2009.04.03. 15:00 – mista

A népszerű Kaiser Chiefs zenekar zenél ma Petőfin

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Ezen a héten is van Petőfi Rádió, és ezen a héten is van benne Eleven című műsor péntek este, úgyhogy aki nem talált ekkorra jobb programot magának, az tizenegytől éjfélig hallgathat koncertet ingyen és teljesen legálisan: ezen a héten a népszerű Kaiser Chiefs együttesnek az írországi Puchestownban, az Oxegen fesztiválon rögzített fellépését. A tovább után szokásunkhoz híven röviden bemutatjuk az együttest, úgyhogy akiknek erre szüksége van, feltétlenül kattintson.

Bár az öt főből álló brit zenekar 1997-ben alakult, igazán ismertek csak majd egy évtizeddel később, 2005-ben lettek, amikor megjelent első albumuk Employment címmel. A lemeznek igen nagy visszhangja lett a nemzetközi sajtóban, a Kaiser Chiefs egy csapásra az új évezredben megismert brit gitárzenekarok élmezőnyébe került, és nagyjából ettől kezdve állandó vendégei a jelentősebb zenei fesztiváloknak is.

2007-ben jelent meg a zenekar második nagylemeze, a Yours Truly, Angry Mob, ami szintén sikeresnek bizonyult a kritika és a közönség körében is. Olyannyira, hogy az album egy ideig vezette is a brit albumlistát, a rajta található Ruby című szám pedig még korábban eljutott a kislemezlista éléig. A lemezről ezután még több számot kimásoltak, ezek viszont már csak mérsékeltebb sikereket értek el, sőt, az utoljára kiadott Love's Not a Competition (But I'm Winning) csupán a 120. helyezésig vitte, ami a korábbi eredményeket és várakozásokat tekintve kifejezetten csúfos eredmény.

Mindez persze nem vette el a zenekar kedvét attól, hogy alig egy évvel később újabb albumot dobjanak piacra, ez volt a tavaly októberben megjelent Off With Their Heads, amiről már koránt sem lehet annyi jót elmondani, mint az első kettőről. A lemez egyértelműen csalódást váltott ki a kritikusokból, némileg még a rajongókból is, és tovább erősítette azt a már régóta hangoztatott véleményt, hogy a zenekarnak messze a debütáló korongja sikerült a legizmosabbra.

A Kaiser Chiefs ennek ellenére természetesen továbbra is rendszeres vendége a nemzetközi zenei fesztiváloknak, már nálunk is jártak a Szigeten, szokás szerint akkor, amikor eddig pályájuk leszálló ágában voltak, tavaly, a harmadik lemez megjelenése környékén, de jönnek hamarosan újra, június 19-én a Budapest Sportarénában fognak zenélni.

A ma esti Elevenben is egy tavaly nyári fesztiválkoncert hallható a zenekartól, amit az írországi Oxegen fesztiválon rögzítettek.


indie pop rock videó hír program kaiser chiefs mr2



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása