2019.02.15. 11:00 – Lángoló

Itt a szeptemberi szél, és a Meztelen Diplomaták új klipje

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

meztelen_1.jpg

A Meztelen Diplomaták máricus 8-án a Kassa (TRIP) hajón mutatja be második nagylemezét, melyről már el is készült az első klip a Szeptemberi szél című számhoz és ezt a Lángoló olvasói láthatják először. A dal a kamaszkor nyárvégi emlékeit és hangulatát idézi meg, olyan élményeket, amik bizonyára másokkal is megtörténtek, csak akkor talán nem is gondoltuk, hogy milyen jó lesz visszaemlékezni rájuk. A dal szövegét Toti a zenekar énekese írta, míg a zenéjét a csapat közösen alkotta meg.


premier meztelen diplomaták



2019.02.15. 10:00 – Kovács.Attila

Blues, hazatérés, tornácos hozzáállás – Interjú Little G Weevillel

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

dsc-8443-1.jpg

Little G Weevilre szélesebb körben akkor figyelt fel a hazai közönség, amikor 2013-ban szóló/duó kategóriában magyar bluesgitárosként megnyerte az évente megrendezett International Blues Challenge versenyét Memphisben. Azóta megjelentetett négy albumot – a legutóbbit néhány hete Back in Alabama címmel – bejárta Európát és Észak-Amerikát egyaránt, sőt, egy évad erejéig az X-Faktor mentoraként is feltűnt. Tizennégy év után néhány hete hazaköltözött, tervei szerint ezúttal végleg. Az interjú kettős apropóból készült, így nem meglepő, hogy nem csak a bluesról és az új lemezről beszélgettünk, de olyan témákról is, mint a magyarságtudat, az előítéletek, és a múltunk ismeretének fontossága.


interjú magyar blues little g weevil



2019.02.14. 15:23 – dankógábor

Cypress Hill és Black Eyed Peas a Volton

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

cypress_hill.jpg

Idén is a szokásosan eklektikus zenei felhozatal lesz Sopronban június 26-tól. Lesz ugye Slipknot és Slash a rock- és metálrajongóknak, és lesz hip-hop is, hogy másnak is jó legyen. Jön ugyanis a Cypress Hill és a Black Eyed Peas is. (Utóbbi lemezéről nemrég értekeztünk itt a Lángolón.) Rajtuk kívül tovább rockzenéket is bejelentettek ma, jön például a Papa Roach és az inkább popmetál Amaranthe is. És lesz Ugly Kid Joe is a 40 körüli nosztalgiázóknak. Aztán az elektornikus zenét kedvelőknek  jön Jan Blomqvistot, aki teljes zenekarával érkezik a VOLTra. Az elektronikus zenei felhozatalt erősíti még Lost Frequencies és Martin Solveig is. A sok-sok születésnap és jubileum között az osztrák Kruder & Dorfmeister páros ugyancsak itt ünnepel, de fellép még a Kollektiv Turmstrasse duó is. 20. születésnapját ünnepli a drum and bass specialistáit tömörítő Bladerunnaz csapata, akik a kezdetek óta fontos szereplői a VOLT programjának. Az ünnepi eseményre DJ Friction és a The Prototypes érkezik Sopronba, miközben ugyanezen a napon a Next Level est keretében Habstrakt lép színpadra. És a legfrissebb hírek szerint visszatér a VOLTra a hazai közönség két nagy kedvence, a Nouvelle Vague és a !DelaDap is.


fesztivál volt



2019.02.14. 12:39 – Lángoló

Hamarosan Nicki Minaj-koncert Budapesten

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

nicki-minaj-queen-671x377.jpg

Nicki Minaj most először ad koncertet Magyarországon. Február 25-én Budapesten, a Papp László Budapest Sportarénában a rádiókból jól ismert slágerei mellett tavaly megjelent új albumáról is hallhatunk majd dalokat. A 2018-ban megjelent Queen című platina album azért is különleges, mert az segítette hozzá Minajt, hogy ő legyen az első női előadó, aki 100 alkalommal jelent meg a Billboard Hot 100-as amerikai slágerlistán. A budapesti koncert a chicagói rapper, Juice WRLDdel közös buli lesz. Minaj előtt a magyar ZÄVODI és a magyar származású amerikai Mardoll énekel majd. ZÄVODI számos hazai és nemzetközi előadó slágerein működött közre. Januárban "REVISE." címmel kiadott első szólólemezének dalai mellett most Mardoll-lal készült közös dalát is bemutatja a februári koncerten. A magyar gyökerekkel rendelkező, Mardollhoz nagyon közel áll Minaj vagány, szókimondó stílusa. A szintén fiatal amerikai zeneszerző és szövegíró dalaiban, őszintén dolgozza föl az élet legtermészetesebb témáit. 


nicki minaj



2019.02.14. 11:47 – Lángoló

Csak menni tovább előre - Interjú a Dürer Kertben fellépő The Once zenekarral

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

theonce_2.jpeg

A kanadai The Once szívet melengető folk dalai finom harmóniáikkal ölelik át a hallgatót. A 10 éve úton lévő trió tavaly jelentette meg Time Enough című lemezét, amin kitágítva eddigi határaikat, minden eddiginél őszintébb és letisztultabb számok kaptak helyet. A Passenger előtt és vele több ízben fellépő formáció február 15-én nálunk is bemutatja új lemezét a Dürer Kertben, de előtte Geraldine Hollett, a formáció énekesnője mesélt nekünk.


the once



2019.02.13. 13:56 – dankógábor

Meshuggah-koncert lesz Budapesten

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

meshuggah2016a.jpg

Tavaly nyáron a londoni Golden Gods díjátadón láttam legutóbb a Meshuggah-t, ahol ugyan csak három számot adtak elő, de arra mindenképpen jó volt, hogy akarjak belőle még többet is. Augusztus 6-án ez megtörténhet, ugyanis a svéd metálzenekar a Barba Negra Trackben lép fel, és mivel lemez nincs, talán majd jövőre, így egyfajta karrierösszegzőre lehet majd számítani. Azt nem tudom, hogy az alapító-gitáros Fredrik Thordendal itt lesz-e, újabban nem koncertezik a csapattal, helyette Per Nilsson, a Scar Symmetry  gitárosa tolja élőben. 2017 óta legalábbis ez a felállás, Londonban is így láttam, de ugyan olyan jó volt, mint korábban.


meshuggah



süti beállítások módosítása