2018.06.15. 09:00 – Gnosis

Hawking és a szintetizátor - Tangram-lemezpremier

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

cover.jpg

A synthwave/ambient zene régi magyar motorosa (before it was cool), Tangram (Fabók Péter) kapaszkodjunk meg: harmincadik albumát jelentetjük meg most exkluzívan itt, a Lángoló Gitárok hasábjain. Hazánk jelentős szintimágusának The Grand Design című lemeze a nemrég elhunyt elméleti fizikus, Stephen Hawking emlékét ápolja zeneanyagával - véletlen egybeesés, hogy épp a professzor Westminster apátságbeli temetésével egyidőben. A lemez kilenc dalcíme is a tudós munkásságának egy-egy fejezetére utal - de a művész jó érzékkel elkerülte azt a csapdát, hogy Hawking ikonikus beszédszintetizátorának hangmintáit belekomponálja valahova.

Konceptlemezhez méltóan ívet rajzol fel a számok sorozata, egyben érdemes hallgatni először (aztán másodszor és harmadszor is), pszichedéliától az elfolyó ambientig, majdnem-táncolható elektronikától a szintisláger-parádéig. A sajnos ritkán koncertező Tangram most szombaton a Tilos Maraton keretében éjjel fél egykor be is mutatja a The Grand Designt a Dürer Kertben, maga a lemez pedig teljes egészében nálunk hallható először. 

Ez szerintem a legjobb lemezem, és ha az eddigi legnagyobb sikerem, a Layers bevételeiből biciklit tudtam vásárolni, akkor ebből akár minimum egy robogó is kijöhet! De a legjobb az lenne, ha Hollywood végre Hans Zimmer és John Williams helyett most már engem is elkezdene foglalkoztatni. - osztotta meg művészi hitvallását nemrég Tangram a Facebookon

 


ambient synth Tangram lángoló premier



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása