2019.02.18. 11:11 – Lángoló Gitárok

Itt a The Royal Freak Out régi-új dala, az Everything I Need

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

rfo-robot-now_6671.jpg

Különleges kiadvánnyal jelentkezett a stoner rockot progresszív elemekkel keverő The Royal Freak Out. A Hidden Sounds From Older Times kislemezen két olyan dal hallható, amelyek hangulatilag kicsit kilógnak a zenekar világából, ezért nem kerültek rá a tavaly megjelent A Step Beyond the Fading Line című debütalbumra. Az anyagról délelőtti premierünkben máris hallgatható a lemezen hallható szerzeményekhez képest könnyedebb, rock 'n rollosabb hangulatú Everything I Need.

A The Royal Freak Out 2012-ben alakult Londonban, hogy aztán megannyi londoni klubkoncert, és a Faliure is an Option című bemutatkozó kislemez után már Budapesten készítsék el második EP-jüket. A Full Circle 2015 elején jelent meg, a zenekar pedig azóta is folyamatosan koncertezik. Az elmúlt évek során olyan zenekarokkal álltak már egy színpadon, mint a Karma to Burn (USA), a Final Stair (D) vagy a Methadone Skies (RO), emellett felléptek az EFOTT-on, a Bánkitón és a Veszprémi Utcazenén is. Az első teljes stúdióalbum, az a A Step Beyond the Fading Line tavaly jelent meg, de a srácok már most elkezdték gyűjtögetni az ötleteket a friss dalokhoz. Mielőtt azonban új fejezetet nyitnának, egy speciális kislemezzel lezárják az előzőt. 

Farkas Balázs, a zenekar frontembere a következőket mondta el a most debütáló Everything I Needről:  

Két, már sokéves dalt hagytunk le a lemezről, hogy egy újabb kiadvánnyal bemutassuk a zenekar egy másik oldalát is. Amolyan intermezzo ez a kislemez, nem feltétlenül képviseli a múlt- vagy jövőbeli zenei elképzeléseinket, de mindenképp szerettük volna megmutatni őket. Az Everything I Need a zenekar könnyedebb és pörgősebb oldalát mutatja be, kevésbé követi az A Step Beyond the Fading Line lemez keményebb vonalát, az eddig felvett dalok közül viszont az egyik legbulizósabb, klasszikus rákendroll dal. Szövegileg és zeneileg egyszerű, hömpölygős, két igazán fasza instrumentális résszel. Az outro gitárszólójáért hatalmas köszönet Sipos Andrisnak, akit a Nuke és a Strong Deformity gitárosaként ismerhet a közönség.

A The Royal Freak Out legközelebb március 22-én lép fel a Robotban, az Uzipov és a Third Planet társaságában. További infók a zenekar Facebook-oldalán!  


premier magyar rock hír progresszív stoner új dal the royal freak out



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása