2018.10.01. 14:15 – Lángoló Gitárok

Madách Rockfesztivál – Programajánló a második hétre

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

kiscsillag_2.jpg

Túl vagyunk a Madách Rockfesztivál első hetén, de még korántsem értünk a végére. Ezen a héten jön a Kiscsillag, akik az Idáig tudom a történetet színpadi változatát mutatják be ma este, megkezdődnek az "Ez mind én vagyok" sorozat színpadi beszélgetései a Tankcsapda és Müller Péter Sziámi részvételével, a Madách Stúdió Színpadán pedig fellép a Sonya, valamint a Richie And The Mops. Programajánló a hajtás után!

A második hét programját a Kiscsillag kezdi ma este hét órától a nagyszínpadon. Ahogy a hivatalos ajánló fogalmaz, Kornél szereti Zsuzsát, Zsuzsa szereti Pétert, Péter szereti Zsuzsát, de legfőképp magát, Zsuzsa Kornélt is szereti, Kornél meg utálja Pétert, Péter nem ismeri Kornélt. Jó, de ki lehet Márta? Az előadás 3 szereplőjének monológjaiból mozaikszerűen épülő történet egy átlagosan bonyolult szerelmi háromszög története, a monológokat körbefonó dalok pedig értelmezik, központozzák azokat.

A prózai szövegeket Papp Sándor Zsigmond és Lovasi András írta, a dalok az első 4 Kiscsillag albumról valók, de zenei gerincét elsősorban a 2014-es Szeles című album adja.

A darab előtörténete a Semmi konferencia című előadásnak, Zsuzsa, Kornél és Péter sztorija ott folytatódik tovább, mert "egy történetet bármikor abbahagyhatunk, valakinek mindenképp jó lesz. Például Leonardo di Caprio beesik a Titanic mellé és lassan elalszik a 4 fokos vízben. Kate Winslet szemszögéből ez tragédia, ha meg a halak szempontjából nézzük, akkor egy szerencsés véletlen. Mikor elköltöztem otthonról, kicsit fényesebbnek tűnt a jövő. A gyerek azt mondta, úgyis kínos volt már az osztályban, hogy már mindenkinek elváltak a szülei, csak neki nem. Az egyetemen a kötelező sajnálkozások után pár sör mellett biztosítottak róla, hogy irigyelnek, Zsuzsa csak csendben örült, gondolom nem akart a mohóságával elrémiszteni, de azért mondta, hogy milyen jó lesz, most mindig együtt alhatunk.”

Az Idáig tudom a történetet színpadi változatában Parti Nóra, Hevér Gábor, és Szatory Dávid színművészek közreműködnek a Kiscsillag mellett, így egy igazi koncertszínházi előadás tanúi lehetnek a nézők ma este.

A Madách Rockfesztiválon a koncertek mellett manapság egyértelműen hiánypótlónak tekinthető színpadi beszélgetések is színesítik a programot, melyeken sokszor sokkal több dolgot tudhatunk meg egy előadóról, mint tucatnyi koncerten. Az "Ez mind én vagyok"- sorozatban olyan egyéniségek mutatják meg magukat, mint Pásztor Anna, Nagy Feró, Kóbor János, Bródy János, vagy az első két előadás résztvevői, kedden este a Tankcsapda teljes legénysége, szerdán pedig Müller Péter Sziámi. A beszélgetések a Madách Stúdió színpadán zajlanak, néhány közülük már most teltházas, érdemes tehát lecsapni a megmaradt jegyekre.

A rendezvénysorozat az ismert nevek és zenekarok mellett teret ad a feltörekvő produkcióknak is arra, hogy bemutatkozhassanak színházi környezetben. Ezen a héten a Sonya, és a Richie And The Mops erősíti a fesztivál kevésbé mainstream vonalát. A budapesti, önmagát post-rockként definiáló SONYA 2015 októberében adta ki első, Celine Gibassier című nagylemezét, ezen debütált a karrierjüket elindító, Viva Comet-díjas daluk, a Kitchen Floor. M2016 januárjában jelent meg a zenekar hangzását meghatározó dal és videoklip, a Krypta (Tales Of Youth), amely elnyerte a II. Magyar Klipszemle különdíját nyerte el. Kis szünet és tagcserék után folytatták a koncertezést. A nyári fesztivál-koncertjeik mellett, jelenleg a Hangfoglaló program támogatásával a következő lemezük és a harmadik videóklipjük megjelenésére készülnek. Ők csütörtökön este lépnek a Madách Stúdió színpadára.

A pénteken fellépő Borbély Richárdot a Madách Színház nézői jól ismerhetik, akár A nyomorultak, vagy a Jézus Krisztus Szupersztár előadásairól, akár a most futó Rocksuli Dewey Finnjének szerepéből A 2014-es X-Factorban szólóénekesként láthatta a közönség, de két éve már új rockbandájával is rendszeresen találkozhatunk, annál is inkább, mert elkészült első lemezük is. Több klubkoncert után a Madách Színházban is fellép a Richie And The Mops. Hétvégén pedig folytatódik Jávorszky Béla Szilárd Rocktörténet című előadása.

Bár a fesztiválra gyorsan fogynak a jegyek, a Lángoló Gitárok egyik szerencsés olvasója most egy páros belépőt is nyerhet a jövő szerdán fellépő Anna and the Barbies koncertjére. A játékban mindössze egy egyszerű kérdésre kell válaszolni, ami így hangzik:

Mi a neve az Anna and the Barbies nyári fesztiváljának?

     a. Anna and the Parties

     b. Woodstock az Ugaron

     c. Seregesen a Balatonba

A megfejtéseket a jatek@langologitarok.hu e-mail címre várjuk Lángoló - Madách Rockfesztivál - játék tárgyú e-mailben, október 7-én, hét vasárnap éjfélig. Másnap délelőtt sorsolunk, a nyertest e-mailben értesítjük, a beérkezett e-maileket a sorsolás után töröljük a nyilvántartásból. Nem kötelező ugyan, de nem sértődünk meg, ha ezt a cikket megosztod a Facebook-idővonaladon.

A rendezvénysorozatról további információk a Madách Színház és a Madách Rockfesztivál weboldalán, a Madách Színház Facebook-oldalán, és a fesztiválhoz kapcsolódó események oldalán. Ha érdekel, milyenek voltak az eddigi előadások, kattints ide!


programajánló rock hír kiscsillag tankcsapda nyereményjáték müller péter sziámi madách színház sonya madách rockfesztivál richie and the mops



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása