2018.03.01. 15:00 – Lángoló Gitárok

Vajdasági perspektívák - Itt a Phrenia új EP-je

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

poszthoz.jpg

A magyar közönség először valószínűleg a két évvel ezelőtti Wacken Metal Battle döntőjében találkozhatott a vajdasági Adáról származó Phrenia nevével. A saját meghatározása szerinte elektronikus elemekkel fűszerezett modern metált játszó zenekar első albuma után most egy friss EP-t jelentetett meg, amelyet először itt, a Lángoló Gitárokon hallgathattok meg! 

A 2013 márciusában alakult zenekar kezdetben híres popdalok metálos átdolgozásaival próbálgattta a szárnyait, de aztán hamar saját dalokat kezdtek írni: első albumuk Million Miles címmel jelent meg 2016 májusában. Az azóta eltelt években számos tehetségkutatón, illetve fesztiválon mutatták meg magukat a közönségnek, olyan neves zenekarok társaságában, mint a Subscribe, a Road, a Fish!, vagy a Jinjer.

A 2018-as évet egy új, hatszámos EP-vel indítják, mely a Perspectives címet kapta. A kislemez érdekessége, hogy a már megszokott angol nyelvű dalok mellett két magyar szövegű számot is tartalmaz. A zenekar így mutatta be az anyagot: 

Az album nyitódala, az ’A Bitter Lullaby’ címet kapta, és egy sejtelmes, digitálisan eltorzult elektronikus hangzással nyitja meg a lemezt. A ’Vakfolt’ egy gitárriffre szorosan épülő dal, mely személyes gondolatokat és érzéseket tartalmaz. Az ’Invisible’ az előzőtől sokkal melodikusabb, elektronikára jobban alapozó dal, ehhez egy szöveges videót is készítettünk. 

A következő tétel ismét egy magyar szövegű, laza, popos hangulatú darab, az ’Időtlen’, ebben a zongora dominál, háttérbe rejtett gitárkísérettel. A középlemez ötödik, egyben címadó tétele a ’Perspectives’, ami egy nagyon modern, elektronikus témákra építkező téma, rengeteg dallamos, popos énekkel. A legutoljára hagyott dalt, a ’Who Knows The Answer?’-t írtuk meg legkésőbb. Rögtön a refrén egy részének énekdallamával indít és innen átvált egy dubstep hangzásokkal fűszerezett, keményebb hangvételű zenébe.

A friss anyagot a zenekar hamarosan induló tavaszi turnéján fogja bemutatni a közönségnek, a Vajdaságban és Magyarországon egyaránt. Az első állomás, egyben a lemezbemutató március 10-én lesz a Zentai Zeppelin klubban. A koncerten mintegy másfél órás repertoárra lehet számítani a fiúktól, azt este folyamán olyan kiváló vendégzenekarok lépnek majd fel, mint a Down For Whatever, Nova Prospect és a Sequence. Most pedig nincs más hátra, hallgassátok meg az EP-t!  A lemezbemutatóról és a turnéról további információk a koncert Facebook eseményén, és a zenekar oldalán


modern metal elektro újvidék ep wacken metal battle premier. phrenia



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása