2019.01.09. 09:52 – Lángoló

Dalok a Lamb Of God gitárosának szólólemezéről Chester Bennington, Alissa White-Gluz és Randy Blythe vendégszereplésével

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

chesterbenningtonmarkmorton.jpg

Március 1-jén érkezik Mark Morton első szólóalbuma Anesthetic címmel. A Lamb Of God gitárosának első szólóanyagán rengeteg ismert zenész közreműködik, a két eddig nyilvánosságra hozott dalban szereplő neveken kívül többek között olyan énekesek, mint Mark Lanegan, Myles Kennedy, Josh Todd, vagy Chuck Billy a Testamentből.

Persze rajtuk kívül is impozáns lesz a közreműködők listája, hiszen amellett, hogy szinte magától értetődően minden gitárszólam Morton keze munkájár dicséri, a dalokban olyan basszusgitárosok és dobosok játszanak, mint David Ellefson (Megadeth), Mike Inez (Alice in Chains), Paolo Gregoletto (Trivium), Ray Luzier (Korn), Roy Mayorga (Stone Sour), Alex Bent (Trivium).

A most közétett Cross Off és a Truth is Dead zeneileg nem távolodnak el jelentősen a Lamb Of God világától, de erőteljesen érezhető rajtuk Morton kézjegye, ami egy ilyen markáns stílussal rendelkező gitárostól nem meglepő. Az énekesek viszont mind egy kicsit saját képükre formálják a dalokat, a saját ízeiket hozzáadva a végeredményhez, így a Cross Off valóban olyan, mint a Lamb of God és a Linkin Park egyéjszakás kalandból született szerelemgyereke, a Truth is Dead pedig, amin rengeteget dob az Arch Enemy kékhajú frontasszonyának dallamos éneke, néhol kifejezetten jóleső klasszikus metal hangulatot áraszt.

Morton így nyilatkozott a Chester Benningtonnal közös munkáról:

Az első reakcióm az volt: wow! Mondta korábban, hogy nagyon bejön neki a dal, és volt közöttünk kapcsolat, de nem jártunk össze Chesterrel a felvételek előtt. Mély benyomást tett rám, hogy egy srác az ő szintjén, karrierjének ebben a szakaszában, ezzel az ismertséggel ilyen alázattal és elkötelezettséggel érkezik a stúdióba, és úgy áll a dalomhoz, mintha a sajátja, vagy egy Linkin Park-szám lenne. Lepadlóztam ettől. És a munka is nagyon gyorsan ment. Negyedórával azután, hogy találkoztunk, már ültünk az asztalnál, kezünkben papírral és ceruzával, és dobáltuk egymásnak a szavakat, próbálgattuk a rímeket. Aztán, ahogy a dal elkészült, vettük egy mély levegőt, és elkezdtünk más, személyesebb dolgokról beszélgetni. Igen... ő volt számomra a legnagyobb meglepetés.

Kíváncsian várjuk a végeredményt, mert az eddig hallott két tétel több mint reménykeltő. Mutatunk még számlistát és borítót is, ahogy ez ilyenkor szokás.

01. Cross Off (feat. Chester Bennington)
02. Sworn Apart (feat. Jacoby Shaddix)
03. Axis (feat. Mark Lanegan)
04. The Never (feat. Chuck Billy + Jake Oni)
05. Save Defiance (feat. Myles Kennedy)
06. Blur (feat. Mark Morales)
07. Back From The Dead (feat. Josh Todd)
08. Reveal (feat. Naeemah Maddox)
09. Imaginary Days
10. Truth Is Dead (feat. Randy Blythe + Alissa White-Gluz)


markmortonanestheticcd.jpg


hír metal chester bennington lamb of god szólólemez mark morton új dalok randy blythe alissa white-gluz



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása