2019.03.17. 18:28 – Nihil_AK

Bruce Dickinson szerint az Iron Maidennek nincs oka a visszavonulásra

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

bruce_dickinson_2019.jpg

Bruce Dickinson, az Iron Maiden énekese mindig hálás interjúalany. Nemrég a spanyol Movistar+ csatorna Late Motiv című beszélgetős műsorába hívták meg, ahol ezúttal is változatos témákról kérdezték, ő pedig válaszolt is mindenre, miután bevonuláskor majdnem orra esett a színpadon. Az interjú a folytatásban nézhető, a legjobb részek olvashatók is.

Arról, hogy az Iron Maiden tervezgeti-e a visszavonulást:

Amennyire ezt meg tudom ítélni, nem látok semmi okot arra, hogy miért is kellene nyugdíjba vonulnunk. Pilótaként mindig azt mondom, hogy soha senki nem halt meg egy repülőgépen. Még ha valakinek a fejét el is választják a testétől, és valaki megkérdezi: "Nos, meghalt?", akkor sem lehet halottnak nyilvánítani, amíg hivatalosan ki nem mondják róla, hogy az. Tehát senki nem hal meg egészen addig, amíg valaki nem áll fel, és mondja azt, hogy "Igen, határozottan halott." "Aha! Akkor viszont te vagy a felelős. Te ölted meg." Ez nagyjából így van a rock and roll zenekaroknál is. Mi sosem halunk meg. Még ha a szó szoros értelmében halottak vagyunk, akkor sem halunk meg.

Az interjú során szóba került az a városi legenda is, hogy egyszer meghívták a brit olimpiai tőrvívócsapatba,
de nem tudta vállalni a szereplést az Iron Maiden turnés kötelezettségei miatt.

Ha popsztár vagy, rocksztár, vagy bármi ilyesmi vagy, az emberek imádnak olyan sztorikat kitalálni rólad, amik nem száz százalékban igazak. Jó vívónak számítottam. Ha az igazságra vagy kíváncsi, a hetedik voltam az országos listán. Az olimpiai csapatban az első, a második és a harmadik helyezett van benne. A hetedik hely nem egyenlő a harmadikkal. Szóval ha azt mondod, hogy ott lettem volna az olimpiai csapatban, akkor a válaszom nem, ez nem történt meg. Szerettem-e volna kiutazni az olimpiára? Hát persze! A válogatott mez nagyon szép, és a melegítő is elég menő.

Az Iron Maiden által használt repülőgépekről is szó esett.

Mindenki azt gondolja, hogy az Iron Maidennek nagy repülői vannak, és azt kérdezik "Most épp hol van az Iron Maiden gépe?" Én erre azt mondom, hogy "Nos, nincs Iron Maiden-repülőgép." Van egy mondás: ha valami tud repülni, úszni, vagy dugni, béreld ki! Szóval mi is béreltük a gépet. És közel tíz évig voltam az alkalmazottja annak a légitársaságnak, akiktől béreltük, mert akkoriban teljes állásban dolgoztam pilótaként. Hat és félezer repülési órán voltam túl, vittem vakációzni az embereket. Sosem jöttek vissza!

Amikor a zenekarral repültünk, már egy csomó más embert elvittem ide-oda. Repült velem a brit kormány, néhány afrikai ország vezetője, és vagy 220 embert vittem vakációzni, amikor épp mentünk valahová. Szóval úgy gondoltam, hogy ha nekik megfeleltem, akkor jó lesz ez a zenekarnak is. És attól is megóvott, hogy halálra igyam magam - maradt a tea és a kávé, ennyit erről.

A zenekar szövegvilágáról pedig a következőket mondta:

Halálról, feltámadásról, háborúról, éhínségről, dögvésztől írjuk a dalainkat, de ez mindenkit boldoggá tesz. Mi lehet a baj? Úgy értem, ha eljössz egy koncertünkre, mindez terítékre kerül. A legutóbbi turnén három felvonásból álltak a koncerteken. Ott volt a háború, ami képes előhozni az emberiség legjobb és legrosszabb oldalát egyaránt. Minden háborúban ott a dráma. Foglalkoztunk a vallással is, amire szintén igaz mindez. Nézzünk szembe a tényekkel, hová kerülnek az igazán jó arcok? Ha rendezel egy bulit, hol lesz az? Az bizony a pokolban lesz. Mindenki, aki merte magát jól érezni, az oda kerül. Ahogy az AC/DC is mondta, a pokol nem olyan rossz hely.

Az Iron Maiden idén nyáron folytatja a Legacy Of The Beast életműturnét, amellyel tavaly a VOLT fesztiválra is eljutottak. A következő szakaszban Észak-, Közép- és Dél-Amerikába látogatnak el, hat országban összesen 41 koncertet adnak majd.


brit hír angol metal heavy metal iron maiden nyilatkozat bruce dickinson



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása