2017.03.29. 10:00 – Lángoló Gitárok

Audionerve - My Own Enemy - Modern metal projekt nemzetközi résztvevőkkel

Lángoló premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

audionerve_montazs.jpg

Az Omega Diatribe gitárosa, Hájer Gergő nem tétlenkedik szabadidejében sem, hiszen a készülő új lemez mellett kisajtolt magából még egy teljes albumnyi anyagot az Audionerve néven futó projektjéhez. Az egyelőre cím nélküli, tíz vagy tizenegy dalt tartalmazó anyag várhatóan legkésőbb őszig megjelenik, de egy számba már most belehallgathattok a Lángoló mai premierjében! A My Own Enemy címet kapott dalban dobosként a Static-X és a Seether dobosa, Nick Oshiro közreműködik, a lemezen pedig Kevin Talley is felbukkan, aki nemcsak az Omega Diatribe Abstract Ritual EP-jét dobolta fel, de olyan zenekarokból is ismert, mint a Suffocation, a Misery Index, és a Chimaira dobszékéből ismert. A lemezen az énekesi feladatokat a Monastery és a The Ministers egykori frontembere, a venezuelai származású Andres Vincze látja el, ebben a dalban is neki köszönhetjük a vokálokat. A hajtás itt a dal, és további érdekességek is kiderülnek a projektről! 

Gergő így nyilatkozott az Audionerve és a dal kapcsán:

"2013-ban pattant ki a fejemből az ötlet, hogy fel kéne használnom azokat az ötleteimet is, amelyek nem férnek bele az Omega Diatribe profiljába. Mivel meghatározó volt számomra a kilencvenes évek végi, kétezres évek eleji modern/groove metal hullám, meg kellett születnie ennek a projektnek, hogy az ilyen irányú elképzeléseimet is megvalósíthassam. Ennek megfelelően az Audionerve-ben egészen letisztult, kézzelfogható dalokra lehet számítani, hagyományos hathúros gitárokkal.

Ugyan az elején az volt a koncepció, hogy mindegyik dalt más vendégzenésznek tartogatom, rá kellett jönnöm, hogy egyeztetés, és az időhiány okozta problémák miatt nem biztos, hogy elkészülne a lemez ebben az évtizedben, és aki ismer közelebbről, az tudhatja, hogy a véget nem érő türelem nem az erős oldalam. Így Andres került a fix vokálpozícióra, dobos fronton pedig ismét szerencsém volt, hiszen újra együtt dolgozhattam Kevin Talley-vel, valamint Nick Oshiroval, ami egy újabb mérföldkő a zenei pályafutásomban. 

Nick úgy került a képbe, hogy meghirdetett egy dalszerző versenyt, amire bárki beküldhette a szerzeményét, és az volt a deal, hogy a neki legjobban tetsző dalnak megcsinálja a dobfelvételeit. Nagy megtiszteltetés, hogy végül az én dalomat választotta ki! 

A My Own Enemy egy hamisítatlan, szörnyeteg groove-okkal ellátott, korai modern metal időszakot felidéző szerzemény, amihez tökéletesen passzolt Nick dobolási stílusa. Túl sokat nem kísérleteztem benne, ez inkább egy ösztönös, energiától duzzadó, ám mégis érzelmekben gazdag dal. Ez az hozzáállás az egész lemezre jellemző lesz." 

Az énekes, Andres a következőket mondta a projektről: 

"Gergővel lassan tizenegy éve ismerjük egymást, még a Monastery-s időkből. Ezen a projekten már másfél éve dolgozunk titokban. Nick Oshiro a szememben egy igazi állat a groove dobolásban, megtiszteltetés egy anyagon szerepelni vele. Tisztelem és felnézek rá. A felvételek könnyen mentek, zsigerből csináltam, a dallamok már rég megszülettek a fejemben, és most sikerült őket egyesítenem Gergő sötét és fülbemászó dallamaival. Könnyű volt vele együtt dolgoznom, néha már úgy érzem, szavak nélkül is értjük egymást. Jelenleg több projektben is érdekelt vagyok, de mindegyikkel egyforma lelkesedéssel és erőbedobással foglalkozom. Kíváncsian várom, mit tartogat a jövő az Audionerve számára!"

Nick pedig így nyilatkozott a dal kapcsán:

"Amikor meghirdettem a dalszerző versenyt, eszméletlenül sok dal érkezett be, de Gergő volt az a srác, aki falbontó riffekkel jött elő, és nem utolsósorban Meshuggah-t idéző precizitással szólalt meg a demója. Hihetetlen, hogy a világ másik végéről dolgozom együtt egy gitárossal! A felvételeket nagyon élveztem, a végeredmény pedig rombol! Remek dal lett, barátom!"

Aki nem akar lemaradni a további fejleményekről, az kövesse az Audionerve Facebook-oldalát!


projekt nemzetközi groove metal modern metal monastery omega diatribe static-x audionerve



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása