2017.10.15. 19:00 – Lángoló Gitárok

Metálosított elnöki ügyek - Itt a Down for Whatever Wellhello-egyvelege

Lángoló premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

dfw_2017_02.jpg

A varrógép és az esernyő véletlen találkozása a boncasztalon sem lehet olyan szép, mint amikor egy dalba kerül a Wellhello és a modern metal. Pedig nem is olyan nehéz ezt kivitelezni a gyakorlatban, elég hozzá egy jól sikerült nyárbúcsúztató házibuli, és egy zenekar, akik másnap is jó ötletnek tartják, hogy egyveleget csináljanak az egyik legnépszerűbb magyar pop produkció dalaiból. A Down for Whatever pontosan így gondolta, így a legfrissebb klipjükben pontosan ennek a kísérletnek az eredménye látható és hallható. Premier és további információk a hajtás után!  


premier videó egyveleg klip feldolgozás down for whatever wellhello



2017.10.15. 18:00 – Lángoló

Ilyen lesz egy rocker kezében a freejazz bass-fusion zene - PG King-klippremier

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

pg_photo.jpg

PG King, a Hooligans zenekar alapító tagja, szövegírója október 13-án megjelent, első szólólemeze instrumentális jazz funk fusion bass stílusban született. Az Unspeakable címet kapó album egyik meghatározó dalához, a G Flat-hez készült egyedi klipet mutatjuk most itt be a Lángolón.


premier basszusgitár pg king



2017.10.15. 13:49 – Kovács.Attila

Black in the UK

Három nap Angliában, egy nemzeti parkban megrendezett underground fesztiválon

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

img_3355.JPG

Miután a szerző zenészként elsősorban a marginális metálzenék elkötelezettje, nem kifejezetten gyakori, hogy bármilyen rendezvényen fő attrakcióként lépjen fel zenekarával. Múlt héten mégis megtörtént ez, és mivel olyan helyszínen járt, ami a maga nemében egyedülálló, úgy gondolta, megosztja másokkal is a tapasztalatait, elvégre nem minden nap jár az ember olyan angliai black metal fesztiválon, amelyet egy erdő közepén rendeznek meg. A hajtás és a narratív stílus után részletes beszámoló az idei The Blackwood Gatheringről, és a szigetország undergroundjának egy érdekes szeletéről. (Fotók: Vigh Zoltán, Kovács Attila)


anglia underground beszámoló fesztivál black metal sear bliss winterfylleth the blackwood gathering aduction uk old corpse road paara denigrata



2017.10.15. 10:37 – dankógábor

Trent Reznor és Atticus Ross feldolgozta a Halloween zenéjét

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

John Carpenter's Anthology: Movie Themes 1974-1998 címmel október 20-án jelenik meg egy lemez Carpenter leghátborzongatóbb zenéiből. Ezért, na meg azért, mert pénteken egyben 13 is volt, Trent Reznor és Atticus Ross kiadott egy feldolgozást a kultikus rendező-zeneszerző egyik legendás témájára, a Halloweenre. Reznor a feldolgozással kapcsolatban elmondta, hogy a mai napig tisztán emlékszik rá, hogy 13 évesen örökre megváltozva, megsemmisülve, halálra rémülve jött ki a moziból 1978-ban, a zenéje pedig a fejébe ragadt mind a mai napig. Reznor mellesleg viccesen Carpentert hibáztatja, amiért idáig jutott.


filmzene hír john carpenter atticus ross trent reznor



2017.10.15. 10:15 – dankógábor

Nemi erőszak miatt vádat emeltek a Decapitated összes tagja ellen

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Most már hivatalosan is megvádolták a Decapitated mind a négy tagját nemi erőszak miatt. A lengyel death metal zenekar továbbra is következetesen tagja, hogy az egyik koncertjük után megerőszakoltak volna két nőt is a turnébuszukban. Az amerikai hatóságokat az eddig mentségükre felhozott érvek nem győzték meg, ezért jött most a vádemelés. A két fővádlott Rafal Piotrowski énekes valamint Waclaw Kieltyka gitáros, de Michal Lysejko dobost és Hubert Wiecek basszusgitárost is megvádolták ugyanezért, csak nem ugyan azon a fokon. Kieltyka és Lysejko esetében Annette Plese bíró már meg is állapított 100 ezer dolláros óvadékot, illetve elrendelte, hogy nem beszélhetnek egymással. A másik két tag október 19-én kerül először a bíró elé. A egyébként zenekar ismét kiadott egy közleményt, hogy ez még nem jelent semmit, sem azt, hogy bűnösök, sem azt, hogy ártatlanok. A Decapitated január 26-án fellépett volna Budapesten is a Kreator előtt, de helyettük a szintén lengyel Vader ugrik majd be.


metál hír erőszak death decapitated



2017.10.14. 16:49 – Lángoló Gitárok

Pop és rock, indie és elektronikus zene - könnyűzenei csemegék a CAFe Budapesten

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

17_10_19_lolamarsh_c_michael_topyol.jpg

A klubkoncertek rajongóinak és a hamisítatlan fesztiválhangulatra vágyóknak is igazi különlegességeket tartogat a javában zajló 26. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál. Az After Crying jubileumi koncertjén saját tévedései felett gyakorol önkritikát és bebizonyítja, hogy a zenei kategóriák nem kizárólagosak. Az Anima Sound System izgalmas ősbemutatóval készül, a fesztiválhoz idén csatlakozó Kuplungban pedig olyan népszerű előadók lépnek fel, mint a Mary Popkids, Sena, az Esti Kornél, valamint Soerii & Poolek, de Budapestre érkezik Izrael legnépszerűbb indie-folk együttese, a Lola Marsh és az elektronikus zenei ikon, Carl Craig is


programajánló fesztivál művészet kortárs carl craig anima sound system kuplung after crying cafe budapest heidi vogel lola marsh martin kohlstedt



2017.10.14. 15:30 – Kovács.Attila

Mint aki lemegy tejért - Sting a Papp László Budapest Sportarénában

Lángoló koncert

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

sting_artlasso_005.jpg

Elsőre az jutott eszembe, hogy valószínűleg a sokat tapasztalt, érett férfiak sajátja az a jó értelemben vett egyszerűség, ahogy Sting pénteken este felsétált zenekarával az Aréna színpadára, hogy aztán minden különösebb allűr nélkül belevágjanak Synchronicity II című Police-dalba. A hatvanhat éves énekesnek láthatóan esze ágában sincs megöregedni, és a látottak alapján a hangszálai is immunisak az idő múlására. Hogy milyennek láttuk a koncertet, kiderül a hajtás után. (Fotók: Artlasso.hu)


pop rock koncert sting dominic miller josh freese joe sumner live nation budapest aréna rufus miller percy cardona



2017.10.13. 09:39 – -dj-

Hé haver, ne rinyálj már! - Leander Kills-lemezkritika

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

elet_a_halal_elott_cover.jpg

Egy ismert magyar rockzenész kérdezte tőlem nemrég, hogy értem-e a Leander-jelenséget, mert ő csak azt látja, hogy egy Leander Kills-koncerten borzasztó nagy dráma van (mármint sírás-rívás). Azóta többször is gondolkoztam ezen, mert kapásból csak azt tudtam mondani, hogy biztos szeretik a lányok az énekes-basszusgitáros kisfiús mosolyát, meg hogy a zenésztársai is jóképű srácok, ez pedig vonzza a csajokat. Ez nyilván felületes megközelítés, alaposabban megnézve a dolgot viszont több tényező van, amitől ma Magyarország egyik legrentábilisabban működő metálzenekara a Leander Kills.


lemezkritika metál leander kills



2017.10.12. 19:13 – dankógábor

Itt a Chester Bennington-os Carpool Karaoke

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

linkinkarpool.jpg

Az alább is megnézhető adás bemutatása sokáig bizonytalan volt, ugyanis a július 14-ei felvétel után hat nappal a Linkin Park énekese öngyilkos lett. A rész házigazdája a Másnaposok sorozatból ismert Ken Jeong volt. Az autót Bennington vezette, és velük volt még Mike Shinoda és Joe Hahn is a zenekarból. A család végül azért  döntött a bemutatás mellett, hogy ezzel is tisztelegjen az énekes előtt, és a halála óta teljes erejükből szeretnék bemutatni, hogy a depressziónak nincs arca. Attól, hogy valaki vidám egyik nap, még ugyanúgy árthat magának a következőm, ahogy Bennington is tette. Alább a videó.


pop rock hír linkin park carpool karaoke



süti beállítások módosítása