2019.09.07. 16:16 – Lángoló Gitárok

Lycanthropia - Death metal vérszerződés dalról dalra

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

54256884_2284888018200030_4692316491742183424_n.jpg

A death metal stílusban nem kifejezetten szokványos duó felállásban készítette el bemutatkozó albumát a dunaújvárosi Lycanthropia. A Blood Contract valószínűleg mindenkinek élvezetes hallgatnivaló lesz, akik szeretik a műfaj old school hangulatú, de helyenként kifejezetten technikás riffeket is csatasorba állító képviselőit. Amellett, hogy a folytatásban a teljes albumot végighallgatjátok, a zenekar tagjai a lemez anyagát is bemutatják nektek - dalról dalra. 

Általában a lemezről

A Blood Contract című nagylemezünk dalainak egy része már a zenekar alapítása körüli időszakban megvolt, de még elég kezdetleges formában. Akkoriban hangszeres tudásunk jócskán hagyott kívánnivalót maga után, és bár fejben hallottuk a dalokat, eljátszani még nem tudtuk őket. Viszont a felismerés megtörtént, és szép lassan, tapasztaltabb zenészbarátaink segítségével, és sok-sok gyakorlás árán egyre közelebb jutottunk az ideáinkhoz. Ennek eredménye lett a 2013-ban megjelent Third World Apocalypse demó, amelyen két lemezes dal is szerepelt, igaz, még lassabb tempóban és némileg egyszerűbb szerkezettel. Időközben a tagok cserélődtek, és bár nem koncerteztünk túl gyakran, legtöbbször akkor is helyben, Dunaújvárosban, a motiváció nem hagyott alább: folyamatosan születtek az új dalok, és egyre jobban ki tudtuk használni a hangszereink adta lehetőségeket. 2017-re aztán újra ketten maradtunk a zenekarban, ezért úgy döntöttük, ha már a sors ezt hozta, akkor duóban vesszük fel az első nagylemezt. Egyébként is mi írtuk a nótákat, a mi világunkat tükrözi a zene, és abban is reménykedtünk, hogy egy nagylemez birtokában már könnyebb lesz megtalálnunk a megfelelő embereket, hogy aktív, folyamatosan koncertező zenekarrá válhassunk. Nagy lépést tettünk meg ezzel, és kíváncsian várjuk a fejleményeket. 

Stigmata

A lemez kezdődala, és az egyik legősibb szerzeményünk, még ha kezdeti formájában nem is teljesen ilyen volt. Az első verzió tartalmazta ugyanis a Where There's No Darkness közepén hallható gyors mészárlást is. Az intro és a verze riffje körülbelül 10 éve született. Az azóta eltelt időben kicsit letisztult ez a szám, és került bele egy jó kis szaggatott riffes középrész. Véleményünk szerint ez az egyik leggyilkosabb dalunk, imádjuk. A szöveg az ószövetségbeli "Isten" ideológiájáról szól, akinek a stigmái végigkísérik egész civilizációnkat.

Dead Dawn

A ennél a dalnál jöttek első az ütemváltások, ritmustörések, amiket nem tudatosan követtünk el, egyszerűen így jöttek a riffek. Ez az első szerzeményünk, amibe gitárszóló is került. A szöveg témája egy apokaliptikus vízió - azt a kérdést teszi fel, hogyan követhetnek milliók egyetlen őrültet, és miért áldozzák fel magukat egy olyan célnak, amit valójában nem is ismernek.

In Cold Blood

Sokat pakolgattuk a riffeket mindenféle sorrendbe, gondolkoztunk, melyiknek hol lenne létjogosultsága. Aztán ez a formula lett a befutó. A Fire of Moloch és a Mutant Culture, és ez az, amit csak a stúdiófelvétel folyamán hallottunk először egyben. Amikor még teljes zenekari felállásban dolgoztunk, ezeket még nem dolgoztuk ki teljesen. Szeretjük azt a vészjósló és agresszív hangulatot, ami végig dominál benne.

Where There's No Darkness

A szöveget George Orwell klasszikus regénye, az 1984 ihlette, ami rémisztően profetikusnak bizonyult. Talán a leginkább középtempós téma a lemezen, de persze ebben sem marad el a mészárlás. A refrén nagyon jól megtöri az addigi lendületet, hogy utána ismét felfokozza a hangulatot. Ez az egyetlen dalunk, amit a próbateremben is alakítottunk, de a szóló alatti riff itt is otthon készült. Már kipróbáltuk élőben is, valószínűleg fontos szerepet játszik majd a későbbi koncerteken.

Behold Satan Rise

Ezt a számot is legalább tíz éve kezdtük megálmodni. Tipikus death metal kezdés, sodró riffek, emellett elég komplex és tömény dal, és a hossza sem segít az emészthetőségen, de szerintünk így kerek. Az akkori tudásunk és fantáziánk legjavát próbáltuk megmutatni benne, azóta meg sok helyen felturbóztuk, és imádjuk játszani is. A dalszöveg arról szól, hogy a világban látható, tapasztalható, metafizikai értelemben vett sötétség és gonoszság exponenciálisan nő. Szerintünk épeszű embernek ezt nem kell különösebben magyarázni.

Fire of Moloch

Ez íródott utolsóként ehhez az albumhoz. Van ugyan még egy lemezre való anyagunk már azóta, de akartunk egy ilyen rövid, lendületes számot is. Úgy éreztük, gitárszólót nem igényel a maga egyszerűsége miatt. Egy bevonulós, erőszakos kezdőriffel és a váltakozó tempóval próbáltuk izgalmassá tenni ezt a három és fél percet. Taki, a lemez hangmérnöke és társproducere még a címben említett tüzet is meggyújtotta, több helyen hallható is a dalban! A szöveg egy ókori kánaáni tűzistenről szól, akinek gyerekeket áldoztak. A kultusz elég sokáig fennmaradt, talán tovább is, mint gondolnánk.

Mutant Culture

Mindenképp szerettünk volna egy ilyen monstrumot a lemezre, ami hatásában egy lassan hömpölygő lávafolyamra emlékeztet. Az intro után elkezdődő lassú alaptéma ezt a célt szolgálja, de persze itt is jön később pár őrült téma, csak nem bírtunk magunkkal! Ahogy sok más dalunkban, ebben is vannak olyan témák, amelyek más motívumok szerelméből születtek. Nagyon tetszik a sötét és zaklatott hangulata, ami híven tükrözi a dal mondanivalóját.

Legions from the Blood of Oppresions

Ami azt illeti, ez a vérszerződés végét jelentő tétel egy előre meg nem tervezett lezárása annak a feszült hangulatnak, ami uralja a lemezt. Hosszú és szerintünk izgalmas tétel, egyszerű, de ütős refrénnel és egy sejtelmes szólóval. A középtempós verze téma és az elnyújtott outro jelenti a távolodást attól a bizonyos oltártól - felfelé!

További információk a Lycanthrophia Facebook-oldalán

53218986_2246864248708860_1560022561033551872_o.jpg


magyar death dunaújváros metal death metal dalról dalra teljes album lycanthropia



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása