2018.10.02. 12:12 – Lángoló Gitárok

Glam punk csajoktól - Hallgasd meg a Sniffyction teljes lemezét!

Lángoló premier + dalról dalra

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

sniffyction.jpg

A tavaly bemutatott felvezető dal után elkészült első lemezével a saját meghatározása szerint glam punkban utazó Sniffyction. Az album anyagát a lányok az elmúlt két évben írták, és az eddig megszokott angol nyelvű dalok mellett két magyar szövegű szerzemény is helyet kapott rajta. A folytatásban a teljes lemezt meghallgathatod, és a lányok be is mutatják az album anyagát dalról dalra. 

Általában a lemezről

A lemez az elmúlt két év termése. Szuper koncerteken vagyunk túl, sokat utaztunk együtt - és külön is, már aki – ezért az elvágyódás, mint téma, több dalban is fellelhető. Ez lehet akár egy átfogó gondolat is, de igazából mindegyik dal másról szól. Saját élményeink, vagy az elvetemült fikcióink alapján születtek a számok, ezért is pakoltunk egy űrhajót a borítóra, amint felszippantja a turnébuszunkat, a Dorkát. Ez a jelenet szépen összefoglalja a sok utazást és képtelenséget a dalszövegekben. Két magyar nyelvű dal is került a lemezre, kíváncsiak vagyunk, hogy ezeknek milyen lesz a fogadtatás.

A kedves közönség már sok számot ismerhet már a koncertekről, vagy a Youtube-ról, ezért ha nem is hat minden a meglepetés erejével, legalább most már meg lehet hallgatni őket otthon, és mostantól újra és újra feltölthetők a különböző elektromos ketyerékre. Ha valaki esetleg nem tudná, hogy milyen műfajban is tevékenykedünk, az egyáltalán nem baj, mert mi sem, de összességében nevezzük talán glam punknak. Ezúton szeretnénk megköszönni itt is  mindenkinek, aki segédkezett a lemez létrejöttében, név szerint és időrendben: Vitárius Ferencnek, Botlik Mátyásnak, Beszkid Józsefnek, Dorozsmai Gergőnek, valamint Demkó Gergőnek és Matyinak! 

They Say 

Régebben íródott ez a dal, amikor még sokkal jobban magunkra vettük a rosszindulatú kritikákat. Sokszor odajöttek hozzánk koncert után, hogy elmondják, bénák voltunk és hasonlók. De a legrosszabbul az esett, amikor valaki megkérdezte, hogy a szüleink erőltetik -e a zenélést? Ez a dal hozzájuk íródott.

White Phone

Egyszer még nagyon régen összeültünk, hogy írjunk valamit, és a legjobb téma, ami eszünkbe jutott, mit szépítsük, a hányás volt. Tehát ez arról szól, persze szépen körülírva, hogyan beszélünk a nagy fehér telefonba. 

Cyclin’ Every Day ’n’ Night

Ez a szám a biciklizés szeretetéről szól. Tekerni keresztül akár országokon, leküzdeni minden nehézséget... Bicajozni menő, annál is inkább, mert az énekesünknek ez a hobbija. 

Undressing Games

Ez a dal a vetkőzős pókerről íródott, főleg annak a félnek a szemszögéből nézve, aki veszít. Saját élmény alapján íródott.  

What Can I Do

A What Can I Do összességében arról az érzésről szól, amikor valamilyen létfontosságú dolog megszűnik az életedben, és nem tudsz mihez kezdeni ezután.

Get Burn

Ez egy szomorkás hangvételű dal, a szövege és zenéje is melankolikus. Az egyedüllétről, a folytonos kudarcokról és különösen a kilátástalanság érzéséről szól. Arról, hogy mennyire nehéz beilleszkedni, elfogadtatni magad másokkal.

Somewhere

Ennek a számnak a nagy részét a romániai turnénk alatt, a havas hegyekben, egy faházban írtuk, arról, hogy milyen jó úton lenni és utazgatni úgy, hogy azt se tudod, hogy pontosan hol jártok, csak örömmel tölt el a tudat, hogy úton vagy.

Drive

Egy képzeletbeli autós üldözés köré épül az egész dal. Az egyik próba után, a teremben írtuk meg a szövegét pár sör és miegyéb társaságában, ezért nem véletlen, ha szokatlan dolgokat hallotok ki a szövegből.

Péndz

Egy szám a folytonos feszültség, stressz, düh, tehetetlenség, csalódottság, igazságtalanság érzéséről, amit a pénz és az anyagi javak hajszolása generál.

Kartonból űrhajót

Gyerekkorunkban még nagy álmaink vannak, meg akarjuk hódítani a világűrt, és a többi. Ez általában elmúlik…de nem nálunk! Hiába telt el sok hosszú év, mi mit sem változunk. Gyere rám, élet!

A lányok az említett turnéról egy kisfilmet is készítettek, érdemes belenézni. 

A lemezbemutató koncert, ahol a Sniffyction mellett a Rocken Dogs is fellép, csütörtökön este lesz a budapesti Hard Rock Caféban. További információk a zenekar Facebook-oldalán!

A posztot a Hangfoglaló Program keretében az NKA támogatta

nka_hangfoglalo_logo_650.png


budapest punk glam hír dalról dalra lemezpremier sniffyction all girl #hangfoglaló2018



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása