2015.09.22. 08:18 – Gnosis

Az Abbath nevű hobbizenekar kiárusítja a blackmetalt

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

abbathabbey.jpg

Úgy tűnik, hogy a legújabb metalüdvöske az Abbath nevű blackmetal(?) zenekar lesz a jövőben, legalábbis a csapból is ők folynak most. Bevallom én eddig nem találkoztam velük, úgyhogy mielőtt ezt a posztot megírtam volna, utánanéztem a munkásságuknak. Annyit sikerült megértenem az egészből, hogy egy hobbizenekarból nőtték ki magukat, mostanában kezdtek el aktívan koncertezni és azzal szereztek leginkább hírnevet, hogy a legendás norvég Immortal valóban true blackmetal dalainak feldolgozásait (!) adják elő.

960x639_47.jpg

Nos, erről meg van a magam elitista véleménye, amit nem osztanék meg senkivel, azt viszont szeretném megjegyezni, hogy a most megjelent Metal Hammernek készített fotósorozat túlment minden határon! Az egy dolog, hogy hosszú évek óta zajlik már a blackmetal kizsigerelése, mindenféle jöttment hippi magáénak érzi a Sötét Szellemiséget, de ilyen mértékű kiárusítását a műfajnak, amit ez az Abbath zenekar művel még nem látott az egyszeri true blacker! Az én időmben, a kilencvenes évek elején, még feketén lángolt a Világ a Norvég Ifjak tüzétől, ma pedig már az Abbey Roadon bohóckodunk, hot-dogot eszünk kecskevér helyett és bőrönddel (wtf??) pózolunk?!

960x639.jpg

Álljunk már meg egy szóra, de tényleg! Mégis mi lenne ha Vikernes arról beszélne, hogy hogyan szereti a reggelijéhez a kukoricapehelyt vagy hogy Fenriz titokban dj-zik és minimal techno-lemezeket pakolgat nagy áhítattal. Ugye, ez még viccnek is rossz, itt még talán nem tartunk. (Bocsássanak is meg a nevezett Művész Urak, hogy ilyesmit feltételeztem Róluk.) Komolyan ez lenne a jövője ennek a szebb és sötétebb napokat is látott szeretett műfajunknak, hogy nevetség tárgyává tegyék szánt-szándékkal?

abbat01.jpg

Nem tetszik, hogy egy nevenincs banda elvicceli az egészet és ebből még hasznot is húznak. Kösz, de én maradok az Eredeti Immortalnal, ezeket pedig megpróbálom elfelejteni.

960x639_23.jpg

Forrás és még több megbotránkoztató kép: Link
Képek: Ester Segarra


immortal abbath blackmetal? funny?



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása