2019.05.28. 12:37 – Lángoló Gitárok

Idén is Abaliget Prog Camp az augusztusi hosszú hétvégén - A rendezvény egyik főzenekara a Special Providence lesz

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

abaliget.jpg

A tavalyi debütálás után idén is lesz Abaliget Prog Camp. A fiatal rendezvény híre tavaly sokakhoz el sem jutott, de a szervezők szerint nagyon jól sikerült ez az alulról építkező fesztivál, így szinte magától értetődő volt a folytatás. Ebben az évben a rendezvény egyik húzóneve a Special Provicence lesz, akik a fellépésük mellett workshopokat is tartanak majd. További információk a hajtás után! (Fotó: Abaliget Prog Camp Facebook) 

A fesztivál szervezői így beszéltek az idei Abaliget Prog Campről: 

A tavalyi rendezényt igazi sikerként könyvelhetjük el, hiszen fesztivál által kitűzött cél teljesült: egy kifejezetten hiánypótló, több napos rendezvényről beszélhetünk, ami kitűnő, családias hangulatban telt el, ottalvási lehetőséggel, az Abaliget által kínált természetközeli hangulatban. Egyáltalán nem célunk, hogy versenyezzünk más fesztiválokkal, a koncepció inkább, a hazai progresszív rock/metal színtér bemutatása, természetesen olykor külföldi zenekarokkal, de mivel a műfajt nagyon szélesre tárt szemmel szemléljük, bátran tudjuk ajánlani ezt a pár napot bárkinek, aki szereti a rock zenét.

Itt valóban olyan zenekarokkal ismerkedhet meg a nagyérdemű, akiket általában nagyobb fesztiválokon nem igazán lehet elcsípni, és akik az Abaliget Prog Camp során nagyon jó körülmények között tudnak bemutatkozni. Mind a zenekaroktól, mind a közönségtől rendkívül jó visszajelzések érkeztek, nagyon jó hangulat és tökéletes vendéglátás várta őket. A kézműves sörök és pálinkák, a borok és kemencében sült ételek társaságában garantált volt a szórakozni vágyók kényelme. Arra is odafigyeltünk, hogy a vegák és inkább az alkoholmentes italokat kedvelők is megtalálják a kínálat közt a maguknak valót. De a vendéglátás az csak megkoronázta a koncerteket, hogy így legyen teljes az élmény. 

A fesztivál helyszíne idén is az abaligeti kemping lesz. A sátrazás lehetősége adott, a terület alaposan el van látva kulturált mosdókkal és zuhanyzókkal, de a településen is rengeteg szálláslehetőség található. Idén is indul majd a tavaly nagyon hasznos szolgáltatásnak bizonyult fesztiválbusz járat, ami Pécsről Abaligetre és Abaligetről Pécsre szállítja a fesztiválozókat.

Az idei fellépők között szerepel a nemzetközi szinten is elismert Special Providence, akik a koncert mellett egy workshopot is tartanak, amire előzetes regisztráció szükséges. Minden tag a saját hangszerével kapcsolatban tart előadást, azaz Markó Ádám dob, Fehérvári Attila basszusgitár, Kaltenecker Zsolt billentyűs hangszerk, Alek Darson pedig gitár fókusszal várja az érdeklődőket. A teljes kurzus ára 2500 Ft/fő, összesen 120 perc. 

A háromnapos fesztiválbérlet mindössze 6000,-Ft, míg a napijegy 2500,-Ft, szóval igazán pénztárcabarát kezdeményezésről van szó. Természetesen lesz lehetőség jegyvásárlásra a helyszínen is, ahogy a fellépő zenekarok merch termékeit is megtalálja majd mindenki a pultnál. Hamarosan a fellépők végleges névsorát is közzéteszik majd a szervezők!  

További információk a fesztivál Facebook-oldalán és a rendezvényhez kapcsolódó eseménynél. Jegyelővétel a Ticketportálon


rock fesztivál hír metal progresszív abaliget abaliget prog camp



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása