2017.06.03. 08:45 – Lángoló Gitárok

Az orvosszakértő szerint Chris Cornell halálát nem a gyógyszerek okozták

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

chris_cornell_1.jpg

Nyilvánosságra hozták Chris Cornell toxikológiai jelentését, amely szerint az énekes szervezetében halálakor több vényköteles gyógyszer, köztük Lorazepam (Ativan), Butalbital, pszeudoefedrin, gyulladáscsökkentő, és az újraélesztési kísérleteknél használt Naloxone volt, de Dr. Theodore Brown orvosszakértő szerint nem ezek okozták a halálát. A jelentést közlő TMZ szerint Cornell négy darab 1 milligrammos tablettát vett be utolsó estéjén, melyek közül két Ativant a testőre adott neki. Vicky Cornell szerint férje utolsó telefonbeszélgetésükkor azt mondta, hogy ezeken kívül egy vagy két extra tablettát bevett még.

A család ezidáig vitatta az orvosi vizsgálóbizottság jelentését, mivel az önakasztás által elkövetett öngyilkosságot okozhatták az Ativan rejtett mellékhatásai, amelyek szorongást és paranoiát válthatnak ki. Friss nyilatkozatukban úgy fogalmaztak, még mindig vannak megválaszolatlan kérdések Cornell halálával kapcsolatban. Erre a mostani vizsgálat sem ad egyértelmű választ. 

"Sokan közülünk, akik jól ismerték Christ, észrevehették, hogy az utolsó óráiban nem volt önmaga, és valami nagyon félrecsúszott. Ebből a jelentésből azt is megtudtuk, hogy többféle anyagot találtak a szervezetében. Ennyi év józanság után egy szörnyű pillanat teljesen megrontotta és megváltoztatta az elmeállapotát.

Világosan látható, hogy valami rettenetesen elromlott. Én és a gyermekeim összetört szívvel és megsemmisülve vesszük tudomásul, hogy ez a pillanat már megváltoztathatatlan. Nagyra értékeljük a szeretetet, amit ezekben a különösen nehéz időkben kaptunk, és arra szeretnénk fordítani ezt, hogy az ehhez hasonló tragédiákat megelőzzük."


halál seattle gyógyszer grunge soundgarden chris cornell toxikológiai jelentésKommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása