2019.06.03. 14:00 – dankógábor

Visszatért a Tankcsapda eredeti dobosa - Itt az EasyFlow bemutatkozó lemeze

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

the_easyflow.jpg

Idén 22 éve, hogy Buzsik György, a Tankcsapda alapító-dobosa gyakorlatilag egyik pillanatról a másikra eltűnt a debreceni zenekarból, és ezzel együtt a zenei életből is. Csak szórványos híreket lehetett hallani, hogy már nem él Debrecenben, illetve a Tankcsapda interjúiból is arra lehetett következtetni, hogy nem tüske nélküli válásról volt szó. Tavaly viszont jöttek hírek, hogy Buzsik nem csak hogy kibékült Lukács László Tankcsapda-frontemberrel, hanem újra zenél. Ennek pedig most lett hallható eredménye, ugyanis itt a Lángolón mutatkozik be első teljes lemezével a The EasyFlow, amit Buzsik Gyuri Bujdosó Andrással, az Ölveti Blues Band egykori gitárosával rakott össze. Alább a lemez, illetve természetesen ennél azért több információt is lehet olvasni.

Buzsik a Tankcsapdáról:

Tulajdonképpen úgy lehetne legegyszerűbben összefoglalni a kilépésemet, hogy tíz év együtt zenélés után megfáradtak a kapcsolatok. Én a családot választottam a zenekar helyett, majd Debrecenből is elköltöztem. Úgy két éve úgy döntöttem, ezt rendezni kell, fel is hívtam Lukácsot, akivel gyakorlatilag a kilépésem óta nem is beszéltem, hogy ugorjuk át ezt a húsz évet, és ezt elég egyszerűen, egy sörözéssel összekötve meg is tettük, azóta pedig kapcsolatban vagyunk ismét. Hálás vagyok a sorsnak a Tankcsapdában eltöltött évekért és mindazért, ami azóta  történt velem, mert ezek mind kellettek ahhoz, ami most kijött belőlem az EasyFlow-val.

Buzsik az EasyFlow-ról:

Maga a Tankcsapda nem hiányzott, viszont a zenélés mindig is, de ahhoz, hogy újra el is kezdjek aktívan muzsikálni, kellett több személyes változás is az életemben. A lényeg, hogy annyira hiányzott a dolog egy idő után, hogy leakasztottam a falról egy gitárt, és elkezdtem magamból kiírni azokat a témákat, amiket a fejemben hallottam. Én magam lepődtem meg a legjobban, hogy a hiányos gitártudásom ellenére is nagyjából meg tudom szólaltatni azt, amit akarok. Annyira belelendültem, hogy konkrétan elvonultam a világ elől egy hétre, majdhogynem étlen szomjan, hogy csak erre koncentráljak, amiből négyórányi anyag gyűlt össze. Persze a megvalósításhoz már kellett más is, de szerencsére otthon, Debrecenben teljesen véletlenül összefutottam régi barátommal, Bujdosó Bandival, az Ölveti Blues Band gitárosával, aki egyből benne volt az együtt zenélésben. Négy dal meg is volt nagyon gyorsan, aztán jött a többi is, fejben már a második lemezt csináljuk. Ketten raktuk össze egyébként a dolgot, ő gitározik és énekel, én dobolok, viszont néhány helyen hallottunk bele női hangot is, így megkerestük a szakmában is ismert Czerovszky Henriett-et, hogy színesítse a lemezt, és csatlakozott hozzánk még Révész Bence  basszusgitáron, így lett kerek a dolog. Egyébként azért angol nyelvű a lemez, mert Bandi angolul is tud gondolkodni és belőle így jöttek ki a szövegek, ehhez a pszichedelikus utazós zenéhez.

Buzsik a jövőről:

Ez a lemez most csak digitálisan jön ki az összes elérhető platformon. Ugyan régről ismerhetnek bennünket páran, de ez mégis csak egy semmiből felbukkanó bemutatkozó zenekar, így egyelőre fizikai megjelenés nem lesz. Koncertezni viszont természetesen szeretnénk, de szerintem majd csak őszre áll össze úgy a produkció, hogy élőben is felléphessünk.

A lemez:

A borító nagyban:

easyflow.jpg


premier the easyflow



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása