2018.07.10. 11:37 – Lángoló Gitárok

Fábián Juli születésnapján indult útjára a róla elnevezett alapítvány

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

unnamed_1.png

Betegség miatt hosszabb ideig munkaképtelen zenészeket támogat majd a Fábián Juli Emlékalapítvány, melynek honlapját tegnap, az énekesnő születésnapján hozták nyilvánosságra. Fábián Juli tavaly decemberben hunyt el hosszú betegség után, az alapítvány a Budapest Parkban május elején megtartott emlékkoncert bevételeiből kezdte meg működését. Teljes sajtóhír a hajtás után.  

Fábián Julit mindenki ismeri: a csodálatos énekesnő a hazai zenei élet egyik legizgalmasabb hangú és zenei világú előadója, dalszerzője és szövegírója volt. Jazz-énekesnőnek tanult, de számos más műfajban is kipróbálta magát. Több formációból is ismerhette őt a közönség (Fábián Juli Jazz Riff, Fábián Juli & Sárik Péter duó, Fábián Juli & Zoohacker), amik mellett a Random Trip improvizációs esteken is gyakran felbukkant vendégként. Tavaly év végén tragikusan fiatalon hunyt el hosszan tartó, türelemmel és erővel viselt betegség után.

Juli halála után nem sokkal felmerült a családjában és közeli zenésztársaiban az emlékkoncert alapgondolata, illetve az, hogy a koncert bevételeiből alapítványt hozzanak létre. A nagysikerű koncertet május elején tartották meg, ahová több mint ötezer ember váltott jegyet. 

Az Fábián Juli Emlékalapítvány a tervek szerint olyan zenészeket támogat majd, akik valamilyen betegség miatt hosszabb ideig nem tudnak dolgozni, fellépni és elesnek a pénzkereset lehetőségétől. Az alapítók és a kuratórium tagjai mind Juli legközelebbi személyes köréből kerültek ki, rokonok, családi barátok. A tanácsadó testületben Juli legfontosabb zenésztársai, illetve egészségügyi területen mozgó szakemberek kaptak helyet, akik azonban nemcsak Juli életének fontos szereplői, hanem olyanok is, akik kellő szakmai rálátással rendelkeznek a támogatásokkal kapcsolatos döntéshozatalról. Juli nagyon hiteles személyiség volt: halálakor az egész zenész-szakma megmozdult, műfajtól függetlenül sokezer muzsikus és produkció emlékezett meg róla - az alapítvány egyik legfontosabb célkitűzése, hogy szintén műfajtól függetlenül segítsenek minden zenésznek a lehetőségeikhez mérten. 

Az alapítvány honlapja: http://fabianjuli.hu/


jazz pop hír jótékonykodás fábián juli emlékalapítvány



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása