2010.12.09. 08:00 – lánggitár

Soha többet nem szarozunk ennyit - Grand Mexican Warlock-premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A tegnapi nagy felindulást keltő premierünk után itt a következő: a Grand Mexican Warlock első nagylemezéről mutatunk be négy dalt itt a Lángoló Gitárokon. A többek között Subscribe és Jazzékiel tagokat is magában foglaló rockzenekartól egy klippremierünk már volt régebben. A számok és a tagok kommentárjai itt hallgathatók/olvashatók alább.

„Hosszú lett és merész az album, 70 perc összidő, 12 dal, átlagosan 6 perc körüli hosszúságok. Tudjuk, hogy 2010-ben ez totál felesleges, nem ehhez van szokva a társadalom, de ez a lemez így lett kerek. Nehéz most megmondani, hogy milyen, mert túl sokszor kellett meghallgatni az elmúlt időszakban, de az biztos, hogy sok rétegből álló, összetett cucc, amit emészteni kell. Van benne hangversenyzongora, tuba (vagyis helikon), fagott, trombita, hegedű, bendzsó, mandolin, meg még istentudja mennyi minden egzotikus szirszar.”

„Cirka fél évig zajlottak a stúdió munkálatok, ebből az utolsó két hónap pokolian intenzív volt, csodával határos, hogy nem kerültünk diliházba. Sándor Dani (hangmérnök-producer) pedig különösen kitett magáért, emberfeletti tempóval dolgozott, az Isten Háta Mögött új lemezével párhuzamosan csinálta a miénket, sokszor napokig ki sem mozdult a stúdióból. Magánéletek sokasága omlott össze a lemez miatt, megnőtt a szakállunk és öregedtünk 15-20 évet, de nem volt hiábavaló, mert letettünk egy olyan lemezt az asztalra, amivel már együtt lehet élni.”

 „Márciustól november végéig stúdióztunk, zömében a budapesti Metropolban, az ének- és rhodes felvételek az R33 stúdióban készültek, a zongorákat pedig a törökbálinti Supersize stúdióban rögzítettük. Végtelen türelmet és odafigyelést tanúsított mindenki, aki részt vett a lemezkészítésben, ennek ellenére voltak nehéz pillanatok, de a végére minden a helyére került.”

 „A borító Jakab Péter (Fürge) műve, aki egyébként a Jazzékielben énekel. Egészen fura kis pakk lesz, fekete, dombornyomott díszdoboz, benne egy 16 oldalas booklet, baljós hangulatú montázs képekkel. Jövő héten jön ki a nyomdából, és mi is izgatottan várjuk az összhatást. „

 „A lemezfelvétel pedig szinte mindenben különbözött az eddigi dalszerzésnél, koncertekre való próbálásnál. A próbákon, koncerteken nem derül ki minden, ami a stúdióban viszont igen. Ez most egy nagyon kidolgozott anyag, talán túlságosan is, az is biztos, hogy soha mégegyszer nem akarunk ennyit szarozni egyetlen lemezzel sem. A következőnél az lesz a koncepció, hogy megírjuk, felvesszük két nap alatt a pajtában, rádobunk valami minimál keverést a sufniban, fénymásolunk neki fekete-fehér egyoldalas borítót, és bebasszuk az emberek közé a koncerten. De ez még a jövő zenéje, leghamarabb fél év múlva lesz, addig viszont lehet emésztgetni ezt.”

 „A lemez iránt támasztott elvárások szinte minimálisak, minden megy majd a maga útján. Bevállalós anyagról van szó, nem kötöttünk kompromisszumokat, tehát magunkra vessünk, ha senkit nem érdekel majd.”

„Lemezmegjelenés jövő héten, egész pontosan december 16-án, csütörtökön. Ugyanezen napnak csodás estéjén pedig release party az Isten Háta Mögöttel karöltve, az R33-ban. Lesz lemezhallgatás, koccintás, elérzékenyülés, örömkönnyek, móka, kacagás, és a lemezt is ott lehet majd először beszerezni (az IHM-ét nem). Ott akkor koncert nincs betervezve, de bármi lehet.”


rock exkluzív grand mexican warlock



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása