2010.11.21. 17:15 – AronH

Nem is vártunk sokat

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Hadouken! @ BCE Gólyabál, 2010.11.20.

Exkluzív helyszín, némi jóindulattal aktuálisnak nevezhető fellépő, koktélruhás lányok minden mennyiségben - azért bárhogy nézzük, még egy fanyalgásra erősen kapható kritikus figyelmét is felkelti az előbbi felsorolás. A BCE idei gólyabálja a főfellépő Hadouken!-nel ezt mind megígérte, és senki nem csalódott, de tegyük hozzá: nem is vártunk sokat.

Szerintünk: (2/5)
Szerintetek: (0/5)

pop hadouken koncertbeszámoló rave



2010.11.21. 14:00 – Dankó Gábor

Pink Floyd a dobok mögül

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A Moly könyves közösségi oldal volt olyan kedves, és felkért minket, hogy ajánljunk egy a profilunkba tartozó könyvet, és mivel egyre több ilyen témájú írás jelenik meg a témában magyarul is, örömmel tettünk eleget a felkérésnek. Az viszont némileg tán meglepő lehet, hogy Nick Mason 2005-ben megjelent Inside Out – Kifordítva című könyvét választottuk, ami első hallásra nem az a tipikus rockandroll-iromány. Hogy miért nem az? Hát, mert Mason az 1965-ben alakult, sokmillió lemezt eladó Pink Floyd dobosa volt, és erről a zenekarról nem a szex, drog, rock & roll jut eszébe az embernek, hanem inkább a kísérletezés, a néha már túlzott komolykodás, a monumentális konceptművek, magyarán inkább az unalom, már ami a zenészek életét illeti. Viszont aki emiatt az előítélet miatt nem foglalkozik a könyvvel, nagy élményt hagy ki. Masonnek ugyanis sikerült az egészet úgy leírnia, hogy az elejétől a végéig érdekes, sőt, izgalmas legyen. Alapból nagyon olvasmányos a szöveg, de a lényeg, hogy olyan időbe vezeti vissza az olvasót, amikor még az egész zenészlét teljesen más volt. Ráadásul mindezt úgy, hogy nem megy bele túlzottan a szakmaiságba, így azok is simán belekezdhetnek, akiket maga a zenei téma annyira nem is érdekel.


könyv rock pink floyd nick mason inside out



2010.11.20. 14:34 – lánggitár

Amikor a Kalevala találkozik a Bibliával

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Földrajzi értelemben érdekes trióval találkozhatunk november 21-én vasárnap a Diesel Klubban. Két finn és egy izraeli zenekar indult közös turnéra, aminek 19 európai város ad egy-egy estére átmeneti otthont. A turné apropója a szokásos, új lemezek kiadása volt, azonban a kalevala metal Amorphis esetében jelenleg a hagyományostól kicsit eltérő megjelenésekről beszélhetünk. 2009-ben jelentették meg Skyforger című stúdióalbumukat, majd idén, a 20 éves jubileumra kiadták életük első hivatalos DVD-jét, mintegy tisztelgésül önnön munkásságuk előtt, idén szeptemberben pedig jött a Magic And Mayhem – Tales From The Early Years című válogatás, amire felkerült néhány újonnan felvett dal az első három lemezről. A turné tehát ennek a húsz évnek az ünneplését szolgálja.


metál program death progresszív amorphis orphaned land



2010.11.19. 22:42 – Dankó Gábor

Még a Coldplayt is leverik

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Anathema @ Diesel Klub, 2010.11.18.

Koncert előtt már terjedtek a rémhírek, hogy az Anathema a jelenlegi turnén képes két és fél órán keresztül játszani, de még a rövidített bécsi fellépés is több volt, mint két óra, majdnem harminc dalt vesznek elő esténként, meg ilyenek. Legutóbb, mikor a hörgős death doomból induló, majd fokozatosan Pink Floyd-os, radioheades rockba váltó liverpooli zenekar Budapesten járt, akkor is két órát nyomott, de ott a végére kicsit már belefáradtunk a szomorúzenébe. Szóval lehetett tartani a koncerttől, mert pl. ha még a zenekarnak sincs kedve játszani, az az ő esetükben katasztrofális is lehet. Rutinból az ilyen emocionális zenét szinte képtelenség elnyomni, pláne ilyen hosszan, rögtön lejön, ha a csapatnak rohadtul nincs kedve az egészhez. Remény volt viszont, hogy Anathema szereti Magyarországot, tulajdonképpen még nem adtak rossz koncertet nálunk, úgyhogy ha félelemmel telve is, de optimistán hallgattuk a fellépés előtti Sigur Rós-dalt, amit egy, az angolok munkásságát az utóbbi pár évben csak ímmel-ámmal követő fiatalember új Anathema-szerzeménynek hitt az instrumentális részek alapján. Ha tévedett is, azért ez elgondolkoztató.

Szerintünk: (5/5)
Szerintetek: (5/5)

rock koncertbeszámoló anathema



2010.11.19. 16:25 – [MTI]

Búcsúzik a Barabás Lőrinc Eklektric

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Öt év intenzív koncertezés és két sikeres album után búcsúzik a Barabás Lőrinc Eklektric. A nu-jazz csapat a névadó trombitás más irányú zenei elképzelései miatt határozatlan ideig felfüggeszti működését.

Az Eklektric egy miniturné keretében zárja le pályafutását. A csapat a triphopos, kísérletező elektronikus tánczenét játszó Bin-Jip (róluk nemrég itt írtunk) és a dj-szettel készülő Nicola Conte olasz gitáros, producer, a nu-jazz mozgalom egyik meghatározó alakja társaságában december 3-án a Pécsi Est Caféban, 4-én Budapesten az A38 hajón, 6-án pedig Szegeden a JATE klubban ad koncertet. A dzsessz, az elektronika, a dub, a hiphop, a reggae és a french house elemeinek felhasználásával egyedi stílust kialakított Barabás Lőrinc Eklektric két héttel ezelőtt, november 4-én még a Művészetek Palotájában adott rendhagyó koncertet, amikor egy vonósnégyessel lépett színpadra.


mti jazz pop hír nujazz barabás lőrinc triphop barabás lőrinc eklektric



2010.11.19. 13:33 – SCs

A világ legunalmasabb jó zenekara

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Interpol @ Gasometer, Bécs, 2010.11.18.

Kiváló dalok, a Gasometert szinte dugig töltő, lelkes közönség, a kezdeti apróbb gyengélkedést leszámítva megfelelő hangzás, jó formában lévő zenekar – nagyjából ezek jellemezték napjaink egyik legcoolabb együttesének bécsi fellépését. Lehangolóan rossz koncert volt. Az Interpolt látni kell élőben, de soha többé nem akarom. Ennek így nincs semmi értelme? De van.

Szerintünk: (4/5)
Szerintetek: (3/5)

indie rock interpol koncertbeszámoló



2010.11.19. 11:50 – lánggitár

Újjáalakul a System Of A Down?

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Francis Zégut, a francia RTL2 rádió Pop Rock Station műsorának vezetője gyakorlatilag tényként közölte blogján, hogy jövő év június 6-án a System Of A Down fellép Párizsban. Ha ez igaz, akkor az azt jelenti, hogy a négy éve szünetelő együttes immár tényleg újjáalakul. Az évtized egyik meghatározó, örmény leszármazottakból álló, de amerikai rockzenekarja rajongóinak reményét erősíti, hogy Serj Tankian énekes még a nyáron azt nyilatkozta, hogy Shavo Odadjian basszusgitáros esküvőjén hosszú idő óta először mindannyian találkoztak, kiderült, hogy barátok maradtak, úgyhogy lényegében bármikor nekiállhatnak újra a közös munkának, viszont ezt nem fogjál elsietni, történik, mikor történik. Odadjian is nyilatkozott nemrég a Hustlernek, ahol elmondta, ha 2006-ban nem állnak le a System Of A Downnal, akkor valószínűleg ma már nem csak szünetről lenne szó, hanem tényleg nem létezne a zenekar. A sikerrel sok probléma is érkezett, elkezdtek egymás pénztárcájában turkálni, ki mennyit keres, és ezt rossz volt látni. Most viszont már minden ok, szóval ha elég éhesek lesznek, ha elég tüzet éreznek magukban, akkor ismét nekilódulnak. Mellesleg már több fesztiválfellépést is pletykálnak a fenti dátum köré, és ha tovább szőjük a konspirációs szálakat, belegondolva, hogy a Novarock is egy köpésre van időben a párizsi fellépéstől, akkor akár a magyar rajongók is reménykedhetnek.


rock metál hír system of a down



2010.11.19. 11:26 – lánggitár

Újra turnézik Amy Winehouse

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Bár minket közvetlenül nem érint, de mégis meglepő, hogy Amy Winehouse-szal kivételesen nem valami botrány történt, hanem egy zenével is kapcsolatos hírről számolhatunk be. A brit énekesnő ugyanis hosszú kihagyás után ismét elkezdi a koncertezést, kezdésként egy négy állomásos brazíliai körúttal, a soul aktuális kiskedvencének, Janelle Monáe-nek a társaságában. A visszatérés 2011 januárjában kezdődik. Winehouse idén októberben már adott egy meglepetés bulit, de ekkor csak négy dalt énekelt, köztük az Oasis Don't Look Back in Angerjének feldolgozását. További dátumokról egyelőre nincs hír.


pop hír amy winehouse



2010.11.19. 09:45 – mista

A lányok még mindig gyönyörűek - klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Van, aki bábokkal balhézik (Fujiya & Miyagi), van, aki az óceán mélyén kalandozik (Gorillaz), és olyan is, aki vegyesboltban köt szerelmet (Rihanna). Mások intim-agresszív viszonyba kerülnek nyers húsokkal (Simian Mobile Disco), ki sem látszanak a pszichedéliából (Zach Hill és Devendra Banhart), váratlanul letartóztatják őket (Plan B), egy halom gyönyörű nő között menőznek (N.E.R.D) vagy éppen első klipjükben köpködnek (Stiff Bastard). Erre a hétre nyolc videó jutott. Nézzük!


simian mobile disco klip rihanna gorillaz devendra banhart klipmegosztás n.e.r.d plan b stiff bastard fujiya & miyagi zach hill



süti beállítások módosítása