2019.01.02. 14:04 – dankógábor

Széthullott a Batushka

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

bathuska_1.jpg

Kettészakadt az utóbbi idők egyik leghájpoltabb black metal (szerű) zenekara, a Batushka. A balhé akkor robbant ki, mikor Krzysztof "Derph" Drabikowski gitáros kitett egy videóüzenetet, hogy az általa kitalált, alapított, koncepcióilag és zeneileg összerakott zenekarból gyakorlatilag eltávolította Bartłomiej Krysiuk énekes. Megvonta tőle a közösségi oldalakhoz való hozzáférést és egy teljesen új csapatot kezdett el hirdetni Bathuska név alatt, új lemezt ígérve. Az alapprobléma az volt, hogy Drabikowski ugyan megírta az új lemezt, de nem volt elégedett a végeredménnyel, és ezért nem akarta elsietni annak megjelentetését. Ezzel Krysiuk nem értett egyet, és a vita odáig fajult, hogy Drabikowski bejelentette a csapat Instagram-oldalán, hogy Krysiuk már nem tagja a zenekarnak. Erre válaszul Drabikowskit kitiltották a Facebook-oldalról, majd elérhetetlenné vált az Instagramon is a formáció. Krysiuk ráadásul a nevet is levédette, holott Drabikowski szerint csupán annyi volt a szerepe az egész zenekarban, hogy a gitáros által kitalál énektémákat felénekelte.

Ezzel szemben Krysiuk úgy kommunikálja Facebookon a dolgot, hogy ő rúgta ki Drabikowskit, aki "ugyan sajnálta történeteket, de megértő volt". És arra is utalást tett, hogy Drabikowski nem teljesítette ígéretét, és nem adta vissza a csapatnak az Instagram-oldalt, így inkább letiltatta az egészet, és majd a jogászok eldöntik, kié lesz. Egyébként Drabikowski is jogászokról beszél és elmondja, hogy az egyetlen Bathuska az, aminek ő a tagja, Krysiuk pedig nem, és reméli hamar véget ér ez a hercehurca.

Az mondjuk más kérdés, hogy a zenekar erősen épített arra a misztikumra, hogy nem lehetett tudni kik a tagok, ennek meg ugye most már vége, és a rajongók meg is jegyezték többször, hogy a "oda a hangulat". Mondjuk nekem eddig sem volt hangulatos, sem lemezen, sem élőben nem győztek meg, hogy nem többek, mint a black metal Ghostja. Csak a Ghostban legalább vannak jó popdalok.


Batushka



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása