2011.08.05. 11:40 – Lángoló Gitárok

Elhunyt Kepes Róbert basszusgitáros

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!


Csütörtökön váratlanul elhunyt Kepes Róbert basszusgitáros, aki olyan zenekarokban játszott karrierje során, mint a Felkai Jam, a Palermo Boogie Gang vagy Ferenczi György Herfli Davidsonja. - írja a Life.hu. "Magyarország egyik legkiválóbb zenésze volt. Olyan belső lüktetéssel és ritmusvilággal rendelkezett, mint senki más. Minden általa játszott hangnak külön élete volt. Nem mellesleg nagyon jó ember volt, aki soha senkinek nem ártott. A zenének és a családjának élt. Nagy veszteség a halála." - nyilatkozta Kepesről barátja Ferenczi György. Kepes Róbert 47 éves volt. (Fotó: Császár Márta)

Podlovics Péter nekrológja:

Kepes Róbert 1964 - 2011

Tegnap délután elment egy kiváló basszusgitáros. Nem arról ismertük, hogy kijátsza a közönség szemét, nagy ívben tett az ilyesfajta öncélú magamutató cirkuszra. Ezzel szemben viszont rendelkezett a zenészek számára legfontosabb kinccsel: saját sound-ja volt. Ha ő állt a színpadon, azt azonnal meg lehetett hallani. Teljesen mindegy volt, hogy egy apró kis gyakorló erősítőn vagy egy 8x10-es Ampegen játszott, a "sound" mindig ugyanaz maradt.

Anno a Palermo Boogie Gang tagjaként lett országszerte ismert, majd hamarosan hazánkon túl is fogalom lett a neve. Alapító tagja volt a Herfli Davidsonnak, több, mint 20 éve Ripoff Raskolnikov elválaszthatatlan partnere, szintén hosszú ideje a Felkai Band meghatározó tagja és a sort folytathatnánk még sokáig. Sok sztárral muzsikált együtt, mégis számtalanszor előfordult, hogy a koncert utáni dícséretek nem a főhősöknek szóltak, hanem a szolid alapokat emlegette mindenki. Fifivel illetve Gyenge Lajossal közösen olyan ritmusszekciót alkottak, ami fogalom lett.

Tucatnyi tanítvány nőtt fel a kezei alatt, akik mára elismert élvonalbeli zenészek. Türelemmel, de könyörtelen következetességgel tanított.

Imádott sakkozni, szinte mindent tudott az időjárásról, földrajzról. Mániákus gyalogló volt, jól vezetett, de ennek ellenére inkább átsétált a város másik végébe, mint, hogy autóba üljön.

47 éves volt, 3 gyereke és a felesége most biztos nagyon nehezen tudja feldolgozni azt a hatalmas hiányt, amit hagyott maga után. Sajnos a zenei életben ugyanígy betöltetlen marad ez az űr.


hír gyász blues kepes róbert



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása