2019.03.20. 16:15 – Rácz Mihály

A kísérleti zenék paradicsoma - Jövő pénteken jön az ötödik Nembáj! Fesztivál

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

mekongg-kramladen-05-826x464.jpg

Március 29-én ötödik alkalommal kerül megrendezésre a hazai neo-underground egyik legerősebb eseménye, a Nembáj! industrial - experimental - noise rock találkozó. Kiváló formációk lesznek láthatók-hallhatók most is - ez a korábbi események ismeretében éppúgy nem meglepő, mint a mostani line-upot látva.

Az esten fellép a nemzetközi szinten kultikusnak számító doom-drone-rockot játszó kanadai Thisquietarmy; aztán közös európai turnéjuk keretében itt lesz az osztrák kísérletező pszichedelikus-rockban érdekelt Mekongg, és a kanadai post punk Alpha Strategy, ez utóbbit leginkább Caspar Brötzmann, vagy az egykori Birthday Party és a Crime & The City Solution féle zenei sztrádán lehet középtájra belőni.

A hazaiak közül fellép a rock határait messze kitágító Pozvakowski, róluk már szinte mindent leírtak, hiszen nem csak itthon, de nemzetközileg is a kísérletező noise-rock egyik alapvetéseként ismertek. A Rosinflux, azaz T. Bali egyszemélyes biodark-industrial formációja is kihagyhatatlan, továbbá korábbról a Lyuhász Lyácint Bt.-ből ismert Bíró Kornél egyszemélyes, BOM nevű gitár-centrikus zajprojektjét sem szabad kihagyni, ő a fesztiválon mutatja be például új albumát. Két viszonylag friss csapat is bemutatkozik: a black- postmetal Arkas földbedöngölő duója, valamint egy új felfedezett, a kikezdhetetlen psychedéliában utazó Lemurian Folk Songs. Az eseményt Syporca Whandal multimédiás-képzőművész performansza nyitja meg.

A fesztivál helyszíne a Budapest centrumában található Három Holló Kávéház (Piarista köz 1., bejárat a Szabadsajtó út felől). További információk a Facebook-eseményen

 


underground programajánló rock koncert fesztivál hír post noise doom experimental drone nembáj



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása