2017.09.14. 13:31 – Nihil_AK

Tom Morello szerint idióta dolog vitatni a klímaváltozást

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

tom-morello.jpg

Tom Morello, a Prophets Of Rage - meg Rage Against The Machine, meg Audioslave - gitárosa szintén nyilatkozott a napokban, bár zenésztársánál, Tim Commerfordnál kissé szofisztikáltabban tette ezt. Morello egy friss interjúban többek között a klímaváltozásról beszélt, meg arról, hogy legyünk hűek a saját meggyőződésünkhöz.

A klímaváltozásról:

Számtalan dolog fenyeget minket, de szerintem egy közelgő természeti katasztrófa az egyik, amit már mindannyian láthatunk a napi hírekben. Tény, hogy 2017-ben a klímakutatók állításait vitatni elég idióta dolog. Nem hagyhatjuk, hogy néhány olajtársaság a rövidtávú nyereségért feláldozza a bolygót. Ugyanakkor, legyen szó a környezeti katasztrófáról, gazdasági egyenlőtlenségekről, rasszismusról, neofasizmusról, a lényeg, hogy a dolgok nem változnak meg maguktól. Rajtad múlik! A világ nem fogja megváltoztatni magát.

Észak-Koreáról és az Egyesült Államok jelenlegi helyzetéről: 

Észak-Korea egy olyan probléma, amit - mi és a hallgatók - kevésbé tudunk kontrollálni, hiszen ez egy másik ország. Van elég probléma nálunk is, amivel foglalkoznunk kell - a gusztustalan gazdasági egyenlőtlenségektől a jelenlegi, rasszistákhoz törleszkedő adminisztrációkig. Úgy gondolom, nagyon fontos, hogy legyünk hűek a tetteink mögött húzódó a meggyőződésünkhöz.

A saját meggyőződéséről:

Elsősorban zenészek vagyunk. A mi dolgunk az, hogy olyan lemezeket csináljunk, ami szétrúgja a segged, és gyilkos koncerteket adjunk. De nem hagyhatjuk a hitünket és az érzéseinket kívül ezeken a dolgokon, és senki másnak sem szabad így tennie, bármit is csinál.

Emellett az is szóba kerül, hogy most is jó barátok a korábbi Rage Against The Machine-énekes Zach de la Rochával, aki jelenleg épp egy szólólemezen dolgozik. A teljes interjú itt hallgatható meg:


politika rage against the machine klímaváltozás nyilatkozat tom morello prophets of rage



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása