2019.10.28. 19:00 – Lángoló

Füstnyi emberek – Új videoklip a Magidomtól

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

magidom_fustnyiemberek.png

Megjelent a Magidom zenekar legújabb klipje, ami a március végén bemutatott, Plakátmagány című nagylemezük Füstnyi emberek dalára készült.  Az említett albumon a komoly, borúsabb témák mellett (ön)ironikus, optimistább pillanatok is akadnak, az új klipes dalt, a Füstnyi embereket pedig talán az alternatív kategóriába lehet beerőszakolni, ha már mindenképp címkét kell aggatni rá.

A videóban a zenekar egy Váci utcai szoborcsoportként jelenik meg, akik körül hemzsegnek az emberek. Időnként dobálják őket popcornnal, vagy elhasznált kávéspoharat ejtenek a szerény bevételt tartalmazó kalapjukba és van, aki őrülten grimaszol nekik, de mindezek hatástalanok rájuk nézve. Nem úgy, mint a klip végén a főszereplő lány (Forintos Móni), aki végül sikerrel kibillenti a srácokat a szerepükből.

A munkálatokról a zenekar gitárosa, Bajnok Balázs mesélt nekünk:

A klip írója és rendezője, Bujdosó Tibor még tavasszal keresett meg minket azzal a céllal, hogy egy momés videókészítő tanfolyamhoz klipet forgatna az egyik dalunkra. Akkoriban jelent meg az új nagylemezünk, ezért mutattunk neki 3 számot az albumról, amik közül választhatott. Végül ez a dal inspirálta őt leginkább. Ez volt nekünk az első olyan alkalom, hogy szinte teljesen szabad kezet adtunk valakinek egy klipünk készítéséhez. Tibi mellett nagyon hálásak vagyunk valamennyi rajongónknak és barátunknak, akik statisztaként közreműködtek.

A forgatás nagy élmény volt számunkra. Egyrészt nem számítottunk rá, hogy miután lefújtuk ezüst színűre a ruhákat, a száradást követően azok olyan kemények lettek, hogy alsó hangon egy órán át tartó szerencsétlenkedés volt felvenni őket, de legalább jót nevettünk egymáson. Másrészt durva volt megtapasztalni, hogy milyen érzés órákat állni mozdulatlanul ilyen cuccban. De Tibi édesanyja nagyon finom lekváros buktát sütött az egész stábnak, ez pedig sikeresen feledtette a nehéz pillanatokat. A klip végén látható füstölés miatt pedig igyekeztünk nagyon körültekintően eljárni: a közelben lévő üzleteknek és éttermeknek szóltunk, hogy egy forgatás miatt nemsokára meggyújtunk egy füstbombát az utcában, ami aztán a vártnál kicsit erőteljesebb lett, így a távolabbi helységekből rémülten szaladtak az utcára az ott dolgozók, hogy óriási tűz van valahol. Több épületből füstjelző hangját véltük felfedezni. Jó mulatság, férfi munka volt.

A zenekar háza táján egyébként történtek kevésbé vidám dolgok is: október elején lopták el ismeretlenek öt gitárjukat a próbatermükből, amikről továbbra sincs semmi hír, de ez sem lombozza le a srácokat, mert a színfalak mögött különleges tematikával készülnek már a legközelebbi budapesti koncertjükre, ami december 6-án lesz az Instantban.

A poszt megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650.png


premier magidom #hangfoglaló2019



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása