2020.05.01. 17:17 – Lángoló Gitárok

Audiovizuális horrorfilm - Hallgasd és nézd meg a Haegtesse bemutatkozó EP-jét!

Lángoló premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

haeg_promo_01.jpg

Nagyon nehéz elképzelni olyan zenét, ami távolabb állna a mainstreamtől, mint a tagok saját definíciója szerint arcane horrorwave-ben utazó Haegtesse bemutatkozó EP-je, az On Physical And Mystical Matters. A projekt első anyaga ugyanis annyira egyéni módon ötvözi a dark ambient és noise elemeket a filmzenés hangulatokkal és a vizuális megjelenítéssel, hogy a befogadó úgy érezheti, a Változó állapotok egyik látomásjelenete elevenedik meg előtte bő negyedórán keresztül. Nem mindennapi élmény, és valószínűleg nem is mindenki vágyik erre, de aki vevő az effajta kísérletezésre, annak azonnal nyilvánvalóvá válnak majd az értékei. Sötét, túlvilági atmoszférák bátrabb olvasóinknak a hajtás után. 

A Haegtesse soraiban olyan arcokat találunk, mint az évek óta Kanadában élő Lukács Richárd, aki a Stiff Bastard, vagy a Redneck Zömbiez soraiból lehet ismerős, felesége, Samantha Lukács, Kis Iván gitáros (szintén Stiff Bastard), és Galántay Tamás, a Slytract dobosa. A projektet és a most debütáló EP-t az énekes így mutatta be: 

Nem zenekarnak indult a dolog, inkább egy kellemetlen és öncélú zajkísérletnek. Persze elfogadom, ha azt mondod, az is maradt… Kis Iván barátommal hergeltük egymást mindenféle absztrakt ötletekkel: "Szövegek helyett írjunk forgatókönyvet, és abból zenét!”, vagy “Hangszerek helyett zenéljünk hangeffektekkel”,  “Legyen olyan mintha egy rövidfilm, egy filmzenealbum és egy hangoskönyv keveredne”... Ezek mentén megírtuk és feldemóztuk az EP-t, aztán Galántay Tomi nemcsak rádobolt, de a hangzást is letisztította kicsit. Így az addigi penetráns zajtrágya alól egész felismerhető zene-rügyek bukkantak elő, ami engem először halálra rémített, hiszen hirtelen fennállt a veszély, hogy magunkon kívül is tetszeni fog valakinek. De kihúztam a fejem a seggemből, és beismertem, hogy ez továbbra sem valószínű. Így tehát lelkifurdalás nélkül prezentálom audiovizuális arcane horrorwave kollektívánk debütáló istencsapását!

Nincs más hátra, nézzétek, hallgassátok! 

haeg_bandpic2.jpg 


premier magyar magyarország hír kanada noise dark ambient experimental dark wave EP haegtesse



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása