2018.04.09. 17:44 – Lángoló Gitárok

Hobo: Látnokok, költők, csavargók

Holnap este a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

18_04_10_hobo.jpg

Izgalmas, műfaji határokon átívelő estre készül április 10-én, a költészet napjának előestéjén Hobo. A 38. Budapesti Tavaszi Fesztivál keretein belül, a Müpában kerül sor a Látnokok, költők, csavargók című előadásának ősbemutatójára, amelyen a legnagyobb költők műveit itatja át zenével, felejthetetlen élményt kínálva a közönségnek.

Hobo, akinek költészet iránti elkötelezettsége önálló műsorok sorát eredményezte, így beszélt az előadásról:    

Régen a költészet és a zene elválaszthatatlanak voltak, de mire felnőttem, már gyenge szálak sem kötötték őket össze. Tizenéves koromban még nem volt rockzene. Faltam a köteteket, és Mensárost, Latinovitsot hallgattam. Később a Kex és Sebő Feri hihetetlen megzenésítésekkel példát mutattak, hogy kapcsolódhat ismét a két művészet. Majd Ginsberg, Morrison, Dylan fordításait olvasván elkezdtem szövegeket írni, felbuzdulva azon, micsoda minőséget hordozhat a rock és a blues, ha ilyen mesterek nyúlnak hozzájuk.

Ezt a gazdag repertoárt bővíti ki a Látnokok, költők, csavargók című előadás, amely egy meglepetésekkel teli, neves vendégművészeket felvonultató ősbemutató. 

Hobo úgy fogalmazott, a műsor a szabadságról szól, a keretet József Attila szabadprózája, a Tanítások adja, és Villon, Shakespeare, Csokonai Vitéz Mihály, Petőfi, Ady, József Attila, Faludy, Pilinszky, Ginsberg, Morrison, Viszockij, Tom Waits és Bob Dylan műveit köti össze.

A bemutatóról további információk az előadás oldalán, valamint a Budapesti Tavaszi Fesztivál weboldalán és Facebookján

szrt_logo_1.png


programajánló előadás irodalom hír hobo költészet btf budapesti tavaszi fesztivál



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása