2019.07.07. 12:58 – Kovács.Attila

Hollywood menni rock n’ roll?! – Thirty Seconds to Mars karriertörténet, 2. rész

Az áttörés és a gyönyörű hazugság

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

30-seconds-to-mars-2006.jpg

Július 23-án ismét Magyarországon lép fel a Thirty Seconds to Mars, akik ezúttal önálló koncerttel érkeznek a Budapest Parkba. Az Oscar-díjas hollywoodi színész, Jated Leto nevével fémjelzett zenekart lehet szeretni, lehet gyűlölni, az viszont biztos, hogy az elmúlt évek folyamán az egyik legstabilabb nagyszínpados fesztiválfellépők közé soroltak be. Karrierösszegző sorozatunkban az idáig vezető utat kísérjük végig. Ma a második, mainstream áttörést elhozó album, az A Beautiful Lie időszakát elevenítjük fel. 


indie pop rock koncert elektro 30 seconds to mars jared leto visszatekintő thirty seconds to mars karriertörténet budapest park szűz füllel



2019.07.05. 19:19 – Lángoló Gitárok

Szombat este Budapest Pride hivatalos afterparty a Budapest Parkban

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

pride_after_cut.jpg

Idén is színes programmal készül a Szivárvány Misszió Alapítvány, hiszen ismét megrendezik a Budapest Pride Official Afterparty-t, a Rainbow bulit, ahol a sokszínűség megünneplése mellett egy fontos üzenettel készülnek 2019. július 6-án, azaz holnap este a Budapest Parkban. Az üzenetük mindenkihez szól, mert a szervezők hisznek abban, hogy bár különbözünk, mégis van valami, ami összehoz minket. Egy közös történetszál, egy közös emlék, egy közösség. További részletek a folytatásban! 


ajánló hír program kezdeményezés afterparty budapest pride budapest park



2019.07.05. 18:18 – Lángoló Gitárok

Nyári New Beat-koncertek - Jön az Alien Weaponry, a Black Tongue, a Bury Tomorrow, az Acres és a Helmet

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

helmet-175993.jpg

Bár épp a fesztiválszezon kellős közepén járunk, nem érdemes figyelmen kívül hagyni a klubok színpadait sem, hiszen jobbnál-jobb zenekarok érkeznek Budapestre hamarosan a New Beat szervezésében. Júliusban először lép fel Magyarországon a maori nyelven játszó Alien Weaponry, augusztusban többek között jön a Black Tounge, tűzijáték helyett a Bury Tomorrow játszik, míg szeptemberben az Acres és az idén 30 éves Helmet érkezik a Dürer Kertbe. Programajánló a hajtás után! 


programajánló rock hardcore hír metal helmet zebrahead acres new beat bury tomorrow alien weaponry black tongue



2019.07.05. 12:30 – Lángoló

Vintage életérzés a Lupa Beachen a Mystery Ganggel

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

mystery.jpg

Hagyományteremtő szándékkal, július 5-én és 6-án rendezik meg Budapest tengerpartján az első Modern Vintage Weekendet, benne – sok más mellett - pin-up fürdőruhás szépségversennyel, classic tetoválások megmérettetésével, limbo- és hullahoppkarika versennyel, koktélpartykkal és számos koncerttel: a Mystery Gangtől az olasz gitárzseni, Marco Di Maggio fellépéséig.


lupa



2019.07.05. 11:14 – Boros Gábor

Füstfelhőkbe mártott kőkemény munka  - Cypress Hill-interjú és -koncertbeszámoló

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

cypress_hill-8.jpg

A Cypress Hill több, mint egy kultikus Los Angeles-i rapcsapat, sokkal inkább egy intézmény. Olyan, amit sűrű, illatos füst borít be, a kevesek egyike, ami átjárást biztosított a kilencvenes években a “hínárhajúak” és a “bőgatyások” walkmanjei között a középiskolás órák előtt és után. B-Real védjegye az a bizonyos nazális flow, Sen Dogé pedig az arra válaszoló, rajzfilmkarakter szerű vokál, ami annyira egyedivé tette párosukat a hip-hop MC-k világában, hogy talán csak a Prophets Of Rage-es harcostárs Chuck D és Flavor Flav kémiája érhetett a nyomába. Rímeiket a műfaj egyik legegyedibb, és legmegfoghatatlanabb producerének ütemeire pakolták, Dj Muggs kollázsaiban nemhogy megfértek egymás mellett a James Brown-i dobok, és a buddhista szerzetesek hangja, vagy a finom scratchek és a cirkuszi zajok, hanem egy rendkívül sötét, de tökéletes világot alkottak. A “bong brothers” köhögésekkel szaggatott, valahol az angol és a spanyol urbánus szleng határán egyensúlyozó, erőszakos szövegei, a lemezek drog-ügyletekkel, verekedésekkel tarkított közjátékai, olyan mélyre kalauzoltak bennünket a névadójukként is szolgáló Cypress Avenue-n, ahová korábban csak kevesek merészkedtek. Egyfajta szürrealista vizualitás tette teljessé a trió univerzumát, ahol a nyíllal átlőtt koponya hol egy temetőbe, hol egy sötét kolostorba kalauzolt. Azt se felejtsük el, hogy debütlemezükön ők már egy évvel korábban letették voksukat a high life mellett, mint, hogy a “jó doktor” megjelentette volna a The Chronic-ot, vagy mielőtt Redman megtanította volna a hip-hop közösséget, pontosan hogyan is kell megtekerni egy bluntot. A b-oldalból slágerré váló How I Could Just Kill a Man előbb az Egyesült Államokban, az Insane in the Brain pedig, - az MTV-nek hála – már az egész világon crossover sztárokká avatta B-Real, Muggs és Sen Dog hármasát, akik az elmúlt évtizedekben emlékezetes közös lemezek és side-projektek (Psycho Realm, SX-10, Prophets of Rage, Powerflo) sorát jelentették meg. 

Tizenegy év után a Cypress Hill visszatért Sopronba, - hiszen első magyarországi koncertjüket is a Volton adták - színpadra lépésük előtt két órával a backstage-ben beszélgettünk, többek közöt arról mennyire kemény munkával is jutottak el egy kisvárosból a Hollywood Walk of Fame-ig.


cypress hill



2019.07.04. 14:42 – Lángoló

Puszilva pálinka - Új Swing à la Django-klip

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

swing_a_la_django.jpg

Az idén nyáron ötéves Swing à la Django Magyar Bálinttal közösen készítette el a Puszilva pálinka című számot, amely a békebeli idők kisvárosi mulatozásainak hangulatát idézi. Azt a kort, amikor még több ideje volt az embereknek a minőségi szórakozásrara, és annak meg is adták a módját.


premier swing á la django



2019.07.04. 14:16 – Lángoló

Jubileum, újraéledő legendák, esküvők - hétfőn startol a Rockmaraton

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

illegals.jpg

Július 8-án már hagyományosan Dunaújvárosban gyülekeznek a rock- és metálzenék kedvelői, hogy megkezdjék a „rendes, éves nyaralást” a Rockmaraton Fesztiválon. Idén a 29., ugyanakkor Dunaújvárosban a jubileumi ötödik évhez érkezik Magyarország legrégebbi és legismertebb rock- és metálfesztiválja.


fesztivál rockmaraton



2019.07.04. 13:24 – Rácz Mihály

Kotnyeles kölykök – Elolvastunk egy felettébb humoros rémregényt

Edgar Cantero: Kotnyeles kölykök (Fumax, 2019)

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

kotnyeles.jpg

Ha nem mutatnak rá a Fumax könyvkiadó munkatársai a később beigazolódó tényre, miszerint a felületes benyomás megtévesztő lehet, és nyugodtan tegyek egy próbát ezzel a könyvvel, biztosan nem viszem magammal: a cím, a borító és egyáltalán a sztori nagyjából egy újabb könyvmolyképzős adagot sejtet, amivel önmagában az égvilágon semmi baj nincs, csak egyszerűen már nem nekem való. Ehhez képest gyakorlatilag rögtön berántott a regény, főleg a gördülékeny és nagy nyelvismeretről tanúskodó szöveg maga, még a sztori kibontakozása előtt. Ami egyébiránt pár oldal után azért körvonalazódni kezd. Elsőként viszont az a kérdés foglalkoztat, hogy a szerző eleve ennyire jól ír, vagy a fordító remekelt? Utóbbit keresgélni sem kell belül az előzéklapokon, a hátsó fülszöveg is büszkén hirdeti fordítóját, Varró Attilát, zárójelben egyetlen referenciaként a Harcosok klubját említve. Nos, azt pont nem olvastam (és a film megrögzött rajongói közé sem tartozom, így ebből az irányból sem voltam soha indítva az elolvasására), viszont annál beszédesebb számomra, hogy ő magyarította a két megjelent részt a Mitágó-erdő sorozatból. A hazánkban alig ismert, de világszerte nagyra tartott, és a műfajt szinte költői líraként művelő angol Robert Holdstock nem klasszikus fantasyban vagy egyéb népszerű járulékos zsánerben volt érdekelt, be is sült sajnos az említett két kötet után a széria hazai kiadása. Ami egyébként borzasztóan sajnálatos, másrészt viszont megerősíti a bizalmat Varró Attila munkái iránt – ha azzal a fajsúlyos és néha meglepően nyers-sűrű irodalmi szöveggel az olvasott minőségben boldogult, akkor nem lehet nagy baj ezzel sem. Ráadásul a két regénystílus egészen különböző, tehát képes a tehetségét és tudását szolgálatba állítani. 


kotnyeles kölyök



2019.07.04. 12:51 – Lángoló

Menj Black Stone Cherry-koncertre ingyen!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

bsc.jpg

Július 8-án lép fel az A38-on a Black Stone Cherry, akik mellesleg már nem először jönnek Magyarországra. Legutóbb tavaly jártak is, akkor interjút is készítettünk Chris Robertson frontemberrel. Ahogy akkor, úgy most is a legutóbbi lemezük, a Family Tree az aktualitása a dolognak, de mivel itthon eléggé szeretik őket, így semmi akadálya az újabb bulinak, amire most a Lángoló segítségével egy embernek és kísérőjének ingyenes lesz a bejutás. Mindehhez csak lejjebb kell kattintani.


black stone cherry



süti beállítások módosítása