2019.10.27. 19:00 – Lángoló

Megannyi kép - Kóbor Zsóka és Polgár Patrik új videója

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

kri_0153.jpg

Kóbor Zsóka és Polgár Patrik duója a korábbi teljes zenekaros felállás után hivatalosan tavaly kezdte meg működését. Saját bevallásuk szerint alapvetően akusztikus, alternatív-pop örömzenét játszanak, abból a fajtából ahol a dalokban egyaránt fellelhető a múltba vágyódás, a szerelem, a szakítás és a fájdalom témája, de olykor teret kap a játékos vidámság is. Valamiért című dalukhoz készült klipet itt a Lángolón mutattuk be még áprilisban, most újabb klippel jelentkeznek, amiről ők mondanak el mindent.

A dalról:

2018 decemberében íródott, végleges kiforrott verziója pedig idén nyáron készült el. Érdekes, mert több embernek is megmutattam a dalt és megkérdeztem tőlük, hogy számukra miről szól? Ugyanazt a verziót eddig még nem hallottam, persze ezzel nincs is baj, mert egy dal minden hallgató számára jelenthet egy picit mást vagy érezheti más szemszögből a magáénak az adott hallgató. Talán ettől is nagyon klassz dolog dalt írni. Nagy köszönettel tartozunk Bácskay Péternek, akinél a dalfelvételek készültek. Peti azontúl, hogy rögzítette profi minőségben az elképzeléseinket, kiváló ötletekkel segítette a munkánkat így nagyban hozzájárult ő is ahhoz, hogy ez a dal olyan legyen amilyen most. A stúdiózás során jöttünk rá, hogy nagyon klassz lenne itt-ott a zongora hangja. Ekkor felhívtam Pacsa András  (ex Kocsmazaj, Fáraó zenekar) billentyűs barátomat, aki egyből igent mondott a feladatra és rekord idő alatt elkészítette és fel is játszotta a zongoratémákat s így lett végül teljes a Megannyi kép. Andrisnak is nagy hálával és köszönettel tartozunk, vele lett igazán teljes a hangzásunk.

A klipről:

Szeptember elején forgattunk, sikerült még elcsípni a nyárra hajazó napsugarakat, a nyári feelinget és nem titkolt cél volt, hogy a megjelenés ősz vége körül várható, mivel az egyre cudarabb őszi időben talán jobban is esik majd ezt nyárias jellegű klipet nézni. Magyarország legnyugatibb településén, Felsőszölnökön forgattuk le a mozgóképeket, ami a világ egyik legjobb helye, mondhatom kissé elfogultan, hiszen én itt élek gyerekkorom óta, Zsóka pedig a közeli Rábagyarmaton, így ez a vidék különösen kedves számunkra, nagyon örülünk, hogy hazai terepen foroghatott a kamera. A nyárias hangulaton túl próbáltunk egy kis sztorit is beépíteni, s hogy mi van abban a borítékban amit végül magammal viszek? Azt mindenki döntse el saját maga. A videóklip kivitelezését a legutóbbi Valamiért című dalunkhoz forgatott anyag stábjával készítettük el, így már könnyebben ment a közös munka és mi ismét nagyon elégedettek vagyunk Gerócs Balázs munkájára. Úgy gondolom a köszönet fontos dolog a mai világban, akinek pedig jár, annak jár. Ezúton is köszönet Háklár Adélnak a sminkért, Rozgonyi Jánosnak és Hegyes Anettnek az asszisztenciáért, Ropos Gábornak és Rudolf Lászlónak pedig a helyszínért.

A jövőről:

Nagyon klassz fesztiválszezonon vagyunk túl. Játszottunk olyan nagy helyeken is, amiről egy ilyen kis duó mint mi, talán csak álmodozni merne. Az ősz és a tavasz a belsőségesebb klubkoncertek vagy az alkotás időszaka. Október 30-án Veszprémben, nov 22-én Szombathelyen, nov 30-án Pápán, december végén pedig egy számunkra is különleges nagykoncerttel zárjuk az évet, idehaza Vas megyében. Lesznek vendégzenészeink, ezúttal elszakadunk a duó jellegű gitár-ének megszólalástól illetve gyermekkórus is színesíteni fogja a dalainkat. 

A poszt megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650.png


premier kóbor zsóka és polgár patrik #hangfoglaló2019



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása