2011.06.03. 08:00 – Lángoló Gitárok

Magyarul énekel Pokolgépet a Hammerfall

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!


A magyar metálrajongók már biztosan felfedezték, hogy a svéd Hammerfall a most megjelent Infected lemezén Send Me a Sign címmel feldolgozta a Pokolgép 1991-es Hol van a szó dalát. A Lángoló Gitároknak viszont a fülébe jutott, hogy az angol nyelvű verzió mellett van magyar is, amit szintén a Hammerfall énekese, Joacim Cans ad elő, így meg sem álltunk addig, amíg meg nem kaparintottuk a dalt, most pedig borzasztó nagy örömmel jelenthetjük be a magyar metálballada svédek által prezentált premierjét. Természetesen alább meghallgatható az angol változat, valamint a Rudán Joe által énekelt eredeti is, illetve olvasható egy miniinterjú a svéd metálcsapat énekesével is, aki ráadásul Oscar Dronjak gitárossal ma este fel is lép a Pokolgép társaságában a csillebérci Metalfesten. Hát lehet ennél nagyobb boldogság bármilyen metálos számára? Nem nagyon.

Honnan ismeritek a Pokolgépet?
Sok-sok éve hallgatjuk őket. Még a kilencvenes évek elején mutatta egy barátom a zenéjüket, ő teljesen Pokolgép-függő volt akkoriban. Oscar is nagy rajongójuk, és ez az a zenekar, akik egyesítik a hatásainkat, mind a zenélés, mind a dalszerzés terén.

Miért pont ezt az 1991-es dalt választottátok, és nem valami még korábbi szerzeményt?
Számunkra ez a Pokolgép klasszikus időszakát jelentette, és ez az egyik legnagyobb ballada, amit valaha írtak. Ráadásul tökéletes a Hammerfall számára.

Ki fordította a szöveget?
Egy barátom volt, akinek magyarok a szülei. Ő próbálta angolul is megragadni azt az érzést, amit a dal közvetít. Rengeteg időt fektettünk bele, próbáltunk az eredeti szöveg által inspirálva valami újat alkotni. Annak idején, mikor először hallottam a dalt, valami különleges érzés fogott el, ezt akartam újra átadni.

Magyarul is felvettétek a dalt. Nehéz volt előadni?
A legkeményebb dal volt ilyen szempontból, amit valaha rögzítettem. Fonetikusan le kellett írnom minden szót, hogy a lehető leghűségesebben énekeljem el. Biztos van jó pár hiba a kiejtésemben, de mindenkinek tudnia kell, hogy megpróbáltam a legjobbat.

Ma este játszani fogjátok a dalt a Pokolgép vendégeként a Metalfesten. Magyarul vagy angolul adjátok elő?
Keverve a kettőt. Nagyon különleges, egyszeri alkalom lesz ez a közös fellépés kifejezetten a magyar metálrajongók számára.

Más dalt is előadatok együtt?
Igen, tervezünk többet, de nem akarom lelőni a poént.

Ismertek más magyar zenekarokat is?
Összeakadtunk néhánnyal a magyar fesztiválfellépéseink során, de igazából a magyar metál királyain, azaz a Pokolgépen kívül csak az Ektomorfot és a Kalapácsot ismerem.


interjú metál exkluzív hammerfall pokolgép



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása