2019.01.06. 12:37 – Lángoló

Jövő pénteken tizenhatodszor is Stagediving Fesztivál

Három színpadon tizennégy koncert a Dürer Kertben

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

cadaveres.jpg

Január 11-én immár 16. alkalommal rendezik meg a Dürer Kertben a Stagediving Fesztivált. A magyar rock és metal underground évindító klubfesztiválján idén összesen 14 koncert várja a közönséget, melyek közül több kuriózumnak is tekinthető: hosszabb pihenő után tér vissza a színpadra a Watch My Dying, utolsó koncertjét adja jelenlegi felállásában a Cadaveres, új lemezét mutatja be a Tiansen, az Unforeseen, és a Hit By a School Bus. A fesztiválra most páros belépőt nyerhetsz. Részletes program és nyereményjáték a hajtás után.


programajánló koncert hír nyereményjáték watch my dying cadaveres dürer kert archaic divided stagediving fesztivál klubfesztivál



2019.01.05. 18:00 – Lángoló

Max nem - Itt a Talk2night első dala

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

t2n_borito.jpg

Valószínűleg most még nem sokaknak mond valamit az a név, hogy Talk2night, ami nem is csoda, mivel egy most összeállt zenekarról van szó. A benne játszó zenészek, viszont már ismertek lehetnek, minimum a színpadról, mivel a hangszeres szekció évekig együtt zenélt a Wellhellóban, de némelyikükkel a rock-metál undergrundban is lehet találkozni. Szóval adott volt ez az öt, összeszokott zenész, akikhez csatlakozott a 2013-as X-Faktroban, a By The Way tagjaként feltűnt Vavra Bence énekes, és lett belőlük Talk2night. A Max nem című első dal zenéjét Wagner Emil billentyűs szerezte, a szöveget is ő írta Papp Szabolcs közreműködésével. A dal üzenete egy erős összetartozás-érzet, hogy a világ „együtt valami és nem csak valamilyen”. Ez utal arra, hogy a hangszeres zenészek négy éve játszanak együtt és Vavra Bencét is egyből a csapat tagjának tekintették. A zenekar gőzerővel dolgozik az új dalokon és a tervek szerint tavasszal már élőben is el lehet kapni őket.


premier talk2night



2019.01.05. 14:20 – Lángoló

A komfortzónán kívül - Bemutatkozik az Alien King Project

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

alienkingprojekt.jpg

Az alább bemutatkozó Alien King Project gitárjainál azt a Balogh Borsát találjuk, aki úgy főzenekarával (Gyík zenekar) mint egyszemélyes szólóprojektjével az Űrlénykirállyal, már egy nagylemezt, négy kislemezt és számos videóklipet tudhat a háta mögött. Emellett megjegyzendő, hogy nem egy kifejezett stúdiózenészről van szó, az élő fellépések is rendszeresnek mondhatóak életében, elsősorban a fővárosi underground körökben látható és hallható legtöbbször. A drum and bass és az elektronikus zenétől egészen távolról érkezve teszi hozzá saját részét, és viszi bele saját stílusát a projektbe. 


premier alien king project



2019.01.04. 18:00 – Gnosis

Képlékeny mámor - Massza-klippremier

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

massz-for-press-2018_2.jpg

Tavaly mutattuk be nektek a hazai underground egyik feltörekvő reménységének, a Massza zenekarnak a dalait és klipjét. Azóta is töretlen a srácok lelkesedése és bizonyítási vágya, így elérkezett az idő, hogy a Mámor című dalukhoz is elkészüljön egy mozgókép. Részletek és kulisszatitkok a folytatás után:


rock klippremier Massza Lángoló Premier



2019.01.04. 13:10 – dankógábor

A Bring Me The Horizon már tényleg tiszta Linkin Park lett

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

bring-me-the-horizon.png

Az angol Bring Me The Horizon régen ugye deathcore volt. Ma már nem az. Annyira nem az, hogy gyakorlatilag most Amo címmel kiadnak egy poplemezt, vagy legalábbis lesznek dalok róla, ami beillenek a mainstream pop vonalába. Pedig a rajongók már ez előző album lágyságával sem nagyon tudtak mit kezdeni, most pedig rátesznek egy lapáttal, így nem elég, hogy mér így is Linkin Park-os a zenéjük (Oliver Sykes éneke pláne), még ebben a puhulásban is követik az amerikaiakat. Persze fel lehet fogni egyfajta punkos húzásnak ezt is, Sykes nyilatkozgajta is, hogy most is súlyos a Bring Me The Horizon, csak másképpen, de a cél nem feltétlenül látszik. Mindegy, a lényeg, hogy ők jól érezzék magukat, ugye. Itt a legújabb klip is mellesleg:


bring me the horizon



2019.01.04. 12:42 – dankógábor

Igazán klassz grunge-dalt írt Téglás Zoli és zenekara

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Angel Wings címmel kijött az új Zoli Band-lemez első dala. A Zoli Band ugye Téglás Zoli Ignite-énekes kvázi szólózenekarát jelenti, amiben jelenleg Lukács Peta gitáros a fő dalszerző társa. A lemez már egy ideje készül, most úgy tűnik lassan meg is jelenik, és turnéra is indul majd a csapat. A nyáron egyébként bele is hallgathattam a készülő lemezbe Téglás veresegyházi házában, és emiatt aztán meg is lepett alaposan a most kikerült Angel Wings. Akkor jóval akusztikusabb hangszerelésű dalokat hallhattam, sok magyar vonatkozással. Ehhez képest a mostani dal gyakorlatilag egy grunge-szám, annak is a metálosabb feléből, és olyan, mintha az Alice In Chains és a Stone Temple Pilots szerelemgyereke lenne, de ennek ellenére persze nem rossz, Téglás itt is kiválóan énekel. De hogy milyen lesz ezek után a többi dal, rejtély. AZ viszont biztos, hogy április 20-án az A38-on, 25-én pedig a debreceni Roncsbárban lépnek fel.


zoli band



2019.01.04. 12:00 – Lángoló

Minden megismétlődik egy másik helyen - Itt a DLRM friss dala

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

dlrm.jpeg

Ladybird & Candylight címmel kijött a második single a DLRM Suckerpunch című új nagylemezéről. A lemez teljes valójában Január 16-án jelenik meg, majd Február 6-án mutatják be élőben az A38 hajón. Ehhez a számhoz a Middlemist Redből ismert Nóvé Soma készített egy animációt, melyet a leendő lemezborító stílusában alkotott meg, és annak sémájára húzta rá. A rövid videóban egy vízcsap látható, mely gyorsan megtelik és túlcsordul, majd a víz lefolyik, és minden kezdődik elölről. A dalnak és az animációnak is a lényege a végtelen szabadság, mindennapok kimaxolása és másnap tiszta lappal indulás annak tudatában, hogy minden megismétlődik egy másik helyen. A szám konkrét története amúgy Szabó Márton frontember egy régebbi kis kalandja de ott van a szövegben minden, a zenekar jobbnak érzi, ha ezeket nem magyarázzák hanem inkább rábízzák a hallgatókra, nyugodtan engedje el mindenki a fantáziáját. (Az első single premierje is itt volt a Lángolón.)


premier hír dlrm



2019.01.03. 11:00 – Boros Gábor

Arctetkós bohócok parádéja? – Ilyen volt a hip-hop 2018-ban

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

travis_scott_2018_foto.jpg

Míg a korábbi években az idősebb és fiatal előadók sikerei között billegett valamennyire a zeneipari mérleg nyelve – ha a hip-hopra tekintettünk – 2018-ra végképp eldőlt, és a generációváltás gyakorlatilag befejeződött. Soha ennyi elsőséget nem sikerült szereznie a műfaj képviselőinek az összesített amerikai listán, hétről-hétre maguk mögé utasítva a pop és country sztárokat, de ezeket a “nemzet leghallgatottabb dala és lemeze” pozíciókat rendre fiatal, újgenerációs, magukat “newschoolnak” nevező sztárok szerezték meg. A 90-es évek markáns hangjaitól csak jubileum ünneplésekre (Enter The Wu-Tang), vinyl újrakiadásokra, és meglepően alacsony nézettségekre futotta, de arra is találunk példát, hogy korábban sikeres MC-k, érdeklődés hiányában djnek állnak (Large Professor, Skillz). Mindehhez a hátteret Kanye West ámokfutása jelentette, amit saját maga elé támasztott ostoba kihívásokból, twitter kirohanásokból, és egy piros sapka értelmetlen viseléséből épített. Jogosan adódik tehát a Denzel Curry szuggesztív videójának képeiből fakadó kérdés, a hip-hop 2018-ban valóban arctetkós bohócok parádéja lenne csupán?


hip-hop rap 2018



2019.01.02. 14:04 – dankógábor

Széthullott a Batushka

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

bathuska_1.jpg

Kettészakadt az utóbbi idők egyik leghájpoltabb black metal (szerű) zenekara, a Batushka. A balhé akkor robbant ki, mikor Krzysztof "Derph" Drabikowski gitáros kitett egy videóüzenetet, hogy az általa kitalált, alapított, koncepcióilag és zeneileg összerakott zenekarból gyakorlatilag eltávolította Bartłomiej Krysiuk énekes. Megvonta tőle a közösségi oldalakhoz való hozzáférést és egy teljesen új csapatot kezdett el hirdetni Bathuska név alatt, új lemezt ígérve. Az alapprobléma az volt, hogy Drabikowski ugyan megírta az új lemezt, de nem volt elégedett a végeredménnyel, és ezért nem akarta elsietni annak megjelentetését. Ezzel Krysiuk nem értett egyet, és a vita odáig fajult, hogy Drabikowski bejelentette a csapat Instagram-oldalán, hogy Krysiuk már nem tagja a zenekarnak. Erre válaszul Drabikowskit kitiltották a Facebook-oldalról, majd elérhetetlenné vált az Instagramon is a formáció. Krysiuk ráadásul a nevet is levédette, holott Drabikowski szerint csupán annyi volt a szerepe az egész zenekarban, hogy a gitáros által kitalál énektémákat felénekelte.


Batushka



süti beállítások módosítása