2018.10.29. 12:02 – dankógábor

Grandmaster Flash a Dürer Kertben!!!!!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

gmfpics.jpg

Valószínűleg nem kell bemutatni senkinek Grandmaster Flash-t, akit általános nézet szerint a hiphop egyik nagy úttörőjének tartanak, és akik így gondolják, igazuk is van. A Joseph Saddler néven született legenda nélkül egészen biztosan másképp nézne ki a műfaj. A kétlemezájtszós mixelés és a stratch legnagyobb mestere, akit első hip-hop-előadóként még a Rock ’n Roll Hall Of Fame-be is beiktattak. A fellépését ráadásul három óriáskivetítőn, élőben követheti végig a közönség, szóval Grandmaster Flash összes, a pult mögül eddig csak hallható trükkjét meg lehet majd figyelni, amiket természetesen a legoldschoolabb, hetvenes évekből megmaradt bakeliten prezentál.

Nem mellesleg Jön vele Huey Morgan, aki a pályafutását kokódílerként és autótolvajként indította, de a legenda szerint először megjárta a tengerészgyalogságot is, hogy aztán a Fun Lovin’ Criminals frontembereként írja be magát a funk és a hip-hop nagykönyvébe. A zenekarával a Szigeten már többször megforduló zenész ezúttal szólóban érkezik. És fellép még az este Norman Jay is, aki magát csak house DJ-ként emlegeti, valójában viszont a soult és a funkot is egyaránt tol. Jay nyolcévesen kezdett DJ-zni, onnantól kezdve pedig el se lehetett kergetni a pult mögül. A brit illegálpartiktól kezdve egészen a BBC-ig jutott, munkásságát pedig állami kitüntetéssel is elismerte a brit kormány. 

Mindez december 3-án a Dürer Kertben. Itt egy plakát róla:

gmf.jpg


grandmaster flash



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása