2020.03.27. 17:00 – Boros Gábor

Yeah baby, I like it raw! – Itt az Ol’ Dirty Bastardról szóló dokumentumfilm

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

odb25.jpg

A kilencfős, igazi egyéniségekkel teli Wu-Tang Clan mezőnyéből kiemelkedni már önmagában is szép teljesítmény, de a 2004-ben elhunyt Ol’ Dirty Bastard nemcsak a Staten Island-i kultikus rapcsapat, hanem a teljes hip-hop világ egyik legkülönlegesebb, legszabadabb és gyakran legőrültebb alakja is volt egyben. Az Amazon most egy ingyenesen elérhető tizenhét perces minőségi mini-dokumentumfilmmel ünnepli ODB aka A Son Unique szóló debütálásának negyedszázados évfordulóját, az album ugyanis az Elektra gondozásában 1995. március 28-án került a boltokba.

RZA, Raekwon, és a családtagok mellett megszólal az a Dante Ross is, aki azután szerződtette Dirty-t, miután először freestyle-ozott Bobbito és Stretch Armstrong (a teljes kilencvenes évek New York-i hip-hopját meghatározó) rádióműsorában, és a lemezcég új előadókért felelős részlegének vezetőjeként végigkísérte a Return To The 36 Chambers (The Dirty Version) felvételének folyamatán. Hallhatjuk, hogyan került ODB feleségének segélyezésben használatos jóléti-kártyája a borítóra, és hogy létezett egy elképzelés, miszerint Method Man és Ol’Dirty duóban vehetnének fel egy albumot, a Run-DMC vagy az EPMD mintájára. Hogyan reagáltak a klubokban, a Brooklyn Zoo újító dalszerkezetére? Hol rögzítették a Shimmy Shimmy Ya első verzióját? Melyik The Who számot énekelte a Stretch & Bobbito show-ban? Sok más kevésbé ismert részlet mellett ezek is kiderülnek, a biztos kézzel rendezett és gyönyörűen fényképezett dokumentumfilmből. A Wu-Tang fanok egyébként sem panaszkodhatnak az elmúlt év filmes termésére, hiszen a Clan történetét feldolgozó négyrészes dokumentumfilm az Of Mics and Men után a Hulu a kezdeti időszakukról szóló játékfilm soroztatot is bemutatott, Wu-Tang: An American Saga címmel, aminek már be is jelentettek a folytatását. Aki a filmes tartalmakon túl extra hallgatni valóra vágyik, azt pedig a Rhino Records, most megjelenő 43 számos (!) tripla vinyl kiadványa igyekszik kielégíteni, amin a Return To The 36 Chambers újrakevert változata mellett instrumentális dalok és kiadatlan remixek is helyet kapnak.    

R.I.P. Ol’Dirty! “Wu-Tang is for the Children!”   


film hiphop hír amazon rap dokumentumfilm egyesült államok wu tang clan oldirty bastard



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása