2018.10.31. 10:39 – Lángoló

Kecskeméten és Szegeden koncertezik a NoMeansNo gitárosa

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

maxresdefault_1.jpg

Az End Hits és az EREL Booking szervezésében érkezik Kecskemétre és Szegedre Tom Holliston (a NoMeansNo egykori gitárosa) és Ford Pier (a D.O.A. egykori gitárosa). A két legendás, veterán kanadai punk zenész egy szál gitáros, aktuális szóló projektjével ad exkluzív koncertet testközelből külön-külön és együtt is. Formabontó zenekaraik alaposan kitágították a punk-rock határait: a NoMeansNo a jazz-punk-ot és a jazz-core-t indította útjára, a D.O.A. pedig a hardcore-punk alapkövének letételénél segédkezett. Meglepő hangszerelési megoldásaik és okos szövegeik megannyi punk, hardcore, math-rock és noise-rock zenekart inspirálnak világszerte.

Tom Holliston a NoMeansNo egykori gitárosa ezúttal szólóban turnéztatja hónapokon át, keresztül-kasul Európán, akusztikus gitárra hangszerelt dalait. Sallangmentes koncertjei nem nélkülözik a humort és a társadalomkritikát sem. Tom az elmúlt három évtized undergroundjának egyik emblematikus figurája és egyik legnagyobb hatású punk zenekarának gitárosa. Koncertje mérföldkő a kecskeméti Kilele Music Café történetében is.

A NoMeansNo-t 1979-ben alapították meg a Wright testvérek a kanadai Vancouver-ben. Éveken át multiinstrumentalista duóként játszották jazz, prog-rock és punk hatású agymenéseiket. A kezdeti korszakot többek között a Mama c. LP dokumentálja. 1983-ban Andy Kerr gitáros csatlakozásával gyökeresen megváltozott a zenekar hangzása: rendesen felhúzták a tempót, a kérlelhetetlenül daráló torzított gitár pedig középpontba került. Ebben a felállásban vették fel mára klasszikus státuszú albumaikat, melyek közül az 1989-es Wrong váltotta ki a legnagyobb kritikai visszhangot. A NoMeansNo trióként vált a világ számos pontján felbukkanó, fáradhatatlanul turnézó underground legendává. Tom Holliston 1993-ban lett a zenekar gitárosa és 23 éven át tolta a Wright tesókkal, egészen a banda 2016-os feloszlásáig. A NoMeansNo a ’90-es évek elején már játszott Budapesten a Fekete Lyukban, majd a kétezres évek második felétől többször is útba ejtették Magyarországot: megfordultak a West-Balkán, a Dürer Kert és az A38 hajó színpadán is.

Az este vendége Ford Pier, aki korábban a D.O.A. gitárosa volt, de megfordult többek között Tom Holliston Showbusiness Giants nevű zenekarában is. Ford elektromos gitárjával és erősítőjével felszerelkezve készül a turnéra.

A két koncert időpontja és helyszíne:

2018. november 1. csütörtök 20:00 óra: Kecskemét, Kilele Music Café (Jókai u. 34.)

2018. november 2. péntek 20:00 óra: Szeged, Jazz Kocsma (Kálmány Lajos u. 14.)

https://www.youtube.com/watch?v=O4wso8r0-Fg




Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása