2010.11.19. 09:45 – mista

A lányok még mindig gyönyörűek - klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Van, aki bábokkal balhézik (Fujiya & Miyagi), van, aki az óceán mélyén kalandozik (Gorillaz), és olyan is, aki vegyesboltban köt szerelmet (Rihanna). Mások intim-agresszív viszonyba kerülnek nyers húsokkal (Simian Mobile Disco), ki sem látszanak a pszichedéliából (Zach Hill és Devendra Banhart), váratlanul letartóztatják őket (Plan B), egy halom gyönyörű nő között menőznek (N.E.R.D) vagy éppen első klipjükben köpködnek (Stiff Bastard). Erre a hétre nyolc videó jutott. Nézzük!

Fujiya & Miyagi - 16 Shades Of Black And Blue

Kezdjük rögtön azzal a brit zenekarral, akikről sokan még mindig azt hiszik, hogy japánok. Igen, a nevüket egyebek mellett a Karate kölyök című filmnek köszönhetik, saját meghatározásuk szerint krautpopot játszanak, de legalábbis a 70-es évek krautrockjának meghatározó alakjai (Neu!, Can) voltak rájuk hatással, meg még például Aphex Twin. A zenekar 2011 elején hozza ki következő, Ventriloquizzing című lemezét, amit most ez az eléggé zaklatott videó igyekszik beharangozni. A klipet a már számos fesztiváldíjjal kitüntetett brit, főleg rövidfilmekben utazó Bert & Bertie rendezőcsapat készítette, a benne szereplő Philip Zimmerman pedig több jelenetben is kifejezetten ijesztő.

Gorillaz feat. Daley - Doncamatic

Bár Damon Albarn a jelenleg zajló világkörüli turnéjuk alatt is lázasan dolgozik a hotelszobákban, iPaddel készülő következő Gorillaz-albumon, most egy olyan dal jelenik meg hamarosan, amit még a nyár végén rögzítettek, ám valamiért nem került fel az előző lemezre. A manchesteri énekes, Daley közreműködésével készült Doncamatic hivatalosan november 22-én érkezik, és így nem is a készülő új lemez előfutára, hanem attól függetlenül, önmaga jogán kerül a boltokba. A napokban megjelent a hozzá készített klip is, ami körülbelül ugyanott, a tenger mélyén folytatódik, ahol az On Melancholy Hill véget ért. Ezúttal azonban élőszereplős a történet, az énekes, Daley egy apró tengeralattjárót irányítva ismerkedik a víz alatti világgal, míg végül eljut a Plastic Beachre. A klipben pár pillanatig feltűnik 2D is, de ezúttal a vendég énekes a középponti figura. A videót Jamie Hewlett rendezte. Volt már érdekesebb munkája is.

Rihanna feat. Drake - What's My Name

Rövid időn belül ez már a második klip a mostanában piros hajú barbadosi énekesnő napokban megjelent legújabb albumáról, ezúttal Philip Andelman rendezésében. Az Only Girl-höz hasonlóan szintén a Stargate producerpárossal készített, bár a 90-es ével eurotrance-lázához jóval kevésbé visszakacsintó dal klipjében Rihanna egy New York-i vegyesboltban szemtelenül gyorsan bepasizik a hűtőszekrénynél. Ennek egy dobozos tej látja kárát, majd innentől fogva életképeket láthatunk Drake-kel közös szerelmi életéből. Vagy ha nem ezt, akkor az utcán sétálgató Rihannát, meg egy csomó, mindenféle ütőhangszerrel ismeretlen helyre igyekvő fiatalt. A szám végére az is kiderül hova tartanak. Messze nem ez Rihanna legemlékezetesebb klipje, de egynek elmegy.

Simian Mobile Disco - Sweetbread

A hónap végén jelenik meg a brit duó harmadik, Delicacies című albuma, ezen szerepel majd a Sweetbread, amihez Hans Lo és Jose Otero készített videót, kifejezetten hentestanoncok számára. Sokat nem érdemes beszélni az elkészült alkotásról, a főszereplő, egy finoman szóval kissé perverznek tűnő férfi szinte már önkívületi állapotban húst darabol, de először még jól megszeretgeti vágya tárgyát. Egynél többször minden bizonnyal csak a nyers húshoz hasonló fokú vonzalmat érzők fogják megnézni, sokan pedig valószínűleg a feléig sem jutnak. A számmal, amihez a képsorok készültek, nincs nagy gond, bár mindaz, amit itt hallunk, 2010-ben már finoman szólva sem mondható érdekesnek, pláne nem aktuálisnak.

Zach Hill feat. Devendra Banhart - Second Life

Úgy másfél hónapja volt itt szó az előző Zach Hill klipről. Azóta megjelent a számos zenekarban és formációban (Hella, Prefuse 73, Marnie Stern, Goon Moon, bygones stb.) játszó dobos második szólóalbuma is, a Face Tat, amiről most az amerikai freakfolk jelenleg egyik legnagyobb királyának számító Devendra Banharttal közös száma kapott videót. A dal az album utolsó trackje, és hát pont olyan, amilyenre a két zenész alapján számít az ember. Masszív, pszichedelikus, elszállós. A Christian Oldham által készített klip ugyanakkor egészen semmilyen, pontosan olyan, hogy akár teljesen másmilyen is lehetne. Ezek a pszichedéliával átitatott látomásképek (vagy mik) annyira esetlegesnek tűnnek, és annyira nem tesznek hozzá érzésem szerint semmit a számhoz, hogy el nem tudom képzelni, ki az, aki ezt majd többször is meg fogja nézni. Pedig a szám nem rossz.

Plan B - Love Goes Down

Az, hogy idehaza nem túl sokan ismerik Ben Drew, vagy Plan B nevét, egy dolog, ennek ellenére a srác jelenleg a brit popélet egyik legfelkapottabb alakja, nem is érdemtelenül. Az első lemezével rapperként feltűnő Drew idén egy egészen konkrét soul albummal jelentkezett, ami annak ellenére, hogy először mindenkit meglepett, nem hogy csalódást, de meglehetős sikert hozott a közönség és a kritika részéről is. A The Defamation Of Strickland Banks című koncept album számai egy ártatlanul bebörtönzött énekes (a fiktív Strickland Banks) történetét mesélik el, ennek támogatására pedig Drew tervei szerint a lemez összes számához klip készül majd. Az albumkezdő Love Goes Down-hoz a napokban bemutatott videóban a Drew által alakított Banks egy Top Of The Pops-beli fellépését és az ezt követő váratlan letartóztatását láthatjuk. Ez a klip a negyedik eddig a lemezről, konkrét előzménye a már februárban megjelent She Said című számhoz készített videónak (amihez kedves módon el is navigál a klip végén a YouTube). Ahogy az eddigieket, ezt is Daniel Wolfe rendezte.

N.E.R.D - Hypnotize U

Ennek a számnak a szerzői között három név van feltűntetve a N.E.R.D legújabb, Nothing című lemezének borítóján. Az egyik nem meglepő módon Pharrell Williams, a másik kettő pedig Guy-Manuel de Homem-Christo és Thomas Bangalter, vagyis a Daft Punk. Meglepetésről persze nem nagyon lehet beszélni, viszonylag régóta várt közreműködésről van szó. Ennek ellenére tegye fel a kezét őszintén az, aki úgy érzi, ha nem tudna erről, a szám meghallgatása után akkor is eszébe jutna, hogy ehhez köze lehet a két franciának. Senki? Megértem. Ennek megfelelően a számhoz készült, Paul Hunter által rendezett klipben sem tűnik fel a zenekar, van helyettük viszont egy rakás, feltűnően csinos csaj, meg a közöttük mászkáló Pharrell. A koncepció nagyjából a klippel is ugyanaz lehetett, mint az egész lemez kapcsán, és amit már a Nothing kritikájánál is idéztünk Pharrelltől: "... a gazdaság szopóágon van, de a lányok még mindig gyönyörűek. Olyan zenét akartunk csinálni, ami ezt közvetíti." Mindez pedig nagyon jól és lazán hangzik, a gond csak az, hogy ennek ellenére a szám is, meg a klip is egész egyszerűn unalmas.

Stiff Bastard - Short-term Life For Sale

Az egykor Septic néven megalakult fehérvári zenekarnak ez az első hivatalos klipje, ami ahhoz képest, hogy információink szerint nagyon minimális költségvetésből készült, egész jó lett.  Pláne, ha azt is figyelembe vesszük, hogy a zenekar állítása szerint a videót jegyző Baki Zoltán, Kelner Péter és Hujber Krisztián első ilyen jellegű munkája az elkészült klip, amiben javarészt a zenekart láthatjuk. Azért persze történik a zenélésen kívül más is, például egyesek folyamatosan nagy ívben köpködnek, egy székhez kötözött srácot pedig galád módon, durván mellkasba rúgnak. A zenekar kedvelőinek mindenképp ajánljuk.


simian mobile disco klip rihanna gorillaz devendra banhart klipmegosztás n.e.r.d plan b stiff bastard fujiya & miyagi zach hill



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása