2019.08.24. 11:13 – Dankó Gábor

Pendrive méretű hifi erősítő - Leteszteltük az Audioquest Dragonfly sorozatát

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

2019-08-24.jpg

Huawei P20 Pro telefonom van. Azért kezdem ezzel a ténnyel, mert elég fontos információ ahhoz, hogy miért is jutottam el egy apró USB méretű DAC-hoz. Hogy mi az a DAC? Digital analóg konverter, ami a digitális jelforrást analóggá alakítja, tehát tudjuk hallgatni a biteket. Magyarán olyan, mintha mondjuk hanglemezt hallgatnánk, hiába jön a zene Spotifyról vagy Tidalről. Ilyen DAC-ból van egy csomó féle, az olcsó, kínából rendelhetőktől kezdve a milliós berendezésekig, de mindenben van DAC, amin digitális forrásból zenét hallgathatunk, kérdés milyen minőségű, legtöbbször gyenge, csak azért, hogy legyen hangja az eszköznek. A hifisták persze lelkesen vitatkoznak rajta, hogy ér-e annyit, egy méregdrága DAC vagy nem, de mi most ebbe a vitába nem szállunk bele, az biztos, hogy van minőségbeli különbség. Erre jöttem most rá.


dac dragonfly cobalt



2019.08.23. 15:00 – Lángoló Gitárok

Kísérletezős kaliforniai punkok - Zebrahead a Dürerben szeptember első hétfőjén

Nyerj páros belépőt a koncertre!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

zebrahead-1512990379_14_2560x1440.jpg

Az ősz első hétfőjén még bőven nem késtünk le arról, hogy begyűjtsünk némi napsütötte kaliforniai életérzést, és erre nem is tudunk jobb megfejtést nagy hirtelen a Zebrahead koncertjénél, ami szeptember 2-án lesz a Dürer Kertben. Az amerikai punk csapat márciusban megjelent, kitűnően sikerült Brain Invaders című albumának turnéjával érkezik Budapestre. A koncertre a New Beat és a Lángoló Gitárok közös játékában páros belépőt nyerhetsz.


ajánló punk pop ska rock koncert hiphop hír program nyereményjáték egyesült államok zebrahead dürer kert new beat



2019.08.23. 14:00 – Lángoló Gitárok

Arcok a SZINről 3. – Dubioza Kolektiv

Valamint jótékonysági kezdeményezés Magyarország legnagyobb „piros orrú” fesziváljától

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

dubioza-kolektiv.jpg

Ha sarkosan fogalmazunk, akkor a Macskajaj első mozis vetítése óta Magyarországon szinte elképzelhetetlen bármilyen nem műfajspecifikus zenei fesztivál egy-egy fúvósokkal, folkos dallamokkal bőven fűszerezett balkáni brigád nélkül. Nem is csoda, hogy a legtöbb rendezvényre szinte már hazajárnak az ilyen-olyan orkestarok, ugyanakkor nagy hiba lenne, ha felületesen közéjük sorolnánk a Dubioza Kolektiv legénységét, hiszen, bár náluk is tetten érhető a tipikus délszláv dallamvilág, a szarajevói társadalomkritikus stílusmixelők egészen más pályán játszanak. A mára hazájukban komoly kultusznak örvendő boszniai zenekart idén a Szegedi Ifjúsági Napokon üdvözölhetjük. A SZIN fellépőit bemutató sorozatunkban most ők kerülnek sorra, emellett van egy jótékonysági felhívásunk is – mindez a hajtás után! 


ajánló reggae folk punk ska rock fesztivál program szeged balkán szin dub bosznia hercegovina szegedi ifjúsági napok dubioza kolektiv



2019.08.22. 15:25 – dankógábor

Itt van hivatalos felvételen a szigetes Foo Fighters legjobb tíz perce + két bónusz

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

img_9936-02.jpg

Leírtuk ugye a beszámolónkban, hogy a szigetes Foo Fighters-koncert végén Dave Grohl a színpadra hívott egy kerekesszékes srácot és egy szappanbuborékot fújó lányt, utóbbit konkrétan azért, hogy plusz látványt adjon a shownak, de a végén a srác is földhöz vághatta Grohl gitárját. Ugyan eddig is meg lehetett nézni ezeket a pillanatokat, de állítólag a Foo Fightersnek is annyira tetszett az egész, hogy a Sziget hivatalosan is kitehette azt a felvételt, ami a kivetítőkön ment a buli alatt. Szóval itt van most az egész felvétel, plusz bónusznak itt az extrahosszú The Pretender és a This Is A Call is. (Fotó: Juhász Dorottya)


foo fighters



2019.08.22. 11:50 – Dankó János

Néha a lelket facsarja meg, néha meg a gyomrot - Meghallgattuk az új Slipknot-lemezt

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

slipknotweare.jpg

A Slipknot nálam a fárasztó és a zseniális egymástól távolinak tűnő jelzője között ingadozik, amióta megismertem a zenéjüket. Ez nem változott egy albumukkal sem, bár a legegységesebbnek a Vol. 3-at tartom, amivel egyértelműen kiérdemelték a metál szupersztár zenekar státuszt, akiknek a karrierjük végéig hatalmas színpadokon a helyük. Én a távolságtartás okán a tagcserék miatti drámákat sem tudtam átérezni és a lemezeiket ismerve Paul Gray halálát sem érzem akkora törésnek (vagy inkább fordulópontnak) náluk, mint mondjuk a Metallicánál Cliff Burtonét. Szóval emiatt minden különösebb izgalom nélkül vártam az új albumot, ami aztán kellően fejbe is csapott.


slipknot ezt hallgasd



2019.08.22. 11:16 – dankógábor

Képekben az idei Fekete Zaj Fesztivál

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

_dsc2204.JPG

Hogy miben különbözött az idei Fekete Zaj a tavalyitól? Négynapos volt, bár azt csak az utolsó nap tudtam meg, hogy augusztus 19. amolyan levezetőnap vagy pótnap volt, ahogy a pozvakowski. gitárosa mondta. De ez már így is plusz egy nap, szóval csak jó lehet. Mi volt még? Volt egy plusz színpad, ahol talán a legkülönlegesebb zenék mentek. Ez volt a Delta, ami úgy nézett ki, mintha egy órási, sátor formára hajtott matrac alá küldték volna be a formációkat zenélni. Itt általában egy-két tagú előadók voltak, több a minimal, EBM műfajból, szinte mind vetítéssel (már amiket láttam). Aztán különbözött még a fizetés, mivel itt is előkerült a karszalagra pakolt chippel vásárlás, ami viszont meglepően gördülékenyen működött, akár a feltöltést, akár a vásárlást, akár a visszatérítést nézzük, ráadásul mindenféle költségvonzat nélkül. Aztán volt több kajálda is, bár a legnépszerűbb előtt állandóan sokat kellett várni, a kinti büfé-éttermet meg be kellett zárni hatkor. És különbözött abban is, hogy a fesztivál történetében először két napot kihagytam, de a kivétel erősíti a szabályt, jövőre ilyen nem lesz.


fesztivál fekete zaj



2019.08.22. 10:13 – dankógábor

Februárban jön a Slipknot Budapestre

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

slipknot.png

Azt már tudni lehetett, hogy a Slipknot visszatér Magyarországra, csak a dátumot nem. Most viszont már hivatalos, hogy február 4-én lépnek fel a Budapest Arénában. Az előzenekar a Behemoth lesz. Jegyek augusztus 30-án 10 órától kaphatók a www.livenation.hu és a www.funcode.hu oldalakon keresztül. Elővásárlási lehetőség a Slipknot OutsideTheNine rajongói klub tagjai és a We Are Not Your Kind albumra online előrendelést leadott rajongók számára augusztus 27-én reggel 9, valamint délelőtt 11 órától lesz. Az elővásárlási lehetőség a regisztrált Live Nation tagok számára is elérhető, augusztus 29-én 10 órától.


slipknot



2019.08.22. 09:27 – dankógábor

Stúdiózik a Prodigy

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

prodigy2019studio.jpg

Facebookon közölte a világgal a Prodigy, hogy stúdióban dolgoznak az új dalokon. Ez kvázi annyit jelent, hogy Liam Howlett elkezdett új számokon agyalni, de mivel eddig is gyakorlatilag ő rakta össze egyedül a lemezeket, ez annyira nem különleges. Még úgy sem, hogy Keith Flint frontember idén márciusban öngyilkos lett, bár a hangja azért ott volt a lemezeken, még ha nem is helyettesíthetetlen módon. Élőben annál inkább kérdéses, hogyan tudja a csapat pótolni azt az embert, aki az egész Prodigy arcát adta, de ez is kiderül majd valamikor a jövőben.


the prodigy



2019.08.22. 09:08 – dankógábor

Meghalt Szaxi Maxi

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

szaximaxi.jpg

67 éves korában elhunyt Fekete Gyula, vagyis Szaxi Maxi, akit olyan zenekarok szaxofonosaként, énekeseként lehetett ismerni, mint a Hungária vagy a Dolly Roll. Szaxi Maxi 1983-ig a Hungáriában zenélt, majd annak feloszlása után a Dolly Rollban folytatta. Két szólólemezt adott ki, egyet 1990-ben, amit jóval később, 2006-ban követett a második. Kiadót is üzemeltetett, de énekes-zongoristaként körbejárta a világot. Egy ilyen utazás alkalmával, 2010-ben lett rosszul egy luxushajó fedélzetén, ahol nyaktól lefelé lebénult. Életmentő műtétet hajtottak végre rajta, mesterséges kómában is tartották. Később a hírek szerint javult az állapota, de a szervezete most feladta a küzdelmet. Ahogy a családja fogalmaz: "hosszú küzdelem után úgy döntött, hogy pihenni tér".


gyász szaxi maxi



süti beállítások módosítása