2020.06.22. 10:00 – Lángoló

Illanás - Kobza Vajk új lemezének bemutatója

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

illanas_cover.jpg

Sűrű éve van Kobza Vajk údosnak. Az arab lanton (úd) és más keleti pengetősökön játszó, a kortárs orientális zene egyik hazai képviselőjének idén a Thy Catafalque: NAIV lemezén történt közreműködése és a Szabó Sándorral jegyzett, február elején kijött fúziós lemeze után a harmadik lemez megjelenése az ILLANÁS. A számos közreműködővel készült lemez különleges hangszerelése és egyedi hangzásvilága miatt lehet izgalmas a világzene, valamint a keleti- és a kísérletező zene kedvelőinek. A vájtfülű gyűjtők nagy örömére a digitális megjelenés mellett az album limitált, aláírt, papírtokos CD formátumban is kapható. A kobzavajk.bandcamp.com oldalon lehet megrendelni.

A lemez leírásában olvasható:

Az ember zörgő malomkerekek táncát járja. Pedig csak egy villanás lenne világunkat megigazulva itt hagyni. Most kőemberek virrasztanak. Minden más illanás.

 A lemezen résztvevő muzsikusok: Bakai Márton - hegedű, Bolya Bors - klarinét, Kobza Vajk - úd, Major Balázs - udu, ütőhangszerek, Murányi Norbert - perzsa szantúr, Pengő Csaba - nagybőgő, Szabó Sándor - ambiens atmoszféra.

A hanganyaghoz a borító rajzból különleges mozgókép készült, mely itt látható és hallható a teljes albummal együtt:


premier ambient világzene ethno kobza vajk



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása