2017.07.04. 10:16 – Lángoló

Startol az orfűi basszus-tábor + Nyerj Bass Camp-belépőket!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

basscamp3.jpg

Az igazi legendákat és legjobb hazai követőiket felvonultató Bass Camp Orfű fesztivál július 19. és 22. között tér vissza a nagyvárosok zajától távol fekvő Orfűre egy négynapos basszusorgiára.

Az eseménynek múltja van: a tavalyi bulit már megelőzte egy 2004-től 2015-ig évről évre a mecseki Remete-réten megrendezett elektronikus zenei esemény-sorozat, a Rét-Tér, ahol a tört ütemeké és a basszusoké volt a főszerep a stílusok jeles környékbeli, hazai és külföldi előadóinak prezentálásában. Ez a sorozat a rét természetvédelmi besorolása okán véget ért, így került a Bass Camp Orfűre.

A fest érdekessége, hogy 2016 nyaráig nem igazán volt olyan többnapos rendezvény, ami ilyen intenzíven fókuszált volna a világ basszuszenei trendjeire. Az ismerős helyszín pedig több mint ideális terep arra, hogy összegyűljön mindenki, aki a drum&bass, dubstep, jungle, bass music, uk garage, dub, grime és más, kapcsolódó elektronikus zenei stílusokért rajong.

A fent említett műfajok jeles hazai képviselői mellett a Bass Camp Orfű idén már több mint harminc, Angliából és egyéb európai országokból érkező neves DJ-t lát vendégül, valamint több itthoni és külföldi zenei kiadó „showcase-ével” szórakoztatja majd a közönséget. A headlinerek közt ott lesz a jungle élő legendája, General Levy, a neves Swamp 81 kiadó feje, Loefah, a UK garage megkerülhetetlen művésze, El-B, valamint a hazai drum&bass legsikeresebb figurája, Jade. A különböző kiadók és ismertebb szervezőcsapatok közül jelentősebb idősávot kapnak majd a Dispatch, Utopia Music, Eatbrain, Elevated, Nightdrive, ASAN, Dubphase és a Dubapest művészei. Fellépnek továbbá, a teljesség igénye nélkül: Sam Binga, Sir Spyro, Ant TC1, Commodo, Cadik, Maztek, Hydro, Big Bud és még sokan mások – a teljes felhozatal pedig itt olvasható: www.basscamp.hu

A zenés programok mellett napközben megnyit majd a Bass Campus, ahol témába vágó magyar vagy angol nyelvű előadásokkal, zeneíráshoz kötődő workshopokkal és élménybeszámolókkal lehet majd gazdagabb minden érdeklődő. Előadóként a szcéna bennfentesei jelennek majd meg a katedrán és osztják meg tapasztalataikat előadás- vagy kötetlenebb, interaktív foglalkozások formájában. Az előadók között szerepelnek majd a PTE elektronikus zenei média művész szakának képviselői is.

A fesztivált igazán nem lehet lehúzással vádolni, hiszen a négy napos bérletet mindössze 20.000 forintért árulják. Orfű üdülőövezet, ezért mindenkinek, aki szeretné meglátogatni az eseményt, azt javasolják a helyiek, hogy időben foglaljanak szállást, ha nem szeretnének kempingezni, mert a település szálláshelyei szinte egész nyáron tele vannak.

JÁTÉK!

A négy páros belépőnk egyikét megnyerheted, ha válaszolsz az alábbi kérdésekre:

1. Ki az ASAN kiadó legtermékenyebb művésze?

2. Ki a Bass Camp egyik szervezője, aki nemcsak ismert DJ, de testvére is a zenei életben tevékenykedik?

Megfejtéseket Bass Camp Játék tárggyal a jatek@langologitarok.hu címre kell küldeni.

A fesztivál legimsertebb fellépői:


játék fesztivál hír bass camp



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása