2017.05.01. 19:00 – Lángoló

Egyedülálló látványvilágú, interaktív klipet készítettek Caramel legújabb slágerére

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

 zenit_klip_01.jpg

Molnár Ferenc Caramel klasszikus zenekarral megtámogatott A zeniten túl című dala már alapból nagyszabású, most viszont olyan klipet kapott a szám, ami Magyarországon biztosan egyedülálló. Ugyan több videót is forgattak már itthon 360 fokos technikával, olyanra viszont nem emlékszünk, ami egyrészt folyamatos mozgásban lenne, másrészt az élő felvételeket keveri a virtuális valósággal. Caramel videója most ilyen lett.

Ezt mondja az énekes a Bogdán Balázs rendezte videóról:

Elég nagy filmőrült vagyok, szóval mikor valami ötlet eszembe jut egy kliphez, akkor határozott elképzeléseim vannak. Ezt a 360 fokos videót is én találtam ki, és szerencsére Bogdán Balázzsal, akivel már nem az első klipet készítjük közösen, meg is tudtuk valósítani, ami a fejemben volt. Nem mellesleg az alapötleten kívül az egész fantáziavilág az ő keze munkáját dicséri. Az alapkoncepció pedig az volt, hogy virtuális valóság legyen. Már a dal szövege is földtől elrugaszkodott, az elkészült klip pedig hűen tükrözi ezt. Mivel a látásról van szó a szövegben, így ez a különleges technika tökéletesen passzol hozzá. A virtuális helyszínek egyébként már egy hónapja készültek, mikor a forgatást kezdtük, így nagyon össze kellett hangolni az élő felvételeket és a nem valós világot. A forgatás után kellett összeilleszteni az élő forgatást a virtuális térrel. Összesen egyébként két hónapig készült a klip, ami hosszú idő a normál kliphez képest.

A dal Caramel nyárra várható nagylemezén lesz rajta, csakúgy mint az előző kislemez, az Elzárt övezet is. Az énekes-dalszerzővel egyébként korábban készítettünk egy nagyobb interjút is.

Alább a 360 fokos premier, ami akkor élvezhető maximálisan, ha valaki VR szemüvegen keresztül, HD felbontásban nézi, fülhallgatóval kiegészítve. Persze anélkül is meg lehet nézni: asztali gépen az egérrel kell forgatni körbe a képet, illetve ha valaki mobilon indítja el a videót, akkor a telefon forgatásával lehet körbenézni.

Természetesen készült normális, forgolódásmentes verzió is:


premier pop hír caramel



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása