2012.03.11. 10:00 – Kovács M. Norbert

Hancúrozás vagy tragikus méhészkaland? – klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Paul Weller egy meztelen nő testére vetít mindenféle képeket, Grimes kigyúrt srácok és szurkolók körében érzi jól magát, a Heaven Street Seven legújabb klipjeként egy pszichedelikus roadmovie-t ad a nézőknek, a Fish! pedig nagymellű csajokkal és zenészhaverokkal bulizik önfeledten. Nem mellesleg itt van még a Chairlift szuperszórakoztató interaktív videoklipje is, amiben egy egyetemista lány életével játszhatunk, és egyedül csak rajtunk múlik, hogy szerelembe esik, vagy egy tragikus kalandba keveredik.

Paul Weller – Dragonfly (16+)

A nagycsaládos Paul Weller március 26-án adja ki következő, Sonik Kicks című lemezét, erről készült videó a Dragonfly című dalhoz, amiben egy meztelenül alvó nő testét mindenféle fényjáték borítja be, sőt, még különféle jelenetek is megelevenednek rajta az éjszaka közepén. Aki csak a meztelenkedés miatt indítaná el, annak rossz hír, hogy mellbimbókat gyakran, mást viszont nem nagyon lehet látni. Egyébként a legjobb jelző a Franck Trebillac által rendezett klipre azt hiszem az, hogy csinos.

 

Grimes – Oblivion

Január végén adta ki harmadik nagylemezét a kanadai Claire Boucher, vagyis Grimes, akiről mostanában szerte a világon annyian és annyiszor mondták el, hogy az idei év egyik nagy reménysége csajfronton, hogy itt már ezt nem is részletezzük. Legújabb, az Oblivion című számára Emily Kai Bock által rendezett klipjében a kisasszonyt izmos fiúk és a közönség körében látjuk sporteseményeken vicceskedni, bár időnként úgy tűnik, semmi sem érdekli jobban, mint az, ami a szép nagy fejhallgatójából szól. Holott még egy meztelen srácot is ki kell vezetni a tömegből. Amúgy nem egy nagy eresztés a klip, nyilván nem fogjuk beválogatni év végén a legjobbak közé, de azért az most is látszik, hogy ha nem szúr el valamit nagyon ez a csaj, lesz még miért beszélni róla a jövőben.

Chairlift – Met Before

Már a tavalyi évben jól látható volt, hogy szép lassan egyre nagyobb trendje lesz az interaktív videoklipeknek, úgyhogy cseppet sem meglepő, hogy idén is fokozatosan jelennek meg az ilyenek. Például a brooklyni Chairlift legújabb klipje, amit a januárban kiadott második albumukon (Something) hallható Met Before című dalhoz készített Jordan Fish, valamint a New York-i M ss ng P eces nevű csapat. Akik azt szeretik, ha rendes sztorija van egy klipnek, azok itt most igazán örülhetnek, hiszen az adott kiindulópontból saját döntéseink alapján egy rakás különböző verzió létrehozható, a néző irányítja a cselekményeket. Nekem hancúrozást az egyetemen és tragikus méhészkalandot is sikerült összehoznom, de még sok egyéb lehetőség adódik. Igazán szórakoztató és ötletes klip, ráadásul mindig kifejezett öröm a videoklip műfajának határait feszegető alkotásokkal találkozni, úgyhogy így összességében ez itt nyilvánvalóan az idei év eddigi legjobb videoklipje, már most izgatottan várom, hogy teljesít majd az év végi listánkon, hiszen addig azért még sok idő van.

 

HS7 – A réten

A Heaven Street Seven tavaly év végén kiadott, ingyenesen letölthető Gigerli című kislemezének dalai legelőször itt a Lángolón voltak hallhatók, így A réten is, amihez most Yetterman készített klipet. A videó voltaképpen egy pszichedelikus roadmovie, szépen felvett képekkel és a viszonylag lassú tempójú, melankolikus dalhoz passzoló hangulattal, amivel úgy két és fél percig az égvilágon semmi gond nincs, csakhogy itt egy négy és fél perces számról van szó, ennek megfelelően pedig minden látványos megoldás ellenére a klip a vége felé már menthetetlenül unalmassá válik. Kár érte.

Fish! – Mi vagyunk itt

Itt a Lángolón volt a premierje a Fish! tavaly ősszel kiadott, ingyenesen letölthető, SAV című albumának is, amihez néhány, egész pontosan 110 rajongó (55 fiú és 55 lány) különleges formában juthatott hozzá, valamint ígéretet kaptak arra is, hogy szerepelhetnek majd az együttes egyik klipjében (erről lehet bővebben olvasni például a klip YouTube-oldalán). Ez készült el néhány napja, benne SAV feliratú pólós rajongókkal, az együttessel, meg egy csomó zenészhaverral, akik nyilván a nézők számára sem lesznek ismeretlenek. Egyébként meg egy nagy, önfeledt bulizás az egész, úgyhogy végül is érthető, hogy az együttes egyszerűen csak fílingvideónak hívja a klipet, amiből többek között az is kiderül, hogy a Fish! rajongói között feltűnően sok nagymellű lány található.


klip klipmegosztás



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása