2011.04.09. 11:30 – mista

Szex, vér, Armageddon - klipmegosztás (18+)

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Eheti, keretes szerkesztésű válogatásunkban Britney Spears és Katy Perry is megmenti a Földet a maga módján, hangszerboltot foglal el a Pains of Being Pure at Heart, Jason Forrest klipjében pedig dús hajú férfiak plázában párbajoznak. J Mascis új lemeze akusztikus, új videója meg animációs, az Agregator zenekar a Fekete Zajon zenél, a Volbeat klipjében pedig egy szellemmotoros után gyullad fel az aszfalt. Mindezek mellett pedig itt az új Pain of Salvation-klip, amiben vérfürdőbe torkollik egy heves szeretkezés. Egy hét kihagyás után, ezúttal nyolc videóval, újra itt a klipmegosztás!


britney spears klip kanye west volbeat agregator katy perry pain of salvation klipmegosztás the pains of being pure at heart j mascis floria sigismondi jason forrest



2011.04.09. 02:24 – Winkler Róbert

Kerry, irgalmazz!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Slayer, Megadeth @ Papp László Budapest Sportaréna, 2011.04.08.

IV0C0863
Nagy dolog ez, feleim, hogy a metál beveszi a BS-t – Slayer volt már Szigeten nagyszínpados, de a fesztivál mindig más, most majd elválik, tud-e annyit önállóan két ekkora banda. Kint nincsenek sokan. Bent se, mármint a körfolyosón. Ez akkor egy dolgot jelenthet: mégsem vagyok még öreg. Az öregség fő ismérve ugyanis, hogy az ember kedvenc zenekaraiból királyi televíziós kulturális magazinok főcímzenéje lesz, vagy ugyanezek a bandák megtöltenek egy stadiont. Ebből a szempontból a Papp László Sportaréna nálam stadionnak számít. Aztán rájövök, hogy a BS nézőterére vezető ajtók úgy vannak becsukva, mintha még be is lennének hegesztve, de valójában nyitva vannak, és odabent már egész szép a tömeg. A BS egy részét elrekesztették, de szerencsére csak a kisebbik részt, úgyhogy nem annyira ciki, bár én simán el tudtam volna képzelni, hogy ez a páros képes megtölteni a Papplacit.

Szerintünk: (5/5)
Szerintetek: (4,8/5)

metál koncertbeszámoló slayer thrash megadeth



2011.04.08. 15:20 – gihi

Nem engedünk az elképzeléseinkből – Does It Offend You, Yeah?-interjú

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!


A Does It Offend You, Yeah? bécsi koncertje után már megérkezett Budapestre és még mielőtt elindultak volna várost nézni Dan Coop billentyűs gyorsan és röviden válaszolt néhány kérdésünkre, a turnéról és a második lemezről. Egyelőre valahol a városban kószálnak, de este a Dürer kertben lépnek fel a Radio Panic és a Neo társaságában.


indie interjú pop rock does it offend you yeah



2011.04.08. 13:49 – lánggitár

Egy torony lesz a Sziget jelképe

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Idén is a Vodafone lesz a Sziget Fesztivál főszponzora. A tavalyi újítások, úgy mint sms-es kávéautomata, percalapú jegy stb., megtartása mellett idén elsősorban a mobilnetezésre helyezik majd a hangsúlyt, így a Sziget területén 21 mbit/sec sebességre képes „mobilinternetes szupersztrádát” hoznak létre az okostelefonnal rendelkező látogatók részére.


fesztivál sziget hír



2011.04.08. 11:53 – lánggitár

Halasztják Bryan Ferry turnéját

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!


Ahogy arról hírt adtunk, Bryan Ferry április 29-re tervezett budapesti koncertje is veszélybe került azzal, hogy az énekes egyelőre meg nem nevezett egészségügyi problémával kórházba vonult. Az információk szerint Ferryt azonnal ellátták az orvosok, és már semmi baja nincs, úgy volt a koncertek is mennek tovább, de most mégis kiderült, hogy rövid pihenést javasoltak neki, ami miatt az egész turné el lett halasztva, mivel Ferry kizárólag százszázalékos fellépéseket szeretne adni. Emiatt aztán most tavasszal nálunk sem lép fel a Roxy Music énekese, ősszel viszont igen, ugyanis közben már kiderült, hogy 2011. szeptember 21-re tolódott a Papp László Sportarénába tervezett koncert, ahol természetesen érvényesek lesznek a már megvásárolt, eredeti időpontra szóló jegyek is.


pop koncert hír brian ferry



2011.04.08. 09:27 – lánggitár

Mégsem lesz Stone Roses

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Ahogy arra valahol számítani lehetett, a brit bulvár által terjesztett sokadik Stone Roses-újjáalakulásról szóló pletyka is hamisnak bizonyult. A hír szerint a manchesteri zenekar két feje, Ian Brown énekes és John Squire gitáros a basszusgitáros Gary "Mani" Mounfield édesanyjának temetésén találkozott, és 15 év rossz viszony után végre kibékültek, és szinte kanyarban van az idei közös zenélés. A több reménykeltő nyilatkozattal is körülvett történetből csak annyi igaz, hogy mindketten ott voltak a temetésen, és beszélgettek: "Az hogy két egykori barát 15 év után összejön, hogy leróják tiszteletüket anyámnak nem azt jelenti, hogy összeáll a Stone Roses. Menjenek már a picsába és hagyjanak minket békén!" - fakadt ki Mani. Az angolok 13 éves pályafutásuk során mindössze két stúdiólemezt jelentettek meg, ebből különösen az az 1989-es első vált akkora klasszikussá, ami miatt azóta is várja a közönség a visszatérést.


indie pop rock hír the stone roses



2011.04.07. 17:42 – lánggitár

Does It Offend You, Yeah? a Dürerben

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A nemrég általunk is méltatott Stylewalker Massive névre hallgató bulisorozat második estéjére is érdemes ellátogatni annak, aki képben akar lenni, mire ugrálnak nyugaton. A baromi menő névvel rendelkező angol Does It Offend You, Yeah? 2008-as első lemeze egyaránt célbaért az épp csúcson lévő french house rajongóinál, és az anglomán indie arcoknál is, és bár az nb1-be nem sikerült beküzdeniük magukat, elég masszív, és eklektikus táborral sikerült megjegyeztetniük a nevüket. Nem is olyan rég jelent meg a visszatérő Don't Say We Didn't Warn You lemezük, ami bár kritikusunknak nem nyerte el maradéktalanul a tetszését, szinte biztos hogy a közönség ezzel mit sem törődve táncol az olyan szinte szándékosan részegeknek írt dalokra, mint a The Monkeys Are Coming, vagy a bemutakozás húzódala, a Let's Make Out. Ezúttal magyar vonalról is igazi érdekességet kapunk: a Neo is itt mutatja be a régóta készülő Pictures című új lemezét, ami még mindig csak a negyedik tőlük, az estét pedig a hasonló vonalon mozgó Radio Panic nyitja holnap, tehát április 8-án este 9-től.


ajánló koncert does it offend you yeah neo panic radio



2011.04.07. 15:20 – AronH

Szívtipróból nagybácsi

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

The Raveonettes – Raven in the Grave
(Vice)

A Raveonettes mellett szinte észrevétlenül repült el az elmúlt tíz év, ami jórészt betudható az egyszerre minimum két idősíkba visszarévedő zenéjüknek, de annak is, hogy a pályafutásuk ugyanúgy nélkülözi a mélypontokat, mint a kiugró pillanatokat. Az mára teljesen nyilvánvaló, hogy a korai kétmillió dolláros lemezszerződés és általános hype nem került igazolásra. Sosem lettek igazi mainstream nevek, hiába relatíve széles a rajongótáboruk, ez azonban valószínűleg csak olaj a tűzre a keserédes, és esetenként kimondottan sötétbe forduló zene számára, ami felől sosem lépnek másfél lépésnél messzebb. Így most sem. Ellenben még kevesebb az önfeledt pillanat, több az önmarcangolás, és kevésbé van mindez becsomagolva zenei ideológiába. Ezúttal kendőzetlenül szenvednek.

Szerintünk: (3,5/5)
Szerintetek: (3,5/5)

lemezkritika indie rock the raveonettes



2011.04.07. 10:31 – lánggitár

Összeállhat a Stone Roses

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A Sun értesülései szerint minden akadály elhárult a régóta várt Stone Roses-újraegyesülés előtt. A gondokat eddig mindig az jelentette, hogy az azóta szólóban dolgozó Ian Brown, és a gitáros John Squire között elsimíthatatlan ellentétek feszültek, de most a basszusgitáros Mani édesanyjának temetésén mindketten részt vettek, és "elásták a csatabárdot". "Ez egy érzelmi egyesülés volt. Nem hangzottak el nagy szavak. Egy szívmelengető összeborulás. Sok mindent helyre kellett hozniuk, és azóta rendszeres kapcsolatban vannak." - nyilatkozta egy jelenlévő. Ha ez igaz, komoly esély nyílik rá, hogy ismét aktualitásként beszélhessen a világ britek egyik szent tehenéről, mivel a dobos Reni, és a jelenleg Primal Screammel születésnapozó Mani is pozitívan nyilatkozott korábban az ismételt összeállás ötletéről. A hírt amúgy fenntartásokkal kell kezelni, a Sun információi ugyanis elég gyakran ellentétben állnak a valósággal.


pop rock hír the stone roses



süti beállítások módosítása