2011.09.01. 11:25 – gihi

Mostanra felnőttem a feladathoz – Odett-lemezpremier és -interjú

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!


Szeptember másodikán, tehát holnap jelenik meg (Polgár) Odett második nagylemeze, az immár Go Girlz nélkül készült Hanyatt, Homlok, Egyenes. A Lángoló Gitárok most meghallgathatóvá tette az egész albumot, plusz egy interjút is készítettünk Odettel így a pénteki Gödör klubos lemezbemutató előtt egy nappal.

Hogyan telt a nyarad?
Munkával, főként a lemez felvételeivel és mindennel, ami zenével kapcsolatos. Koncerteztünk, fesztiváloztunk, jártunk a VOLT Fesztiválon és a Szigeten is. Kipróbáltuk az új dalokat is, szerencsére sikerük van.

Miben tértek el a második lemez munkálatai az elsőtől?
Ezen a lemezen már komoly zenei producerrel dolgoztunk, Takács Zoltán Jappánnal (Heaven Street Seven, Soerii & Poolek), aki sokat segített a számok átgondolásában. Több felől kaptam meg korábban, hogy a Sziámi folytatását érzik az Odett és a go girlz!-ben, ezt segített feloldani az ő munkája. A szövegeken továbbra is lehet gondolkodni, de az nem baj!

Polgár Péter és Müller Péter miatt emlegették nyilván rengeteget a Sziámit. Édesapádban sem volt sosem olyan szándék, hogy azt akarta folytatni?
Nem, egyértelmű volt az első perctől, hogy azt teljesen lezárta. A Péter viszont, önmaga maradt, és bár rám írt szövegeket, azok gondolatiságába ő is bekerült. Ettől függetlenül minden általa írt sor át kellett menjen az én szűrőmön is.

De most egy új szövegíród is lett! Ki ő?
Pater Sparrow, aki a Vesztőhely című klipemet is rendezte és valószínűleg egy hónap múlva megint együtt forgatunk egy új videót a Van az a pillanat című számhoz, aminek a szövegét is ő írta.

Mi vesz rá egy rendezőt a dalszerzésre?
Inkább ki, én!

És most te is írtál szöveget, mégpedig angolul, miért nem magyarul?
Nagyon sok inspirációm jött a Realistic Crew-ból, ott kezdtem el először igazán kreatív munkát végezni. Ez olyan részemet nyitotta meg, amit mindenképpen folytatni akartam és ezért nagyon hálás vagyok nekik. Egyelőre nem találtam meg magamban, hogy magyarul hogyan tudnék kibontakozni.

Te időközben egy érett nővé váltál, de a zenéden mégis inkább fiatalítottatok?
Az érettségemtől még fiatalnak érzem magam, inkább arról van szó, hogy nagyobb harmóniába került a zene a tudatosabb hozzáállásomnak köszönhetően. Az első két lemezről megszokott autentikus alternatív rockzenét beoltottuk poppal. Jappán munkáját dicséri, hogy kapott egy kis 2011-et a lemez, ami nagyon jót tett neki.

Ha le kellene írnod az új album hangulatát, mit mondanál?
Nagyon más minden dal, a lemez hozzám illően lett eklektikus. A hangzás és az emocionális skála is eszerint van leterítve.

Milyen hangulatban született meg a Reach Out?
Feküdtem az ágyon és takarítanom kellett volna, de helyette elkezdtem énekelgetni. Tele van a fejem dallamötletekkel, és ezeket folyamatosan felveszem. Egyszer lehet lesz is belőlük valami. Majd valamikor szeretnék egy teljesen szóló anyagot, amiben kizárólag én csinálok mindent.

A tíz dal között van egy remix is, kit kértetek fel, hogy készítse el?
KurioUus-t, aki dolgozott már többek között a Soerii & Poolekkel és a Supernemmel is. A Miért kell komolyan eredeti verzióján éreztem, hogy jól feldolgozható. Úgy képzeltem, hogy teljesen kitekerjük és ez sikerült is.

Hogyan működik egy apa-lánya kapcsolat egy zenekaron belül?
Vannak ízlésbeli különbségek, de frusztrációval nem jár. Nyilván a korkülönbség miatt vannak félreértések, de ezekre szükség van. Hozzá nem úgy jutnak el az újdonságok, ahogyan hozzám. Jappi közvetített közöttünk, de nem mondanám, hogy bármilyen konfliktusunk lett volna. Szóval működik!

Az évek alatt elkopott a neved fele és mostanra csak Odett maradt. Ezek szerint már bátran ki mersz állni egyedül is mindazért, amit képviselsz?
Egy 18 éves lány, akinek készül a nagylemeze, nem tud úgy tárgyalni a kiadóval, a szövegírókkal, ahogyan a nála idősebbek, még akkor sem, ha határozott elképzelése van, mert nem veszik komolyan. Kicsit a világ hibája is, hogy csak arra figyelnek aki határozott. Mostanra felnőttem a feladathoz. Ez a négy év, ami eltelt, tele volt tapasztalatokkal. Most már akármilyen megjegyzést kapok, azt mindig pozitívan próbálom megélni és a saját lelkiismeretemre hallgatok!

Mivel készültök a pénteki lemezbemutatóra?
Leginkább zenével, amit aztán haza is lehet vinni, mert a belépő mellé mindenki megkapja majd az új lemezt.


interjú pop exkluzív odett lemezpremier



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása