az első lemezünkhöz kapcsolódó, legelső koncertklipünk az első lemez mára túlzás nélkül emblematikussá vált címadó dalához, még a régi felállással, Gabó Ádám énekessel, Homonnai Gerő dobossal, Kovács Laci gitárossal, és Szabó Mátéval a perkáknál. A kezdeti, szép emlékű időszak lenyomata az egykori Kultiplexben rögtített klip.

Most pedig jöjjön a játék! 

Három kérdésre várjuk a választ, a helyesen válaszolók között egy páros belépőt sorsolunk ki a pénteki koncertre. A kérdések a következők: 

1. Mi volt a Cadaveres első lemezének címe?  

          a. Soul of a New Breed 

          b. Elixir

          c. Blood-Stained

2. Mikor jelent meg a negyedik, DeMoralizer című lemez ?  

          a. 2010

          b. 2012

          c. 2013

3. Hány dal szerepel a Fifth House című lemezen?  

          a. 5

          b. 9 

          c. 11

A megfejtéseket szokás szerint a jatek@langologitarok.hu e-mail címen várjuk, ezúttal Lángoló-Cadaveres-játék megjelölésű levélben, pénteken reggel 9 óráig. Közvetlenül utána sorsolunk, a szerencsés nyertes e-mailben értesítjük. Most sem sértődünk meg, ha megosztjátok ezt a cikket a Facebook-idővonalatokon, vagy ha kedvelitek a Facebook-eseményt.

A posztot a Cseh Tamás Program támogatta:

cstp_logo.jpg 


premier metal nyereményjáték múltidézés cadaveres groove metal szöveges videó



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása