2011.01.16. 10:00 – mista

Filmezünk az ágyban? - klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Íme, megérkezett 2011 első rendes klipmegosztása! Az elmúlt hetekben volt karácsonyi kiadás, szilveszter edition és best of 2010 is, úgyhogy már nagyon itt volt az ideje, hogy újra visszatérjünk a megszokott kerékvágásba. A hosszú szünet miatt eheti válogatásunk nagyjából duplája a megszokottnak, egy tucatnyi új klipet válogattunk össze 2010 legvégéről és az új év elejéről, ezeknek több mint a fele ráadásul magyar, úgyhogy, ha tovább jellemeznénk, még be kéne vallanunk, hogy igazából ez is egy rendhagyó kiadás. Itt az új Dimmu Borgir- és Crowbar-klip, acid house-szal és 90-es évekkel kezdi az évet a Hercules & Love Affair, önmagát nézi a Deerhoof ázsiai énekesnője, gyártelepen mászkál a The Radio Dept., öltönyös rókának okoz örömteli pillanatokat az EZ Basic. Ezek mellett első klipjét mutatja be a Zeropozitive, a Kesh, a The Pills és a Konyha zenekar is. Sőt, itt van Fluor és SP, akik hihetetlen sebességgel döntögetik a (haha, nem, hanem a) hazai YouTube-rekordokat.


konyha klip fluor dimmu borgir sp deerhoof ez basic hercules and love affair klipmegosztás the pills crowbar till we drop radio dept kesh zeropozitive



2011.01.15. 17:59 – SCs

A Voivod él és örök

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

E Force 2E-Force, Mörbid Carnage, Megazetor @ 2011. 01. 14., Tündérgyár

Ha egy zenekart elhagy egy jó énekes, a legtöbb esetben a zenekar is megszűnik. Ha ezt a zenekart Voivodnak hívják, nemhogy nem múlik ki, de két testben él tovább. Az egyik test most Budapesten járt.

Nem lehet elégszer leírni, elmondani, hogy a kanadai Voivod a világegyetem egyik legjobb, legkreatívabb metálzenekara. A thrashből – sőt, ha az 1984-ben megjelent első nagylemezre, a War And Painre gondolunk, a punkból – kiindulva olyan különleges, semmihez nem hasonlítható zenét és hangzást sikerült létrehozniuk, ami utánozhatatlan. Mert az megesik, hogy zenészek, rátalálva az isteni szikrára, összehoznak egy-két-pár jó lemezt, de hogy egy több mint huszonöt évet átölelő diszkográfiában ne legyen igazán gyenge darab, csúcspont viszont annál több, nos, az ritka, mint a színes bőrű jégkorongos (ha már Kanada). Mindebben, főleg az egyedi hangzás kialakításában, elévülhetetlen érdeme volt az alapító-fő dalszerző-gitáros Dennis D’Amournak, azaz Piggynek, így amikor ő 2005-ben eltávozott közülünk, hihettük azt, hogy soha többé nem látjuk színpadon a Voivodot.

Szerintünk: (5/5)
Szerintetek: (0/5)

metál voivod koncertbeszámoló megazetor e force morbid carnage



2011.01.14. 12:28 – lánggitár

Homofób tartalma miatt betiltottak egy Dire Straits-slágert

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Mostantól, ha bármelyik kanadai rádió játszani akarja a Dire Straits Money For Nothing című slágerét, csak bizonyos feltételek mellett teheti. Egész pontosan a faggot szót kell eltüntetni a 26 éves szerzeményből, amit a homoszexuális emberekre szoktak használni az angol nyelvben. Egy rádióhallgató tett feljelentést a Canadian Broadcasts Standards Council-nál, akik helyt adtak a panasznak, és mostantól hivatalosan sem lehet az eredeti verziót használni Kanadában. Szerintük a faggot szó akkor még talán nem volt a melegekre nézve pejoratív, mikor a dal született, ma már azonban kizárólag támadó jelleggel használja mindenki, így sérti a homoszexuális közösségeket. A dalt amúgy sok rádió már régen megvágva játssza.


pop rock hír dire straits



2011.01.14. 10:30 – lánggitár

Hip-hop lemezt készít a Big Pink

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A 2009-es nagysikerű bemutatkozás után nemrég belekezdett második lemezének felvételeibe az angliai Big Pink. Milo Cordell gyorsan tett is az egyelőre csak vázlatokban létező hanganyagra egy furcsa megjegyzést: "Távol akarjuk tartani magunkat a sablon nyilatkozatoktól, amikor fehér középosztálybeli zenekarok elmondják, hogy ők rap hatásokat is felmutatnak, de ez van, mi egy hip-hop lemezt fogunk csinálni. Ugyanúgy lesz hip-hop, ahogy a maga módján a Massive Attack, vagy a Portishead is az." - mondta a Big Pink multiinstrumentalistája. A nyilatkozat úgy tűnik komoly, hiszen állítólag a legnagyobb hatással msotanában Dr. Dre, és Eminem voltak rá. A második Big Pink lemezről egyelőre csak annyi konkrétumot tudni, hogy a Florence and the Machine, és a Babyshambles mellől ismert Paul Epworth producer segítségével készül.


indie hírek the big pink



2011.01.14. 08:01 – lánggitár

Új Voivod-stúdiólemez idén

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Michel "Away" Langevin dobos szerint idén nem csak, hogy megjelenik egy Voivod-koncertlemez, de a kanadai zenekar kijön egy vadonatúj stúdióalbummal is. Maga az élő felvétel még nem annyira különleges, a stúdió viszont annál inkább, ugyanis Denis "Piggy" D'Amour gitáros 2005-ös halála után a cyber thrash csapat már két lemezt is megjelentetett a néhai zenésztárs kompletten feljátszott dalötleteire építve, ami után az eredeti tervek szerint befejezték volna a Voivod történetét. A régebbi interjúk alapján már csak egy nagyon személyes és rendkívül sötét felvétel áll rendelkezésre Piggytől, amit a csapat nem akar kiadni, a befejezés terve viszont egyelőre nem látszik megvalósulni. Magyarán az idei lemez lesz az első, amit nem Piggyvel, hanem az új gitárossal, Daniel Mongrainnel ír majd a zenekar. Ma este amúgy élőben is el lehet kapni jó pár Voivod-dalt a Tündérgyárban az E-Force előadásában.


metál hír voivod



2011.01.13. 14:20 – lánggitár

Szólólemezt ad ki a Dinosaur Jr frontembere

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

J Mascis, a Dinosaur Jr híresen őrült főnöke március közepén jelenteti meg első saját neve alatt futó lemezét. Mivel a Dinosaur Jr-ben is szinte minden az ő ötletei körül forog, felvetődhet a kérdés, hogy miért van szükség más névre: "Nagyrészt akusztikus lemez lesz. Lesz húzása, de akusztikus úton. Dobok sem lesznek rajta, mindössze egy olyan dal van, amiben szerpel egy csörgődob. Ezt már korábban elhatároztam. Általában szeretem a dobokat, de ha nincsenek, az egész más megvilágításba helyezi a zenét, és könnyebbé teszi megtartani az eddigiektől eltérő megszólalást." - mondta Mascis. A Several Shades of Why címet kapott albumon több vendég is feltűnik, például Kurt Vile, a Band of Horesos Ben Bridwell, vagy a Broken Social Scene-ből ismert Kevin Drew. A hivatalos megjelenés március 14, ezt előzi meg egy február 28-án kikerülő single, amit a Not Enough-hoz készítettek.


indie rock hír dinousaur jr



2011.01.13. 10:15 – lánggitár

Az Erő és a Voivod

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Január 14-én pénteken az E-Force lép fel a Tündérgyárban. „Jó. És?” – kérdezhetik most nagyjából sokan. És ez az E-Force zömében Voivod-dalokat játszik majd egy volt Voivod-énekessel a fedélzeten. Akinek erre nem nyílik ki az eddig álmosan hunyorgó szeme, valószínűleg nem gondolja úgy, hogy a Voivod minden idők talán legjobb metálzenekara. Mi viszont így gondoljuk, úgyhogy ez a viszonylag későn bejelentett koncert máris az év egyik legfontosabb eseményévé lépett elő, még ha a szervezők saját bevallásuk szerint 30-60 embert várnak is rá.


metál program voivod e force



2011.01.13. 09:19 – lánggitár

Új Burzum-lemez márciusban

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Varg Vikernes nem sokkal a börtönből való szabadulása után felvette a Lángoló Gitárok által is nagyra értékelt Belust, most pedig bő egy évvel az után kiadja a Fallent. Vikernes az új Burzum-lemezt a Belus és a debütáló, 1993-as Det som engang var közé helyezi el zeneileg, de minden tekintetben sokkal kísérletezőbb volt most, mint eddig. Ígérete szerint sokkal dinamikusabb lesz az album, mint a tavalyi, mivel úgy keverték, mintha klasszikus zenét csináltak volna, szövegileg pedig szintén az első Det som engang var-hoz tudná hasonlítani a sok személyes mondanivaló miatt, de azért a mitológiát sem hanyagolta. Ahogy ambient is lesz majd a lemezen egy rövidebb intro és egy hosszabb levezető formájában, de a zene lényegét továbbra is a black metal adja majd.


metál hír black burzum



süti beállítások módosítása