2012.02.12. 12:00 – Kovács M. Norbert

Vegyük be a kocsit a zenekarba! – klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Klipes rovatunk életében mindig örömünnep, ha az amerikai OK Go zenekar új videóval rukkol elő, márpedig most ez történt. Hozzájuk képest az adott válogatás többi klipje általában csak a futottak még kategóriát erősítheti, ám ez most egy különösen erős hét volt, úgyhogy itt van Jay-Z és Kanye West nagyszerű kaleidoszkópos koncertklipje is, amire hosszú idő múlva is emlékezni fogunk. Emellett látható még az új-zélandi Ladyhawke thrillerfeldolgozása, a brit Bombay Bicycle Club gyurmafilmje és a magyar Kipu zenekar is, akik szerint részegen mindenki szerelmes.

OK Go – Needing/Getting

A szuperkreatív videóiról ismert OK Go legutóbbi, All Is Not Lost című számához készített klipjét (miután már korábbiakon is csak ámuldoztunk) annak idején egész egyszerűen csak zseniálisnak tudtuk titulálni, így nem is meglepő, hogy a tavalyi év legjobb klipjeit összegző listánkon is ezüstérmes lett, és csak a most éppen Madonna legújabb videóját elkészítő MEGAFORCE egészen megdöbbentően szórakoztató gyerekvérfürdős klipje tudta megelőzni. A csapat, mármint az OK Go, most elkészítette legújabb klipjét, amit szívünk szerint mindenkinek megmutatnánk, aki csak él és mozog. A zenekar továbbra sem speciális effektekre hagyatkozik, hanem kőkemény munka, hálálpontos kivitelezés és nyilván őrültsok gyakorlás révén hozott létre egy bámulatosan ötletes és szórakoztató klipet, amiben végignézhetjük, hogyan zenélnek egy autó segítségével. Az biztos, hogy nem úgy, ahogyan azt előre elképzeljük. Sokat elárul az OK Go munkamoráljáról, hogy több mint négy hónap előkészület és négy napos forgatás kellet a klip elkészítéséhez. A rendező Brian L. Perkins volt, de hagyományosan a zenekar is mindig kiveszi a részét a munkálatokból: ez most leginkább a frontember, Damian Kulash társrendezői szerepkörében nyilvánult meg. A klip a Chevrolet együttműködve készült, akiknek legújabb, kifejezetten az idei Super Bowlra időzített reklámjában is közreműködött az együttes. Ismét egy remekmű született.

Jay-Z & Kanye West – Niggas in Paris

Az amerikai hiphop két főnégere tavalyi közös albumukhoz turnét is nyomtak, aminek december 13-ai, a Los Angeles-i Staples Centerben tartott állomása után Jay-Z bejelentette, hogy a koncerten rögzített videoanyagot felhasználják majd a számhoz készülő klipben. Így is tettek, a végeredmény pedig egy abszolút nem szokványos koncertklip lett, stroboszkópként villódzó fényekkel, kaleidoszkópszerű vizuális megoldásokkal és olyan látvánnyal, ami miatt a videó közben végig azon gondolkoztam, hogy vajon mi lesz még ebből. Mindez ráadásul abszolút passzol a szám hangulatához. Kell ennél több? Ha valaha elkészül a Minden Idők Legjobb Koncertklipjei lista, ez dobogós lesz, az tuti. A videót Kanye West rendezte, aki egy ideje teljesen rá van kattanva erre a folyamatos villogásra. Tuti nem epilepsziás a csávó. Mondanánk, hogy érdemes többször is megnézni ezt egymás után, de nem biztos, hogy egészséges.

Ladyhawke – Black White & Blue

Az új-zélandi Ladyhawke idén szándékozik kiadni második nagylemezét Anxiety címmel, amit Black White & Blue című kislemezes dal új klipje igyekszik többek között beharangozni. A Tabitha Denholm által rendezett videó különlegessége, hogy az 1978-as, John Carpenter által írt Irvin Kershner-film, a Faye Dunaway, Tommy Lee Jones és Raul Julia közreműködésével készült Laura Mars szemei feldolgozása. A filmben a címszereplő extrém, rémisztő képeiről híres divatfotós egy sorozatgyilkos szemén keresztül látja annak szörnyű gyilkosságait, furcsa, érthetetlen adottsága pedig egyre elviselhetetlenebb számára. Ezt idézi fel az alábbi videó, amiben a film számos jellemző képe köszön vissza, és annak hangulatát is sikerült többé-kevésbé átültetni a videóra, amennyire a valamivel kevesebb mint négy perces játékidő engedte. Szóval ez egy jó klip.

Bombay Bicycle Club – How Can You Swallow So Much Sleep

Tavaly augusztus végén adta ki harmadik nagylemezét a brit Bombay Bicycle Club, legújabb klipjüket pedig az album nyitódalához Anna Ginsburg készítette. Az animációs videóban egy ember álmát ismerhetjük meg, ami pont olyan abszurd, szürreális, mint amilyenek az álmok általában, mindez pedig tökéletesen illik a dalhoz, ráadásul az ötletes, bájos, gyermekkorunk gyurmafilmjeit idéző megvalósítás miatt lehetetlen nem szeretni.

Kipu – Részegen Mindenki Szerelmes

A velencei Kipu zenekar szerint részegen mindenki szerelmes, úgyhogy ehhez a című dalukhoz készítettek is most egy videoklipet Horváth Attila és Borbély Ádám rendezésében. A videóban az együttes tagjai zenélnek, néha pedig egy próbababával szórakoznak, majd a klip végére a műanyag csajból húsvér lányok lesznek, akik jelentősen feldobják a srácok hangulatát és a klipet is. Annyira viszont azért nem, hogy mondjuk még egyszer meg akarjuk nézni. A zenekar egyébként frissen készült, ...és medvévé változott című lemezének keres kiadót, az album Dióssy Ákos (Kispál és a Borz) és Nagy-Miklós Péter (Wackor) segítségével jött létre.


ok go klip kanye west jay z ladyhawke klipmegosztás kipu bombay bicycle club



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása