2014.12.16. 19:23 – Lángoló

Megjelent a Pajor Tamás fémjelezte Összközmű első lemeze, itt egy dal róla

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

pajorosszkozmu.jpg

Már többször is foglalkoztunk Pajor Tamás új zenei projektjével. A Pajor által szózenének hívott dolog később nevet is kapott, ez lett az Összközmű, aminek ma jelenik meg a nagylemeze. Erről tartott online sajtótájékoztatót (lemezbemutatót, ahol kezdésként bemutatott egy fémlemezt) kedd este. Alább Pajor gondolatai a projektről és egy új dal.

Az Összközmű szó primer jelentése az infrastruktúrára vonatkozik, amely ebben a kontextusban a kisember kiszolgáltatottságát hivatott megjeleníteni a nagy konglomerátumokkal szemben. A feudalizmusból örökölt túlburjánzó bürokrácia ma technicizált díszletek közt fojtogatja a kafkai alattvalót. Az államszervezetekkel mutyikonszenzusban működő pénzkartellek kontinentális banánrespublikákban manifesztálódnak. Az urambátyám hűbérláncok kiváló szinergiát képeznek az új típusú berendezkedéssel. Mindeközben a technológia felszántja a valóságot. Most fontos, hogy ne veszítsük el a humorérzékünket.

Ebben próbál segíteni a pesti humor és dalvilág legszebb hagyományaival rokon, de posztmodern formanyelvet alkalmazó Összközmű. Az elnevezés másodlagos jelentéstartalma ilyen módon arról a nagy közös halmazról szól, amit mi itt ebben a szeretetre méltó és szomjas Kelet-Európában összegrundoltunk. Ugyanakkor mindez azt is felvillantja, hogy menekülés csak spirituális irányba, vagyis fölfelé van. Műfaja pedig a szózene, ahol a szó zenél és a nyelv beszél.

Szóval erről szól az Összközmű. A lemezt egyelőre offline lehet csak megvásárolni, de később digitálisan is elérhető lesz minden jelentősebb szolgáltatónál a Pajor szerint vegyesen slam- vagy rapbetéteket és melodikus dallamokat tartalmazó, 14 dalos album.

És akkor a Szentkirályi György és Pajor Tamás szerezte Nem mindegy című dal, ami a kettes track a lemezen:


pop rock hír pajor tamás összközmű



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása