2018.08.12. 10:18 – dankógábor

A Mumford & Sons három új dalt is premiereztetett a Szigeten szombat este

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Szombat este a Mumford & Sons zárta a Sziget Nagyszínpadát. A zenekarnak ez volt idén az egyetlen európai fesztiválfellépése, és úgy tűnik nem csak ettől lesz különleges a buli. Előadtak ugyanis három olyan, eddig soha nem hallott számot is, ami a megjelenésre váró új lemezhez készült. Már rögtön az első dal (See A Sign) új volt, majd később jött még a Woman, illetve a ráadásban a Guiding Light. A fenti videón a teljes koncert megnézhető (amíg le nem veszik), a két utóbbi videó 39:49-nél iletve 1:08:30-nál látható.


mumford & sons



2018.08.11. 18:26 – Lángoló

Fiatalos lendület, unalmas díva - Lana Del Rey, Shame, The Kooks és még mások a Szigeten

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

lana1.jpg

A Sziget harmadik napján újabb gigagsztár volt a headliner, Lana Del Rey, aki azt hitte volt már itt, pedig nem. Aztán a Shame is megjelent, mint feltörekvő brit gitárzenekar. És voltunk Kookson meg a világzenei színpadnál is. (Képek: Artlasso, Kozmári Attila. Lana Del Rey-fotók: Sziget.hu/Csudai Sándor)


fesztivál sziget sziget2018



2018.08.10. 16:49 – Lángoló

Lehetne ebből még több is - Cigarettes After Sex, Unknown Mortal Orchestra, Bonobo Live és Gorillaz a Szigeten

Lángoló galéria és koncertbeszámoló

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

img_2518.jpg

A Sziget második napján megnéztük a dream popban utazó Cigarettes After Sex és a pszichedelikus rockot játszó új-zélandi Unknown Mortal Orchestra koncertjét, emellett arra is kíváncsiak voltunk, mit nyújt a Bonobo teljes zenekarral kiegészülve, meg persze a Gorillaz a nagyszínpadon. Egyikben sem csalódtunk, ráadásul mindről van galériánk is. Mai beszámolónk a hajtás után! (Fotók: Artlasso.hu, Kozmári Attila)  


pop rock fesztivál sziget bonobo elektronika gorillaz koncertbeszámoló pszichedelikus dream pop unknown mortal orchestra cigarettes after sex sziget2018



2018.08.10. 16:05 – Nihil_AK

Glen Bentonnak eszében sincs megtagadni magát - Itt egy új dal a Deicide hamarosan érkező lemezéről

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

deicidejune2018_638.jpg

Valahol csodálom Glen Bentont, mert legalább következetes, ami igazán nagy érték gyorsan változó világunkban. Fiatal éveimben egyik kedvenc rajzos tréfám volt az a - ha jól emlékszem - Gary Larson által elkövetett karikatúra, amelyen Tarzan legújabb naplóbejegyzését fogalmazza. A képen a dzsungel ura már lefekvéshez készülődve bőszen rágja a ceruzáját, felhúzott térdein ott a naplója, melynek minden korábbi oldalán az olvasható, hogy "Ungava!" Ez, meg az Ikea-szakácsok Kőhalmi Zoltán által megfogalmazott dilemmája - "Mit főzzünk ma? - Legyen húsgombóc!" - jutott eszembe, amikor elképzeltem a Deicide frontemberét, amint épp új szövegtéma után kutat.


deicide death metal új dal sátán a vérpadig glen benton steve asheim



2018.08.10. 11:42 – dankógábor

Itt egy zenekar, amiben csak Dave Grohlok vannak

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

grohlplay.jpg

Dave Grohl mér felvezette, hogy készített egy 20 perces instrumentális dalt, amiben van egy csomó hangszer, és minden ő zenél. Ez annyira nem meglepő, az első Foo Fighters-lemez is csaknem így készült. A mostani dolog lényege viszont egyfajta biztatás a fiataloknak, hogy kezdjenek el zenélni. Emiatt aztán egy film is készült hozzá, amiben a 20 éves Join The Band Studio van a központban, ahol gyerekek tanulnak zenélni. A bő félórás anyag elején őket látjuk Grohl narrálásával, aztán jön a 20 perces dal, amiből akár több Foo Fighters-dal is összejöhetne a jövőben.


dave grohl



2018.08.09. 16:23 – Lángoló

Még light verzióban is jó volt Kendrick Lamar - Sziget 2018, első nap

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Kendrick Lamar sokkal több akar lenni, mint a 2010-es évek egyik legsikeresebb hip-hop előadója. Generációjának hangja, pozitív afrikai-amerikai példakép, rappelő próféta, akinek tehetségét nemcsak a zeneipar, a Pulitzer-díjat odaítélő bizottság, de újabban Hollywood is elismeri. Legutóbbi lemezének európai turnéját, idén tavasszal már alapvetően ez az önmagát abszolút középpontba helyező hozzáállás határozta meg. A Sziget nyitónapján megtartott első magyarországi fellépésével kapcsolatban számomra a legnagyobb kérdés az volt, hogyan lehetséges a stadion körülményekre felépített lélegzetelállító Damn “one-man show”-t fesztiválon megvalósítani. (A nyitókép nem a helyszínen készült.)


fesztivál sziget



2018.08.08. 16:00 – Nihil_AK

Figyelni, ahogy a világ elenyészik - Hallgasd meg a Sylvaine új dalát!

Lángoló premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

sylvaine-pink-01-andy_julia.jpg

Atoms Aligned, Coming Undone címmel november elején érkezik a szaknyelven blackgaze / post-metalban utazó Sylvaine új albuma. Azok kedvéért, akik a tavalyelőtt megjelent debütalbumról lemaradtak, elmondjuk, hogy a zenekarnév valójában egy norvég multihangszeres hölgyet takar: Kathrine Shepard a stílusban nem szokatlan egyszemélyes formációként írja és adja elő dalait, azaz szinte minden szólamot neki köszönhetünk, bár a friss albumon néhány vendég is közreműködik. Az első beharangozóként kihozott, érdekes látványvilágú videóval megtámogatott Abeyance határozottan kellemes hallgatnivaló, és főleg azok kötnek majd vele jó barátságot, akik örömöt tudnak lelni a pszichedelikus, modulációs effektekkel bőségesen nyakon öntött gitártémákat helyenként black metalos károgással, illetve dallamos női énekkel házasító, atmoszférikus zenékben. Dal- és videópremier a hajtás után! 


hír black metal post metal dalpremier blackgaze season of mist sylvaine videópremier



süti beállítások módosítása