2019.01.18. 12:07 – Nihil_AK

Barney a Brexitről

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

barney.jpg

Az utóbbi napokban a különböző hírportálok szinte percről percre tárgyalják a március 29-ei határidejű, napról napra közelebb kerülő Brexittel kapcsolatos megállapodásokat, a folyamatos vitákat a brit parlament és az Európai Unió számára is elfogadható forgatókönyvekről, vagy akár az épp most lezárult bizalmatlansági szavazást Theresa May brit miniszterelnökkel szemben. Egy biztos, a Napalm Death politikai ügyekben mindig is szókimondó énekese, Barney Greenway egy friss interjú tanulsága szerint "teljesen értelmetlen gyakorlatnak" tartja a a Brexitet, és arra figyelmeztet, hogy "az embereknek vigyázniuk kellene, mit kívánnak". 

Barney a seattle-i KISW rádiócsatorna Metal Shop műsorának így nyilatkozott a témáról:

Úgy gondolom, valójában ez egy teljesen értelmetlen dolog. A helyzet a következő: gazdasági szempontból nem vagyok az európai mechanizmusok feltétlen híve. Ha valamiért szeretem ezt az egész Európa-dolgot, akkor az az, hogy összefogja az embereket. Egészében véve sikerült az elérnünk, hogy nem volt nagyobb háború a kontinensen a Harmadik Birodalom időszaka óta. Szóval ha onnan nézzük a dolgot, hogy egyesíti az embereket, és segít az olyan országoknak, ahol a lakosság szociális gondokkal küzd, akkor teljes mértékben támogatom. Ez a dolgok pénzügyi része, szóval nem valami sok... Az viszont nincs rendben, hogy adósságok visszafizetésére kényszerítünk országokat, miközben tisztán látható, hogy emberek szenvednek - ilyet nem teszel. Szóval sok tekintetben támogatom, bizonyos szempontból viszont nem.

(...) Európán már nyomot hagytak az ahhoz hasonló dolgok, mint amikor Hitler ragadta magához a hatalmat. Nem nehéz észrevenni, hogy Dél- és Kelet-Európában neofasiszta mozgalmak nyernek teret. Szóval az embereknek vigyázniuk kellene, mit kívánnak, mert az ilyesmi újból eszkalálódhat, és biztos vagyok benne, hogy ezt senki sem akarja.

(...) Az embereknek el kell kezdeniük megpróbálni megérteni, mi is az, emberi lénynek lenni, és hogyan kell bánnunk más emberi lényekkel. Ha ez egyszer megtörténik, a politikát ki lehet dobni az ablakon, mert a politika értelmetlenné válik. Emberi lénynek lenni - elsősorban és leginkább ez az, ami számít, mindenek fölött, és mindenen túl. Nagyon cinikusak tudunk lenni, ha meghalljuk azt, hogy "emberi jogok", pedig ez az alapja annak, hogy együtt tudjunk élni a világban. Mindenkinek vannak jogai, amiket tiszteletben kell tartani. Akárki is vagy és akár hol élsz - mindenki jogosult az egyenlőségre és a méltóságra.

Akit érdekel a teljes interjú, alább meghallgathatja: 


politika eu hír death metal grindcore napalm death brexit barney greenway



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása