2018.07.18. 15:53 – Lángoló Gitárok

Minél többet élek, annál tudatosabban dolgozom a saját zenémen - The Bloody Beetroots-interjú

Plusz Heti Park

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

the-bloody-beetroots.jpg

Mozgalmas napok elé néz a Budapest Park, hiszen hazai és nemzetközi szinten is eseményszámba menő koncertek várják a közönséget jövő szerdáig. Holnap érkezik a jobb híján dance-punknak aposztrofált, de amúgy kismilliós stílust magába olvasztó The Bloody Beetroots, akik ismét egy őrült koncertre készülnek, ahogy ezt a hajtás után olvasható interjúban a frontember, Sir Bob Cornelius Rifo is megígérte nekünk. Rajtuk kívül lesz még Bëlga, születésnapos Punnany Massif, már most teltházas Margaret Island akusztik, valamint jövő hétfőn a Budapest Parkban debütál hazánkban LP, azaz Laura Pergolizzi. A folytatásban következik az interjú, kiegészítve az aktuális programajánlóval.

Július 19, csütörtök – Bloody Beetroots, We Are Scientists

Sir Bob Cornelius Rifo dance-punk formációja már többször bizonyította a hazai közönségnek, hogy nem csak a maszkok miatt őrületes, amit a színpadon csinálnak. Ezúttal pedig egy önálló koncerttel, ráadásul egy teljesen friss anyaggal, és ha lehet, akkor még tébolyultabb műsorral veszik be a fővárost július 19-én! A koncertek után Tesco Disco

Villáminterjú Sir Bob Cornelius Rifoval

23_bloodybeetroots4.jpg 

Már több mint fél éve megjelent a The Great Electronic Swindle című harmadik albumotok, ennek turnéjával érkeztek holnap a Budapest Parkba. Milyen visszajelzéseket kaptatok rá?

A rajongók egészen kitűnően fogadták a lemezt. Azt hiszem, ezzel az albummal felnőttem zeneileg, és a projekt sok új helyre eljutott világszerte.

Hogy látod az albumot a két elődjének tükrében? Milyen új hatások értek zeneileg a készítése alatt eltelt négy évben?

Úgy gondolom, a zenei kifejezésmód változott az utóbbi időben. Több történet, több valóság szorult a dalokba. Emellett sokkal erősebb az a vágy, hogy hangszereket szólaltassunk meg, és ezeket a hangzásokat teljesen új módon ágyazzuk a digitális környezetbe. Az inspirációk elsősorban a saját életemből, közvetlen tapasztalatokból fakadnak. Minél többet élek, annál tudatosabban dolgozom a saját zenémen.

A lemezcím a Sex Pistols filmjére utal, ha jól sejtem. Szerinted van hasonlóság a két zenekar között?

Természetesen igen: ugyanazt a kulturális depressziót és társadalmi frusztrációt tapasztaljuk, amit annak idején ők is.

A lemezen több neves vendég is közreműködik, a legkülönfélébb stílusokból, mint Greta Svabo Bech, Crywolf, Jason Aalon Butler, vagy a legendás alterock énekes, Perry Farrel. Mi alapján választod ki azt, hogy egy-egy dalhoz kit hívsz vendégszereplőnek?

Mindig olyan művészeket igyekszem keresni, akikkel zeneileg és filozófiát illetően is hasonló utat járunk.  

A legtöbben egyfajta dance-punkként jellemzik a Bloody Beetroots zenéjét. Te hogyan írnád le saját szavaiddal?

A zeném a saját életem intenzív megélésének története. Tiszta őrület, amit a káosz ural, és a lemezek megjelentetése rendszabályoz.

A Bloody Beetroots zenéjéből hallható, hogy sok forrásból táplálkozol, és nem stílusok mentén választasz kedvenceket. Mesélnél a zenei inspirációidról?

Elég rendszertelenül hallgatok zenét, mivel egy-egy nap folyamán mindig különböző momentumokra, hangulatokra van szükségem. Minden, amit hallgatok, egy újabb szín lesz a palettámon, amivel kiteljesítem a saját zenémet. De az újabb olasz előadók közül bírom például azt, amit Salmo csinál.

Ha jól tudom, nagy hatással volt rád a punk és a képregény műfaja. Követed még ezeket a színtereket?

Természetesen, hiszen nem szabad megfeledkeznünk a gyökereinkről. Mindazonáltal manapság még szélesebb a merítés, hogy új hatások érjenek, és még szélsőségesebb, radikálisabb kifejezési módokat találjak.

Rengeteg zenekarnak készítettél már remixeket, a Metallicától a Daft Punkon át a Killing Joke-ig, viszont évről-évre egyre kevesebbet. A zenekari elfoglaltságok miatt nincs időd többre, vagy már nem élvezed a remixelést annyira?

Imádok remixeket készíteni, de a Bloody Beetroots működése nagyon igénybe vesz. Gondolj bele, tizenkét éve folyamatosan turnézunk, még az is csoda, hogy saját lemezeket képesek vagyunk készíteni.

A szuperhős maszkok látványos részét képezik az imázsotoknak, és láthatóan te is törekszel arra, hogy egyfajta inkognitóra, gondolok itt arra, hogy a fényképeiden eltakarod az arcod, és maszkban adsz interjúkat. Milyen filozófia húzódik emögött?

A maszk egyrészt kitűnő katalizátora a színpadi énemnek, másrészt ugyanilyen jó arra, hogy a magánéletemet óvja. Nem túlzás, ha azt mondom, egyaránt elősegíti a munkám és az életem működését.

Nem először jártok Budapesten. Milyen emlékeid vannak a korábbi koncertekről?

Bármikor játszottunk itt, mindig jó emlékekkel tértünk haza. A legőrültebb mind közül a Szigetes koncertünk volt 2014-ben.

Végül egy jó kis sablonkérdés: mire számíthat a közönség a holnapi koncerten?

Káoszra, zűrzavarra, és egy kikúrt nagyszerű koncertre, amit biztosan nem fognak elfelejteni.

Július 20, péntek - Bëlga, vendég: Bobafett

Hazánk egyik legszatirikusabb és legironikusabb formációja, a magyar nemzeti hip-hop feltalálója tavaly év végén jelentette meg Csumpa című nagylemezét. A legfrissebb anyag is hozza a zenekartól szokott színvonalat, vicces, mégis mélységesen őszinte szövegeket. A Belga tehát pénteken este idén először és utoljára a Budapest Park színpadán! A koncert után Y-Production buli hajnalig.

Július 21, szombat – Punnany Szülinapi Karnevál, vendég: PASO

A szombati nap sem lesz kifejezetten unalmas, hiszen mindenki, aki ezeket a sorokat olvassa, meghívást kapott az év legkúlabb szülinapi zsúrjára. A 15 éves Punnany Massif ugyanis egy hetedhétországra szóló mulatságra invitál mindenkit. Az ország egyik kedvenc zenekara erre a különleges évfordulóra számtalan meglepetéssel, karneváli hangulattal és persze a legütősebb slágerekkel készül – gyere és ünnepeljünk együtt! A koncert után sem áll meg az élet: csatlakozz a hónap legnagyobb R'n'B & HipHop őrületéhez, majd utána a júliusi Queens Partyhoz, amely ismét a Budapest Park nagytáncterén lesz megtartva!

Július 23, hétfő – Margaret Island akusztik, Nagyszünet - SOLD OUT!

A Margaret Island csapata az elmúlt négy évben a szemünk előtt lett kezdő zenekarból vérprofi produkció. Sikerük egyik titka pedig kétségkívül az, hogy a népszerűség ellenére ma is végtelenül őszinte gondolatokat bújtatnak örömzenélésbe. Akusztikus estjeiken Lábas Viki, Törőcsik Kristóf és Füstös Bálint Gerendás Danival kiegészülve mutatja meg azt a végtelen szeretetet, amit a zenélésen keresztül fejeznek ki.

Július 24, kedd – LP, vendég: Soulwave

LP, azaz Laura Pergolizzi 2016-ban robbant be a köztudatba, illetve a magyar rádiós slágerlistákra Lost On You című gigaslágerével. De bármennyire is úgy tűnik, hogy egy újkeletű tehetségről van szó, LP a háttérből már hosszú ideje mozgatórugója a mainstream popnak – ezt pedig első kézből tapasztalhatjuk első magyarországi fellépésén július 24-én a Budapest Parkban!

További információk és programok a Budapest Park weboldalán és Facebookján


interjú programajánló belga margaret island the bloody beetroots we are scientists punnany massif budapest park LP heti park laura pergolizzi



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása