2011.08.07. 17:00 – mista

Formás seggek. Mi kell még? - klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Calvin Harris közelebb hozza egymáshoz az embereket, a Ladytron tagjai furcsa ruhákban és maszkokban mászkálnak, a New York-i Vivivan Girls hetvenes-nyolcvanas éveket idéző klipjében fiatal lányok a szívügyeiket tárgyalják ki. A Realistic Crew új videójában Polgár Odett torzul el éneklés közben, az Uzipov pedig elkészítette azt a szemet gyönyörködtető klipet, amibe egyszerűen nem lehet belekötni, gondoltuk mi, aztán kiderült, hogy mégis. Ráadásként pedig itt a Foo Fighters hihetetlenül menő garázsturnéját bemutató negyvenperces koncertfilm is.


klip klipmegosztás



2011.08.05. 16:00 – lánggitár

Fish-koncert és ingyen lemez

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

1999-ben a Fish! a Zöld Pardon történetének első koncertjét adta. Azóta történt pár dolog, lassan a Zöld Pardon helyén is csak egy zászló fog állni, de előtte még visszatér a zenekar, hogy ismét megugráltassa az egybegyűlteket. Külön emeli a rangot, hogy jó ideig ez lesz az utolsó fővárosi Fish!-koncert, ugyanis a zenekar nagyban dolgozik a Sav munkacímet viselő új lemezén, amiről nem mellesleg több dalt is eljátszanak majd augusztus 6-án, amit ráadásul egyetemi diákigazolvánnyal ingyen látogathatunk meg! A zenekarhoz kapcsolódó hír, hogy mostantól bárki ingyen letöltheti a 2009-ben megjelent, azóta hiánycikké vált Csinálj egy lemezt! című albumukat. Ehhez mindössze erre a linkre kell kattintani.


pop rock program fish



2011.08.05. 15:24 – lánggitár

Hidegvágás hangrendszerrel - Dean Rodell és DJ Thrasher a hajón

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Előre szólunk, ez nem egy sima drum&bass buli lesz. Augusztus 6-án szombaton a neves mészáros magyarjaink (Migu, Samulkow és Savage) mellett a nehézsúlyú elektronikus zene két kulcsfigurája fogja próbára tenni az A38 kiváló hangrendszerét.

Thrasher saját kiadóján, a PRSPCT-en pár év alatt megmutatta, hogy a csipetnyi hardcore-ral felütött sötét drum&bass mennyi lehetőséget rejt magában, és húszon felüli kiadványszámnál tartó katalógusával egyenletes minőséget tud produkálni. A kiadóhoz kapcsolódó előadókra épülő bulikból egy Therapy Sessions-szintű partisorozat nőtte ki magát, persze óriási az átfedés, maga a profil mégis eltér helyenként.


program elektro dean rodell dj thrasher



2011.08.05. 12:45 – Lángoló Gitárok

Megjelent a Lángoló Gitárok magazin negyedik száma

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Címlapon az idén huszadik születésnapját ünneplő Quimbyvel megjelent a nyomtatott Lángoló Gitárok magazin negyedik, augusztus-szeptemberi száma. Az újságban Kiss Tibiéken kívül interjú olvasható többek között a Deftonesszal, a Soilworkkel, Vértes György fotóssal, az Intim Torna Illegállal, a Neóval, a Killakikittel, Alba Hysenivel, Szabó Balázzsal, Indián kliprendezővel, illetve a legendás Tizedessel, akivel a Suicidal Tendencies kapcsán beszélgettünk.

Rajtuk kívül írtunk még a harmincéves karrierje során idén nyáron először hazánkban zenélő Prince-ről, a koncertjének helyet adó Sziget fesztiválról, a Bizottságról, a Horrorsról, Britney Spearsről, a Morbid Angelről, a Slap In The Bass-ről, a Hauntedról, meg persze egy csomó friss lemezről és programokról, könyvekről plusz egy rakás mindenről, amit most csak azért sem fogunk felsorolni. Az ingyenes Lángoló Gitárok magazint a szokásos prémium kivitelben lehet megtalálni a szokásos helyeken. Ha esetleg elfogyna, jövő héten megy a következő kör, sőt, a Szigeten is beszerezheti az, aki igazán ügyes.

Ezen kívül pedig mostantól elérhetőek a korábbi számok digitális formában! A .pdf-fájlokat ide kattintva lehet letölteni, hamarosan pedig találunk nekik egy könnyen elérhető állandó helyet is! Jó szórakozást!


indián magazin britney spears bizottság soilwork prince quimby deftones horrors neo offline szabó balázs morbid angel intim torna illegál tizedes vértes györgy killakikit alba hyseni



2011.08.05. 11:40 – Lángoló Gitárok

Elhunyt Kepes Róbert basszusgitáros

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!


Csütörtökön váratlanul elhunyt Kepes Róbert basszusgitáros, aki olyan zenekarokban játszott karrierje során, mint a Felkai Jam, a Palermo Boogie Gang vagy Ferenczi György Herfli Davidsonja. - írja a Life.hu. "Magyarország egyik legkiválóbb zenésze volt. Olyan belső lüktetéssel és ritmusvilággal rendelkezett, mint senki más. Minden általa játszott hangnak külön élete volt. Nem mellesleg nagyon jó ember volt, aki soha senkinek nem ártott. A zenének és a családjának élt. Nagy veszteség a halála." - nyilatkozta Kepesről barátja Ferenczi György. Kepes Róbert 47 éves volt. (Fotó: Császár Márta)

Podlovics Péter nekrológja:


hír gyász blues kepes róbert



2011.08.04. 16:00 – Hirdetés

Tiga és Richard Dorfmeister a Coke Clubban

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Ha az időjárás nem is feltétlen, de a Coke Club ezen a hétvégén is sokszínű programmal gondoskodik arról, hogy nyári hangulat legyen a Balaton partján. Csütörtökön az Animal Cannibals, pénteken egy egész napos minifesztivál keretében a Monitor Open Air, szombaton pedig két világsztár DJ, az emlékezetes klubhimnuszokat jegyző kanadai Tiga, valamint a sokoldalú osztrák Richard Dorfmeister fűti fel a fehér homokot a közönség lába alatt.


hiphop hír house elektronikus tiga electro coke club elektro animal cannibals coyote dandy chriss richard dorfmeister kruder & dorfmeister



2011.08.04. 12:35 – lánggitár

Képregény készül a Smiths dalaiból

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Unite and Take Over: Comic Stories Inspired By The Smiths címmel képregénykötet jelenik meg novemberben, aminek érdekessége, hogy a '80-as évek egyik legmeghatározóbb zenekarának, a Smithsnek adaptálja egyes dalait. Az ötletgazda, Shawn Demumbrum 13 író-rajzoló párost kért fel, hogy dolgozzanak fel egy-egy Smiths-dalt. A pontos lista még nem ismert, de annyi biztos, hogy köztük lesz a Girlfriend In A Coma, és a How Soon Is Now. A november 4-én egy képregénykiállításon megjelenő kiadvány készítői hangsúlyozták, hogy nem csak a dalokban elmesélt történetek lerajzolásáról lesz szó, sokkal inkább inspirációnak használták őket.


indie morrissey the smiths hír



2011.08.04. 09:48 – Hirdetés

Kit néznél meg a Szigeten ingyen?

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Van nekünk két darab kétszemélyes, bármelyik napra beváltható belépőnk a jövő héten kezdődő Sziget fesztiválra, amit most el szeretnénk játszani. A nevezés menete a következő: meg kell keresni a Lángoló Gitárok Facebook oldalán a jelen poszt címében is olvasható kérdést, be kell írni a választ alá, erről screenshotot kell készíteni, majd ezt a képet el kell küldeni az info@langologitarok.hu címre. Sorsolás csak azok között lesz augusztus 7-én, akik a levél tárgyához beírják, hogy Lángoló Sziget játék 2011.
MEGVANNAK A NYERTESEK: Mender Szilvia, Kalapos Krisztián. Gratulálunk nekik, és jó szórakozást!


játék fesztivál sziget



süti beállítások módosítása