2019.12.16. 14:11 – Lángoló

Indulj el egy úton - A legendás országjáró tévésorozat előtt tiszteleg a Folkfonics

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

folkfonicsindulj.jpg

Az Indulj el egy úton feldolgozásával a most negyvenéves Másfélmillió lépés Magyarországon (című országjáró tévésorozat) előtt tiszteleg a Folkfonics. A dal eredetileg egy tiltott szerelemről szól, a zenekar pedig ebből az irányból közelítette meg és fonta össze József Attila Tedd a kezed című versével. A dal és a klip premierje itt és most van a Lángolón. Ezt mondja róla a csapat:

A dal első előadásához különös élmény köt minket: először Kínában, Hanghzouban a BudapestFesten játszottuk koncerten ráadásként akusztikus módon, ahol nagyon jól fogadta a közönség, nagy sikere volt a dalnak. Ez után az élmény után döntöttünk úgy, hogy megörökítjük a dalt. Felvettük a dalt akusztikus változatban három hangszerrel és nagyzenekari változatban is, ahol a több hangszer mellett nagyobb mozgásteret adatunk szólókra, dinamikára. Annyira megszerettük mindkét változatot, hogy nagyon nehezen tudtuk volna bármelyiket is elengedni, sokáig nem tudtuk eldönteni, hogy melyikből készüljön a klip. A most publikálásra kerülő dal a nagyzenekari és az akusztikus felvétel felhasználásával, azok összeolvasztásából született, melyet Dorozsmai Gergő készített el nekünk.

A klipet a Pilisben forgatták, amivel a Másfélmillió lépés Magyarországonra valamint az eredeti népdal mondanivalójára szerettek volna reflektálni. A videót a Két karodbant és a Budapestet is rendező Jenőfi Dániel készítette és Imre Tamás vágta.

A poszt megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650.png


premier folkfonics #hangfoglaló2019



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása